- CITY GUIDE
- PODCAST
-
15°
Προ των πυλών νέα κακοκαιρία: Η «Σοφία» φέρνει χιόνια
Αστεροσκοπείο: Ποιες περιοχές επηρεάζονται
Πρόσκαιρη είναι η βελτίωση του καιρού, καθώς τσουχτερό κρύο και πύκνες χιονοπτώσεις, ακόμα και σε πεδινές περιοχές της χώρας φέρνει μαζί της η «Σοφία», το νέο βαρομετρικό χαμηλό, από την Πέμπτη 3 έως και το Σάββατο 5 Ιανουαρίου.
Πολικές αέριες μάζες θα σαρώσουν τη χώρα από τον Βορρά προς τον Νότο, όπως ανέφερε ο μετεωρολόγος Γιάννης Καλλιάνος, επισημαίνοντας ότι κάτοικοι στην κεντρική και βόρεια Ελλάδα θα δουν το θερμόμετρο να κατεβαίνει αρκετούς βαθμούς υπό το μηδέν. Στη Δυτική Μακεδονία, μάλιστα, δεν αποκλείεται το θερμόμετρο να γράψει -17 βαθμούς Κελσίου. Τσουχτερό κρύο και σε πολλά από τα νησιά των Επτανήσων αλλά και του κεντρικού και βορείου Αιγαίου.
Πρόκειται για το δεύτερο κύμα κακοκαιρίας μέσα σε λίγα 24ωρα, καθώς ο «Ραφαήλ» επηρέασε πολλές περιοχές της χώρας παραμονή και ανήμερα της Πρωτοχρονιάς.
Έρχονται χιόνια
Με εξαίρεση τις Κυκλάδες, την Κρήτη και τα Δωδεκάνησα, όπου θα σημειώνονται βροχές και τοπικές καταιγίδες έως τις απογευματινές ώρες, ο καιρός στην υπόλοιπη χώρα θα είναι γενικά καλός.
Από τις βραδινές ώρες, όμως, η «Σοφία» θα κάνει την εμφάνισή της από τα βορειοδυτικά, επηρεάζοντας αρχικά το Ιόνιο και τα δυτικά και κατά τη διάρκεια της νύκτας τα υπόλοιπα ηπειρωτικά. Χιονοπτώσεις αναμένονται σε όλα τα ορεινά, στα ημιορεινά ηπειρωτικά και βαθμιαία σε πεδινές περιοχές της βόρειας χώρας, που κατά τόπους στα κεντρικά και βόρεια θα είναι πυκνές. Πυκνό χιόνι θα πέσει σε περιοχές της βορειοανατολικής Στερεάς, της βόρειας Εύβοιας, της Θεσσαλίας, της Μακεδονίας αλλά και της Θράκης.
Χιονοπτώσεις αναμένονται και στην πόλη της Θεσσαλονίκης.
Κρύο και θυελλώδεις άνεμοι
Την ίδια στιγμή οι άνεμοι θα πνέουν αρχικά από νότιες διευθύνσεις 6 με 7, στα πελάγη τοπικά 8 και στο Αιγαίο πιθανώς 9 μποφόρ, που γρήγορα στα δυτικά, κεντρικά και βόρεια θα στραφούν σε βορείων διευθύνσεων με την ίδια ένταση. Μικρή εξασθένηση αναμένεται τη νύχτα.
Η θερμοκρασία θα σημειώσει σημαντική πτώση από τα βόρεια, ενώ παγετός θα σημειωθεί κατά τόπους στα ηπειρωτικά τις πρωινές και βραδινές ώρες -κατά τόπους ισχυρός τη νύχτα στα βόρεια.
Πατήστε ΕΔΩ για να διαβάσετε τη σημερινή πρόγνωση του καιρού...
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Νέος νόμος φέρνει ψηφιακό σύστημα καταγραφής παραβάσεων - Στόχος η πρόληψη τροχαίων
Αναλυτικά οι διακοπές κυκλοφορίας σε βασικές οδούς της πρωτεύουσας την Κυριακή το πρωί
Η πρόγνωση για την Κυριακή 7 Δεκεμβρίου από το meteo και την ΕΜΥ
Κατά τη διάρκεια της επιχείρησης διασώθηκαν δύο άνθρωποι
Έχουν γίνει ήδη δεκάδες προσαγωγές
Οι σταθμοί του μετρό «Σύνταγμα» και «Πανεπιστήμιο» έχουν κλείσει από τις 17:00
Αυτό προκύπτει από την ετήσια έρευνα του περιοδικού International Living
Τι ακολουθεί μετά τον Byron
Λόγω των πλημμυρικών φαινομένων
Παράλληλα, στη Βοιωτία, ο κόμβος της Θήβας παραμένει κλειστός από χθες
Οι επιστήμονες προβλέπουν βροχοπτώσεις έως το απόγευμα - Σε επιφυλακή η Πολιτική Προστασία
Δείτε τον χάρτη του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών με τις υψηλότερες καταγραφές στη χώρα
Εντοπίστηκε να οδηγεί στο αντίθετο ρεύμα με επικαθήμενο
Tι αναφέρουν οι πρώτες πληροφορίες από το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο
Τα Δεκεμβριανά που ακολούθησαν και το δικαστικό «θρίλερ» με Κορκονέα
Κλείνουν σταθμοί του Μετρό - Τι θα ισχύσει τις ώρες των εκδηλώσεων μνήμης
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.