Αναζήτηση Τέχνες

  • Νέα event
  • Όλα τα event
  • Κατηγορία event
  • Όλοι οι χώροι
  • Κατηγορία χώρων
  • Περιοχές

Πικάσο και Αρχαιότητα: Γραμμή και πηλός

«Πικάσο και Αρχαιότητα: Γραμμή και πηλός» στο Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης © Succession Picasso 2019

Πρόκειται για μια σπάνια έκθεση για τον Πικάσο και την έμπνευσή του από την αρχαιότητα σε συνομιλία με αρχαία έργα, σε επιμέλεια του Καθηγητή Ν. Χρ. Σταμπολίδη και του Olivier Berggruen.

Ο μεγάλος καλλιτέχνης του 20ού αιώνα, έχει δημιουργήσει μοναδικά έργα ζωγραφικής, αλλά λίγοι γνωρίζουν από κοντά το σχεδιαστικό-χαρακτικό του έργο καθώς και αυτό της κεραμικής. Ένα συνδυασμό που συνδέεται με την αρχαιότητα και εμπνέεται σε μεγάλο βαθμό από έργα του κρητομηκυναϊκού και του ελληνικού κόσμου και γενικότερα από τους πολιτισμούς της λεκάνης της Μεσογείου.

Στην έκθεση «Πικάσο και Αρχαιότητα. Γραμμή και πηλός» σπάνια έργα του Πικάσο με θαλάσσια όντα, τετράποδα, ανθρώπινες μορφές, μυθολογικές σκηνές και άλλα εμπνευσμένα από αρχαίες τραγωδίες και κωμωδίες, συνδιαλέγονται θεματικά με αντίστοιχες αρχαιότητες δημιουργώντας έναν ακόμη μοναδικό «Θεϊκό Διάλογο» στο Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης.

Ένας ολόκληρος κόσμος που φέρνει μέσα του ο καλλιτέχνης, όχι απαραίτητα από αρχαιότητες που είδε ο ίδιος στις αρχαίες πατρίδες της Μεσογείου, αλλά  μέσα στα Μουσεία της Ευρώπης, σε βιβλία που διάβαζε ή κατά τις συναναστροφές του με τον Kριστιάν Ζερβός ή τον Jean Cocteau, αποκαλύπτεται στο Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης.

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: Καθηγητής Ν. Χρ. Σταμπολίδης – Olivier Berggruen


ΞΕΝΑΓΗΣΕΙΣ

ΕΛΛΗΝΙΚΑ
Πέμπτη στις 18.30
Σάββατο στις 14.30
Κυριακή στις 12.30 & 14.30

ΑΓΓΛΙΚΑ
Τετάρτη στις 12.30

Που συμβαινει

Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης
Από 20/06 έως 20/10
κάθε Δευτέρα, κάθε Πέμπτη, κάθε Παρασκευή 10:00-20:00
κάθε Τετάρτη, κάθε Σάββατο 10:00-17:00
κάθε Κυριακή 11:00-17:00
Γενική είσοδος: 7€ / Μειωμένο εισιτήριο: 3,5€
Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης
Back to top

Προσεχως

Το Soundtrack της Πόλης
Athens Voice 102.5