Ελλαδα

Αλέξης Κούγιας για Αττικό Ζωολογικό Πάρκο: Ποινικό αδίκημα η θανάτωση του χιμπατζή

Ποια ερωτήματα θέτει

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
chimpanzee-attiko-zvologiko-parko.jpg
Χιμπατζής © Imre Tömösvári/Unsplash

Θανάτωση Χιμπατζή: Τι λέει ο Αλέξης Κούγιας.

Ο Αλέξης Κούγιας, που είναι νομικός σύμβουλος της Ομοσπονδίας Φιλοζωικών Σωματείων Αττικής και Σαρωνικού, μίλησε στην εκπομπή του Mega, λέγοντας πως υπάρχουν αναπάντητα ερωτήματα σχετικά με το θάνατο του χιμπατζή στο Αττικό Ζωολογικό Πάρκο. 

Ο ίδιος σημείωσε: «Υπάρχουν τα εξής ερωτήματα: Εάν έκαναν ότι πρέπει να κάνουν και πως διέφυγε ο δυστυχής χιμπατζής. Το ότι διέφυγε δεν το αμφισβητεί κανείς. Έφυγε από ένα χώρο που είναι ασφαλισμένος. Υπάρχουν ειδικές προβλέψεις για αυτές τις περιπτώσεις και υπάρχουν τα μέσα ώστε σήμερα ο χιμπατζής να ήταν στη ζωή και να χαίρονταν τα παιδιά, ανεξάρτητα εάν ήταν δυστυχισμένος και φυλακισμένος».

Τόνισε, δε, πως η θανάτωση του χιμπατζή είναι ποινικό αδίκημα.

Αττικό Ζωολογικό Πάρκο: Το ιστορικό της θανάτωσης του χιμπατζή

Υπενθυμίζεται πως μετά από επεισόδιο με άλλους πιθήκους, ο χιμπατζής Μπαζού έφυγε από το κλουβί του. Όπως φαίνεται και στο βίντεο το άγριο ζώο αρχίζει και τρέχει σε σημείο με σταθμευμένα αυτοκίνητα. Λίγο αργότερα το ζώο απομονώνεται από το προσωπικό ασφαλείας του πάρκου και θανατώνεται. Την είδηση καθώς και τις τραγικές λεπτομέρειες για τη θανάτωση του ζώου, δημοσίευσε το Αττικό Ζωολογικό Πάρκο με stories στο Instagram.

Σημειώνεται ότι ο Μπαζού ήταν ο μεγαλύτερος από τους 9 χιμπατζήδες του Πάρκου, ήταν 27 ετών (μεσήλικας περίπου για τα δεδομένα του είδους) και ήταν εξαιρετικά επιβλητικός, με ανάστημα περίπου 1,80 μ.

Η εν λόγω πράξη έχει ξεσηκώσει θύελλα αντιδράσεων, με την Πανελλαδική Φιλοζωική και Περιβαλλοντική Ομοσπονδία να πραγματοποιεί συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από το Αττικό Ζωολογικό Πάρκο.

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις 

ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ   

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ