- CITY GUIDE
- PODCAST
-
11°
Θεσσαλονίκη: Φυλάκιση 8 μηνών σε οδηγό λεωφορείου που κατέβασε 12χρονο επειδή δεν φορούσε μάσκα
Τι είπε στην απολογία του
Θεσσαλονίκη: Φυλάκιση 8 μηνών, με αναστολή, σε οδηγό λεωφορείου που κατέβασε 12χρονο επειδή δεν φορούσε μάσκα.
Ποινή φυλάκισης 8 μηνών, με τριετή αναστολή, επέβαλε το Αυτόφωρο Τριμελές Πλημμελειοδικείο Θεσσαλονίκης στον 58χρονο οδηγό που κατηγορείται ότι κατέβασε 12χρονο επιβάτη από το λεωφορείο, επειδή δεν φορούσε μάσκα προστασίας για τον κορωνοϊό. Το Δικαστήριο τον έκρινε ένοχο για έκθεση σε κίνδυνο ζωής, με την αναγνώριση του ελαφρυντικού του σύννομου βίου.
Είχε προηγηθεί μήνυση από το πατέρα του ανήλικου και ακολούθησε η σύλληψη του 58χρονου με την αυτόφωρη διαδικασία. Το περιστατικό συνέβη το πρωί της περασμένης Παρασκευής σε λεωφορείο των ΚΤΕΛ που εκτελεί δρομολόγια της αστικής συγκοινωνίας στους οικισμούς Λητή, Μελισσοχώρι, Δρυμός, περιφερειακά της Θεσσαλονίκης.
Θεσσαλονίκη: Τι είπαν στο δικαστήριο ο οδηγός του λεωφορείου και ο πατέρας του 12χρονου
Στην απολογία του ο κατηγορούμενος οδηγός αποποιήθηκε των ευθυνών του, δηλώνοντας αθώος. «Το παιδί ανέβηκε χωρίς μάσκα. Δεν του έκανα παρατήρηση. Στο Μελισσοχώρι ανέβηκε πολύς κόσμος, δεν φορούσαν μάσκα. Τους έκανα σύσταση. Ο 12χρονος έβαλε την μπλούζα του στη μύτη, αλλά του είπα ότι δεν είναι σωστό αυτό. Δεν τον είδα ότι κατέβηκε. Είχε περίπου 30 άτομα μέσα στο λεωφορείο. Και παρακάτω είχε επιβάτες χωρίς μάσκα, αλλά δεν τους έκανα παρατήρηση, ούτε σταμάτησα το λεωφορείο για να κατεβούν», ανέφερε χαρακτηριστικά.
Νωρίτερα, κατά την εξέτασή του από το Δικαστήριο ο πατέρας του μαθητή ανέφερε ότι «το συμβάν θεωρείται λήξαν αφού το παιδί είναι καλά». Ο ίδιος ανασκεύασε μέρος των όσων είχε καταγγείλει στη μήνυση, λέγοντας ότι (ο οδηγός) δεν κατέβασε τον γιο του, «απλά το παιδί θεώρησε ότι πρέπει να κατέχει μάσκα» και σε αυτές τις συνθήκες, όπως πρόσθεσε, κατέβηκε, αφού δεν είχε μαζί του. «Ταράχτηκε, δεν είχε μονάδες και ξεκίνησε να γυρίσει με τα πόδια στον προορισμό του», κατέθεσε ο ίδιος.
Κατά της απόφασης ο 58χρονος άσκησε έφεση και αφέθηκε ελεύθερος.
Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις
ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ
ΠΡΟΣΦΑΤΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Κινητοποίηση του Δήμου Περάματος μετά την πυρκαγιά, με αιτήματα δεύτερη έξοδο διαφυγής και ασφάλεια
Καταγγελίες πολιτών για πολύωρη διακοπή ρεύματος και απουσία ενημέρωσης
Οι μεγαλύτερες τιμές καταγράφονται ήδη από τον Μεσοπόλεμο και τη δεκαετία του ’50
Στην ΕΣΗΕΑ την Παρασκευή 23 Ιανουαρίου 2026 με χαιρετισμούς Παπανδρέου και Σαμαρά
Ιδιωτική χρηματοδότηση 4,7 εκατ. ευρώ για VCRS στα ΚΕΠΑΘΜ μετά την απόφαση Ελεγκτικού Συνεδρίου
Αύριο στις πληγείσες περιοχές ο υφυπουργός Κλιματικής Κρίσης – Σύσκεψη στο δημαρχείο Βάρης-Βούλας-Βουλιαγμένης
Live η πορεία των φαινομένων
Λόγω των πλημμύρων και κατολισθήσεων - Θα ισχύσει για 3 μήνες
Βροχοπτώσεις που έφτασαν τα 64 χιλιοστά προκάλεσαν εκτεταμένες πλημμύρες και ζημιές
Στην κηδεία ο Βασίλης Κικίλιας - Στο νοσοκομείο παραμένει 50χρονη λιμενικός
Η ανακοίνωση της ΣΤΑ.ΣΥ.
Ενεργοποιούνται διαδικασίες άμεσης αποκατάστασης μετά τα ακραία καιρικά φαινόμενα
Εικόνες αποκάλυψης μετά τη φονική κακοκαιρία
Δέκα ερωτήσεις και απαντήσεις για τους εμβολιασμούς
Δείτε εικόνες και βίντεο από τις προσπάθειες να απομακρύνουν πέτρες και λάσπες από τα αυτοκίνητα και τις αυλές τους
Akylas, Marseaux, Good Job Nicky ή Evangelia;
Τι αναφέρουν οι πρώτες πληροφορίες
Οι έκτακτες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις και τροποποιήσεις
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.