Ελλαδα

Κακοκαιρία Genesis: Σε ποιες περιοχές χρειάστηκε να επέμβει η Πυροσβεστική

Πλημμύρισαν σπίτια, έπεσαν δέντρα και εγκλωβίστηκαν άνθρωποι

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Πλημμύρισε δρόμος στην Ηλιούπολη από τη βροχή που έφερε η κακοκαιρία Genesis
Πλημμύρισε δρόμος στην Ηλιούπολη από τη βροχή που έφερε η κακοκαιρία Genesis © Forecastweather.Greece/Facebook

Προβλήματα από την κακοκαιρία Genesis, με την Πυροσβεστική να δέχεται πάνω από 290 κλήσεις για βοήθεια. Πυροσβέστες απομάκρυναν εγκλωβισμένους πολίτες.

Η κακοκαιρία Genesis προκάλεσε προβλήματα σε περιοχές της χώρας, με την Πυροσβεστική Υπηρεσία να επεμβαίνει για την απομάκρυνση ατόμων, την απάντληση υδάτων και την κοπή δέντρων.

Σύμφωνα με νεότερη ενημέρωση, το Κέντρο Επιχειρήσεων του Πυροσβεστικού Σώματος δέχτηκε περισσότερες από 290 κλήσεις από σήμερα Σάββατο (11/6) το πρωί έως τις 6 το απόγευμα.

Συγκεκριμένα, η Πυροσβεστική έχει δεχτεί 293 κλήσεις για κοπές δέντρων, αντλήσεις υδάτων, αφαιρέσεις αντικειμένων και μεταφορές ατόμων σε ασφαλή σημεία. Αναλυτικά:

  • Στην Περιφέρεια Αττικής, 41 κλήσεις εκ των οποίων 7 για κοπές δέντρων, 31 για αντλήσεις υδάτων, 1 για αφαίρεση αντικειμένου, και 2 για απεγκλωβισμούς ατόμων και μεταφορές τους σε ασφαλή σημεία
  • Στην Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, 79 κλήσεις εκ των οποίων 7 για κοπές δέντρων, 48 για αντλήσεις υδάτων, 2 για αφαιρέσεις αντικειμένων, μία για πλύση οδοστρώματος και 21 για απεγκλωβισμούς ατόμων και μεταφορές τους σε ασφαλή σημεία.
  • Στην Περιφέρεια Ιονίων Νήσων, 6 κλήσεις εκ των οποίων 3 για κοπές δέντρων, 1 για άντληση υδάτων και 2 για αφαιρέσεις αντικειμένων σε Κέρκυρα και Λευκάδα
  • Στην Περιφέρεια Θεσσαλίας, 3 κλήσεις για αντλήσεις υδάτων.
  • Στην Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, 142 κλήσεις εκ των οποίων 18 για κοπές δέντρων,115 για αντλήσεις υδάτων, 4 για μεταφορά ατόμων σε ασφαλή σημεία και 5 για αφαιρέσεις αντικειμένων σε Έβρο, Ροδόπη, Ξάνθη, Δράμα και Καβάλα.

Κακοκαιρία – Καβάλα: Απεγκλωβίστηκαν έξι άνθρωποι στην παραλία Οφρυνίου | 11/6/22 | ΕΡΤ

  • Στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, 16 κλήσεις εκ των οποίων 8 για κοπές δέντρων και 7 για αντλήσεις υδάτων σε Θεσσαλονίκη, Πιερία, Ημαθία και 1 για παροχή βοηθείας.
  • Στην Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας, 6 κλήσεις εκ των οποίων 3 για κοπές δέντρων και 3 για αντλήσεις υδάτων σε Πτολεμαΐδα, Δεσκάτη και Σέρβια Κοζάνης.

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ