Ελλαδα

Φωτιά στη Βούλα: Εκκενώνονται οικισμοί, τα παιδικά χωριά SOS και γηροκομείο

Πρόκειται για προληπτική εκκένωση

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Φωτιά στη Βούλα
Φωτιά στη Βούλα: Εκκενώνονται οικισμοί στη Βάρη και ένα γηροκομείο © EUROKINISSI/ΒΑΣΙΛΗΣ ΡΕΜΠΑΠΗΣ

Φωτιά στη Βούλα: Εκκενώνονται οικισμοί και τα παιδικά χωριά SOS στη Βάρη όπως και γηροκομείο στη Βούλα.

Στην εκκένωση ενός γηροκομείου στη Βούλα με 300 άτομα, αλλά και τεσσάρων οικισμών στη Βάρη, προχωρά η Πυροσβεστική, όπως έκανε γνωστό ο δήμαρχος της Βούλας, Γρηγόρης Κωνσταντέλλος.

Πρόκειται για τους οικισμούς: Κάλυμνος, Χέρωμα, Δίλοφο, Εξοχή. Πέραν αυτών, εκκενώνονται και τα παιδικά χωριά SOS στη Βάρη, με 80 φιλοξενούμενους. 

Σύμφωνα με τον κ. Κωνσταντέλλο, πρόκειται για προληπτική εκκένωση, ώστε να μην υπάρξει ο παραμικρός κίνδυνος για ανθρώπινες ζωές.

Πυροσβεστική για τη φωτιά στη Βούλα: Έπνεαν άνεμοι οκτώ μποφόρ

Ενημέρωση για τη φωτιά στη Βούλα Αττικής πραγματοποιήθηκε από εκπρόσωπο του Πυροσβεστικού Σώματος, τον επιπυραγό Γιάννη Αρτοποιό. Σύμφωνα με την ενημέρωση, η φωτιά αυτή πήρε γρήγορα διαστάσεις και λόγω των ανέμων που έπνεαν έως 8 μποφόρ και για αυτό μέσω του 112 στάλθηκε μήνυμα στις 16:20 στους κατοίκους για να απομακρυνθούν από την περιοχή.

Πλέον, στο σημείο επιχειρούν 102 Πυροσβέστες, 30 οχήματα και 3 ομάδες πεζοπόρου τμήματος. Οι επίγειες δυνάμεις ενισχύονται με οχήματα από την Κεντρική και τη Στερεά Ελλάδα και από την Πελοπόννησο, ενώ τα πυροσβεστικά αεροσκάφη και ελικόπτερα επιχειρούν περιοδικά για την κατάσβεση. Έχουν διατεθεί 6 αεροσκάφη και 5 ελικόπτερα, εκ των οποίων το ένα συντονιστικό. Επίσης, συνδράμει ο στρατός με ένα ελικόπτερο και η αστυνομία με 200 άνδρες, 25 μοτοσικλέτες και 10 περιπολικά. Ακόμα, συνδράμει μεγάλος αριθμός εθελοντών.

Σημειώνεται ότι ξέσπασε μια νέα φωτιά, στον Κουβαρά Αττικής. Επιχειρούν 25 πυροσβέστες με 10 οχήματα και 1 ελικόπτερο. Το τελευταίο 24ωρο ξέσπασαν στη χώρα 61 δασικές πυρκαγιές, οι περισσότερες εκ των οποίων αντιμετωπίστηκαν άμεσα στο αρχικό τους στάδιο. Τα αίτια της φωτιάς που μαίνεται στη Βούλα ερευνά Κλιμάκιο της Διεύθυνσης Αντιμετώπισης Εγκλημάτων Εμπρησμού.

ΔΕΔΔΗΕ για φωτιά σε Γλυφάδα και Βούλα: «Μέχρι στιγμής δεν υπάρχει ένδειξη ότι ξεκίνησε από υποσταθμό»

«Δεν υπάρχει καμία ένδειξη, μέχρι στιγμής, ότι η φωτιά στην Άνω Γλυφάδα που έφτασε ως το Πανόραμα της Βούλας ξεκίνησε από υποσταθμό», αναφέρει ο ΔΕΔΔΗΕ.

Όπως μεταδίδει η ΕΡΤ, ο ΔΕΔΔΗΕ δεν αποκλείει ότι αφού ξέσπασε η φωτιά ίσως να έγινε έκρηξη ή να έπεσαν καλώδια ενώ επιβεβαιώνει ότι επακολούθησαν διακοπές ρεύματος.

Παράλληλα, σύμφωνα με πηγές από τον ΔΕΔΔΗΕ, στο μέτωπο της φωτιάς βρίσκονται συνεργεία για παρεμβάσεις όπου υπάρχει κίνδυνος τάσης η οποία ενδεχομένως και να κοπεί προληπτικά.

Φωτιά στη Βούλα: Άνοιξε σχολείο για τη φιλοξενία των κατοίκων του Πανοράματος

Την ίδια ώρα, εντολή ν' ανοίξει το 2ο Γυμνάσιο και Λύκειο Βούλας έδωσε ο δήμαρχος Βάρης-Βούλας-Βουλιαγμένης Γρηγόρης Κωνσταντέλλος, προκειμένου να φιλοξενηθούν στις αίθουσες όσοι κάτοικοι της περιοχής έχουν αναγκαστεί να εκκενώσουν τις κατοικίες τους.

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ