Ελλαδα

Αμάντα Γεωργιάδη: H πρώτη ανάρτηση μετά τη Eurovision

Δείτε τις φωτογραφίες

62224-137655.jpg
Newsroom
4’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Αμάντα Γεωργιάδη - Eurovision
Αμάντα Γεωργιάδη: H πρώτη ανάρτηση μετά τη Eurovision

H πρώτη ανάρτηση της Αμάντας Γεωργιάδη μετά τον τελικό της Eurovision 2022.

Η Αμάντα Γεωργιάδη άφησε τις καλύτερες εντυπώσεις με το τραγούδι της «Die Together» και κατέκτησε την 8η θέση στον 66ο διαγωνισμό της Eurovision.

Μέσα από μία δημοσίευση στον προσωπικό της λογαριασμό στο Instagram, θέλησε να ευχαριστήσει τον κόσμο που τη στήριξε.

Πιο συγκεκριμένα, η Αμάντα Γεωργιάδη έγραψε: «Σας ευχαριστώ τόσο πολύ για την αγάπη και την υποστήριξή σας. Είμαι τόσο συγκλονισμένη και χαρούμενη! Πολλά φιλιά στην οικογένεια, τους φίλους, τους οπαδούς και την ομάδα μου. Δεν θα ξεχάσω ποτέ αυτή τη βραδιά!! Συγχαρητήρια στην Ουκρανία και σε όλους τους άλλους διαγωνιζόμενους – είστε όλοι τόσο καταπληκτικοί».

H δημοσίευση της Αμάντας Γεωργιάδη 

Eurovision 2022: Ποια είναι η Αμάντα Γεωργιάδη που εκπροσώπησε την Ελλάδα

Η Αμάντα Γεωργιάδη ή Amanda Tenfjord είναι 24 ετών κι έχει καταγωγή από τα Ιωάννινα. Όταν ήταν τριών ετών, μετανάστευσε με την οικογένειά της στη μικρή πόλη Tenfjord της Νορβηγίας από όπου προκύπτει και το καλλιτεχνικό της επίθετο. Σε ηλικία 5 ετών, η Αμάντα ξεκίνησε μαθήματα πιάνου και ασχολήθηκε ερασιτεχνικά με τη μουσική, γράφοντας στην εφηβεία τα πρώτα της τραγούδια. Στα 18 της μπήκε στην ιατρική σχολή, χωρίς να εγκαταλείπει και την αγάπη της για τη μουσική.

Σε ένα από αυτά τράβηξε το ενδιαφέρον μιας μεγάλης δισκογραφικής εταιρίας με αποτέλεσμα να κυκλοφορήσει τον πρώτο της EP δίσκο με τίτλο “First impression” και το καλλιτεχνικό όνομα Amanda Tenfjord, αποσπώντας εξαιρετικές κριτικές. Το δεύτερο EP της περιέλαβε το τραγούδι “Then I fell in love”, το οποίο γνώρισε μεγάλη ραδιοφωνική επιτυχία παραμένοντας για περισσότερες από 20 εβδομάδες στο επίσημο top 10 radio chart της Νορβηγίας. Το 2020 το τραγούδι της “Troubled Water” συμπεριλήφθηκε στην τηλεοπτική σειρά “Spinning out” του Netflix.

Πρόσφατα κυκλοφόρησε το νέο της single “Promises” σε συνεργασία με έναν από τους ποιο αξιόλογους καλλιτέχνες στην Σκανδιναβία τον Thomas Dybdahl. Το τραγούδι συμπεριλαμβάνεται στις σημαντικότερες λίστες του Spotify σε όλη τη Σκανδιναβία και συγκεκριμένα στην Νορβηγία, τη Σουηδία, τη Δανία, τη Φινλανδία και την Ισλανδία.

Η Αμάντα έχει κατά καιρούς εμφανιστεί στα μεγαλύτερα τηλεοπτικά σόου της Νορβηγίας, από το “Lindmo” το δημοφιλέστερο talk show της δημόσιας τηλεόρασης NRK μέχρι το χιουμοριστικό “p3aksjone”. Έχει επίσης εμφανιστεί σε μερικά από τα σημαντικότερα φεστιβάλ της Ευρώπης όπως το "Reeperbahn Festival” στο Βερολίνο , το “Iceland Airwaves” στο Ρέικιαβικ, το “The Great Escape” στο Brighton του Ηνωμένου Βασιλείου, το “Eurosonic” στην Ολλανδία. Το 2020 θα εμφανιζόταν στο μεγαλύτερο και σημαντικότερο φεστιβάλ της Σκανδιναβίας, το “Roskilde” , το οποίο όμως ακυρώθηκε εξαιτίας της πανδημίας. Έχει κερδίσει τέλος το βραβείο “role model awards” στο byLarm, που είναι το γνωστότερο φεστιβάλ νέας μουσικής της Σκανδιναβίας.

Παράλληλα με την καλλιτεχνική της πορεία, η Αμάντα συνεχίζει τις σπουδές της στην ιατρική, κάνοντας αυτό το διάστημα την πρακτική της σε εξειδικευμένο νοσοκομείο της Νορβηγίας για ασθενείς με COVID-19.

Amanda Georgiadi Tenfjord - Die Together - LIVE - Greece 🇬🇷 - Grand Final - Eurovision 2022

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ