Ελλαδα

Φωτιά στο Euroferry Olympia: Στο λιμάνι της Κέρκυρας επιβάτες

Τρεις επιβάτες στο νοσοκομείο του νησιού

62224-137655.jpg
Newsroom
3’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Το πλοίο που μεταφέρει τους επιβάτες φτάνει στο λιμάνι της Κέρκυρας
Το πλοίο στο λιμάνι της Κέρκυρας με επιβάτες από το Euroferry Olympia © ΕΡΤ

Euroferry Olympia: Επιβάτες από το πλοίο όπου ξέσπασε φωτιά φτάνουν στο λιμάνι της Κέρκυρας.

Με ασφάλεια στο λιμάνι της Κέρκυρας έφτασαν οι πρώτοι επιβαίνοντες του Euroferry Olympia, όπου ξέσπασε φωτιά στις 04:30 τα ξημερώματα της Παρασκευής (18/2). Νωρίτερα στο λιμάνι είχε φτάσει τραυματίας, που άμεσα μεταφέρθηκε από τις αρχές στο νοσοκομείο του νησιού, προκειμένου να του παρασχεθούν οι πρώτες βοήθειες. Δύο ακόμη άτομα έχουν μεταφερθεί στο νοσοκομείο.

Ένα μωρό λίγων μηνών θα μεταφερθεί προληπτικά στο νοσοκομείο. 

Στο λιμάνι βρίσκονται τρία ασθενοφόρα, δυνάμεις της πυροσβεστικής, κλιμάκιο του ΕΟΔΥ και κλιμάκιο της Πολιτικής Προστασίας της περιφέρειας Ιονίων Νήσων.

Ο Ιταλός πρόεδρος της δημοκρατίας, Σέρτζιο Ματαρέλα, θέλησε να συγχαρεί το ιταλικό λιμενικό για την άμεση κινητοποίηση. Σύμφωνα με τις ιταλικές Αρχές, το λιμενικό της χώρας τους συνέβαλε στην διάσωση και μεταφορά στην ξηρά, 234 επιβατών.

kekryra.jpg
Επιβάτες του Euroferry Olympia στην Κέρκυρα © kerkyrasimera.gr

 

 

 

Σύμφωνα με την επίσημη ενημέρωση από το υπουργείο Ναυτιλίας, στο πλοίο επέβαιναν συνολικά 290 επιβαίνοντες, επιβάτες και πλήρωμα. Από αυτούς 21 είναι Έλληνες 14 επιβάτες και 7 άτομα από το πλήρωμα.

Φωτιά στο Euroferry Olympia: Συνδρομή των Ενόπλων Δυνάμεων

Με τη φρεγάτα (Φ/Γ) ΥΔΡΑ, η οποία μετέβη άμεσα στην περιοχή «και έχει αναλάβει καθήκοντα «On Scene Commander» (OSC)» καθώς και με τρία ελικόπτερα (1 S-70, 1 Super Puma και 1 AB - 205) συμμετέχουν οι Ένοπλες Δυνάμεις στην επιχείρηση έρευνας και διάσωσης των επιβατών και του πληρώματος του επιβατηγού - οχηματαγωγού πλοίου σημαίας Ιταλίας EUROFERRY OLYMPIA, στο οποίο εκδηλώθηκε πυρκαγιά τις πρώτες πρωινές ώρες σήμερα ενώ έπλεε 11 ναυτικά μίλια βόρεια της Κέρκυρας, όπως ανακοινώθηκε από το ΓΕΕΘΑ.

Στην ανακοίνωση προστίθεται ότι ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ στρατηγός Κωνσταντίνος Φλώρος ενημερώθηκε στο Εθνικό Κέντρο Επιχειρήσεων (ΕΘΚΕΠΙΧ) του ΓΕΕΘΑ για την εξέλιξη της επιχείρησης και ότι το ΕΘΚΕΠΙΧ βρίσκεται σε συνεχή επικοινωνία με το Ενιαίο Κέντρο Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης (ΕΚΣΕΔ) του Λιμενικού Σώματος - Ελληνικής Ακτοφυλακής (ΛΣ-ΕΛΑΚΤ) για την άμεση παροχή επιπλέον συνδρομής στην επιχείρηση, εφόσον απαιτηθεί.

Φωτιά στο Euroferry Olympia: Η ανακοίνωση του Λιμενικού Σώματος

«Οι λιμενικές Αρχές Ηγουμενίτσας και Κέρκυρας ενημερώθηκαν από τον Ενιαίο Κέντρο Συντονισμού, Έρευνας και Διάσωσης του Λιμενικού Σώματος για περιστατικό εκδήλωσης πυρκαγιάς στο κατάστρωμα νούμερο 3 του επιβατηγού/οχηματαγωγού πλοίου “Euroferry Olympia” σημαίας Ιταλίας, ενώ το πλοίο έπλεε στη θαλάσσια περιοχή βορειοανατολικά της Ερεικούσσας, κατά την εκτέλεση προγραμματισμένου δρομολογίου από την Ηγουμενίτσα προς το Πρίντεζι.

»Στο σημείο βρίσκονται ήδη τέσσερα περιπολικά σκάφη του Λιμενικού Σώματος-Ελληνικής Ακτοφυλακής, ένα ναυαγοσωστικό σκάφος του Λιμενικού Σώματος, ένα σκάφος της Ιταλικής Οικονομικής Αστυνομίας, δυο παραπλέοντα πλοία, δυο ιδιωτικά σκάφη, ένα ελικόπτερο του Λιμενικού Σώματος, δυο ελικόπτερα της Πολεμικής Αεροπορίας, ένα ελικόπτερο του Πολεμικού Ναυτικού. Αναμένεται να καταπλεύσει η φρεγάτα “Ύδρα”. Επίσης, στην περιοχή σπεύδουν δυο ρυμουλκά σκάφη, ρυμουλκό πυροσβεστικό σκάφος, καθώς και αντιρρυπαντικό σκάφος του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής.

»Σύμφωνα με τις επίσημες καταστάσεις πληρώματος των επιβατών που κατέθεσε ο πλοίαρχος του πλοίου στην Ηγουμενίτσα, πριν τον απόπλου, στο “Euroferry Olympia” επέβαιναν 239 επιβάτες και 51 άτομα πλήρωμα. Η επιχείρηση απεγκλωβισμού και μεταφοράς των επιβαινόντων του πλοίου βρίσκεται σε εξέλιξη. Πλήρης καταγραφή και ταυτοποίηση των επιβαινόντων του πλοίου θα πραγματοποιηθεί στην Κέρκυρα. Στην περιοχή επικρατούν ΒΔ άνεμοι εντάσεως 4 μποφόρ. Ο υπ. Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής κ. Ιωάννης Πλακιωτάκης, ο οποίος ενημερώθηκε από την πρώτη στιγμή για το περιστατικό, έδωσε άμεσα εντολή για κινητοποίηση κάθε πρόσφορου μέσου, πλωτού και εναερίου, για τον απεγκλωβισμό των επιβατών και του πληρώματος του πλοίο. Κάθε νεότερη εξέλιξη θα σας γνωστοποιείται άμεσα με νεότερη ανακοίνωση Τύπου».

 

Φωτιά στο Euroferry Olympia: Να ελέγξουν οι αρχές εξονυχιστικά τις συνθήκες

 «Το νέο περιστατικό στο υπό ιταλική σημαία και ιταλική πλοιοκτησία επιβατηγό – οχηματαγωγό πλοίο “Euroferry Olympia” και η πυρκαγιά, που εκδηλώθηκε σήμερα τις πρωινές ώρες στο 3o κατάστρωμα του πλοίου ενώ έπλεε ανοικτά της Ηγουμενίτσας προς Μπρίντεζι με 237 επιβάτες και 51μελές πλήρωμα συνεπεία του οποίου, από τη μέχρι τώρα ενημέρωση κανένας από τους επιβαίνοντες και το πλήρωμα δεν έχασε τη ζωή του πλην όμως υπάρχουν αγνοούμενοι φέρνει στις μνήμες όλων μας το προ επταετίας περίπου παρόμοιο περιστατικό με το πλοίο “NORMAN ATLANTIC”, σημειώνει η ΠΝΟ σε ανακοίνωσή της. 

Η ΠΝΟ υποστηρίζει ότι «με επανειλημμένα διαβήματα της και με πληθώρα σχετικών εγγράφων και με ανάλογα δελτία τύπου και καταγγελίες έχουμε τονίσει, και πάλι το υπογραμμίζουμε, ότι η προστασία της ανθρώπινης ζωής στη θάλασσα είναι υπεράνω κάθε πνεύματος επιχειρηματικής κερδοσκοπίας και δεν πρέπει για κανένα λόγο να θυσιάζεται στο βωμό της οποιασδήποτε σκοπιμότητας. Επανερχόμαστε όμως σήμερα στη σκληρή πραγματικότητα, εκφράζουμε την πλήρη συμπαράσταση μας στη ψυχική και σωματική ταλαιπωρία των επιβαινόντων και στα μέλη του πληρώματος στο φλεγόμενο πλοίο και ευχόμαστε να βρεθούν οι αγνοούμενοι σώοι και υγιείς. Ταυτόχρονα απαιτούμε όπως ο αρμόδιες Υπηρεσίες ελέγξουν εξονυχιστικά το όλο περιστατικό προκειμένου να χυθεί άπλετο φως ώστε να μην χρειασθεί στο μέλλον να σημειωθούν ανάλογα περιστατικά και να θρηνήσουμε ανθρώπινα θύματα» καταλήγει η ανακοίνωση.

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις

ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ 

 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ