Ελλαδα

Παγώνη: Μέχρι πότε θα φοράμε μάσκες - Θα κάνουμε Πάσχα στο χωριό;

«Υπαρκτός ο κίνδυνος να υπάρξουν νέα πανδημικά κύματα»

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Θεσσαλονίκη - Πολίτης με μάσκα στην παραλία
Θεσσαλονίκη - Πολίτης με μάσκα στην παραλία © ΜΟΤΙΟΝΤΕΑΜ / ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΙΔΗΣ

Ματίνα Παγώνη: Η εκτίμηση της προέδρου του ΕΙΝΑΠ για το Πάσχα στο χωριό και τις μάσκες προστασίας από τον κορωνοϊό.

Για το χρονικό διάστημα που εκτιμά ότι θα πρέπει να φοράμε μάσκα, αλλά και αν και υπό ποιες προϋποθέσεις θα κάνουμε Πάσχα στο χωριό, μίλησε σήμερα (7/2) η πρόεδρος της ΕΙΝΑΠ, Ματίνα Παγώνη.

Σε δηλώσεις της στον ΣΚΑΪ, η κ. Παγώνη σημείωσε ότι παρά το γεγονός ότι σταδιακά θα αρχίσουν να χαλαρώνουν τα μέτρα κατά του κορωνοϊού, οι μάσκες δεν γίνεται να αφαιρεθούν: «Σιγά σιγά θα μειωθούν τα μέτρα αλλά δεν μπορούμε να πούμε ότι τελείωσαν. Όταν λέμε ότι τελείωσαν, πετάμε και τη μάσκα. Η μάσκα δεν πετιέται σε κλειστούς χώρους και ΜΜΜ. Θα μείνει τουλάχιστον μέχρι το καλοκαίρι».

Απαντώντας σε ερώτηση για το πώς θα κάνουμε Πάσχα στο χωριό, η κ. Παγώνη εξήγησε πως και ανάλογα με την εικόνα που θα παρουσιάσουν οι σκληροί δείκτες, θα είναι δυνατό ο κόσμος να μεταβεί στα χωριά. Η ίδια συνέστησε τη διενέργεια rapid test.

Παγώνη: Δεν έχει νόημα η επέκταση της υποχρεωτικότητας

Η Ματίνα Παγώνη αναφέρθηκε και στην πορεία της πανδημίας, σημειώνοντας ότι είναι υπαρκτός ο κίνδυνος να υπάρξουν νέα πανδημικά κύματα, αλλά θα μπορούν να ελεγχθούν διότι θα έχουν προχωρήσει οι εμβολιασμοί. Ακόμη, είπε ότι δεν έχει κανένα νόημα η επέκταση της υποχρεωτικότητας αυτή τη στιγμή καθώς θα δημιουργήσει αντιπαραθέσεις.

Σε άλλο σημείο της παρουσίας της στον ΣΚΑΪ, Αναφερόμενη στο πρωτεϊνικό εμβόλιο της novavax, σημείωσε πως είναι ένα σκεύασμα με λιγότερες παρενέργειες αλλά και με χαμηλό κόστος γεγονός που θα μπορούσε να εκμεταλλευτεί ο ΠΟΥ για να οχυρωθούν οι χώρες με χαμηλή εμβολιαστική κάλυψη.

Για τους ανεμβολίαστους και όσους έχουν εμβολιαστεί με δυο μόνο δόσεις είπε ότι ανάλογα με τα συμπτώματα που τους παρουσιάζονται σε περίπτωση που νοσήσουν, πρέπει να μεταβούν στο νοσοκομείο άμεσα, χωρίς να υπάρχει αναμονή 5-6 ημερών στο σπίτι.

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις

ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ 

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ