Ελλαδα

Γκάγκα: Ο λόγος που έχουμε τόσους θανάτους από κορωνοϊό

Τι είπε η αναπληρώτρια υπουργός Υγείας για τα στατιστικά

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Νοσοκομείο
Νοσοκομείο © UNSPLASH

Η αναπληρώτρια υπουργός Υγείας, Μίνα Γκάγκα, μίλησε για τους λόγους που οι θάνατοι από κορωνοϊό είναι αυξημένοι στη χώρα μας.

Για τους λόγους που οι θάνατοι από κορωνοϊό είναι αυξημένοι στη χώρα μας μίλησε η αναπληρώτρια υπουργός Υγείας, Μίνα Γκάγκα. Ειδικότερα, η κα Γκάγκα παραδέχτηκε ότι το θέμα των θανάτων είναι «πολυπαραγοντικό» υπογραμμίζοντας:

«Έχουμε μεγαλύτερο ποσοστό ανεμβολίαστων από την Ιταλία που είναι το μεγαλύτερο μέρος των ανθρώπων που χάνεται. Το 89% των θανάτων είναι άνω των 60 ετών και είναι σε ανθρώπους με συννοσηρότητες και  γι αυτό και επιμείναμε πάρα πολύ να εμβολιαστούν και κάναμε την υποχρεωτικότητα».

Ακόμα, χαρακτήρισε «πολύ σημαντικό το ότι αρκετοί ασθενείς πάνε αργά στο νοσοκομείο. Πολλές φορές διασωληνώνονται στα επείγοντα και καταλήγουν εκεί. Άρα είναι πολύ σημαντικό να δούμε γιατρό ή να πάμε στο νοσοκομείο αν έχουμε συμπτώματα». 

Ως προς την χαλάρωση των μέτρων σε αντίθεση με τους σκληρούς δείκτες, η κα Γκάγκα επεσήμανε:

«Νομίζω ότι το περιβάλλον που επιτρέπεται αυτή η πολύ ήπια χαλάρωση, που δόθηκε από την επιτροπή, είναι με βάση τα επιδημιολογικά δεδομένα και τα δεδομένα, επίσης, στον κόσμο, το πώς συμπεριφέρεται ο κόσμος παντού. Άρα, εξακολουθούμε να φοράμε μάσκες παντού, δεν είναι περίοδος χαλάρωσης»

Πώς καταμετρούνται οι θάνατοι στην Ελλάδα

Ερωτηθείσα για τον τρόπο καταμέτρησης των θανάτων στη χώρα, εξήγησε:

«Σας λέω και πάλι, έχει και σημασία το πώς ελέγχουμε, πώς μετράμε τους θανάτους covid εμείς στην Ελλάδα. Θα σας πω μερικές διαφορές: Η Αγγλία μετά την 28η ημέρα δεν μετράει πια θανάτους covid, εμείς τους μετράμε και τρεις μήνες, δηλαδή εάν κάποιος διασωληνωθεί, μπει στην μονάδα και καταλήξει τρεις μήνες αργότερα, εφόσον μπήκε για covid, μετράτε ως θάνατος covid».

»Επίσης, για όποιον λόγο και να έρθει ένας άνθρωπος στο νοσοκομείο, ακόμη και τροχαίο, για οποιονδήποτε λόγο, ένα έμφραγμα, εάν μετρηθεί στο νοσοκομείο που γίνονται rapid test για όλους και μπει στο νοσοκομείο και πάλι το μετράμε ως covid. Η αιτία εισόδου μπορεί να είναι διαφορετική αλλά μπαίνει σε θαλάμους covid και καταγράφεται ως covid, που πολύ πιθανό είναι κάποιο άλλο. Έχουμε, δηλαδή, ανθρώπους με καρκίνο τελικού σταδίου, με αιματολογικά νοσήματα, είναι ο τρόπος που μετράμε λίγο διαφορετικός. Θεωρούμε ότι αυτός είναι ο σωστός τρόπος»

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις 

ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ