- CITY GUIDE
- PODCAST
-
15°
Μ. Γκάγκα: H διαδικασία για τη χορήγηση των αντιικών φαρμάκων
«Όπως γινόταν με τα μονοκλωνικά»
Την διαδικασία χορήγησης των αντιικών φαρμάκων εξήγησε η αναπληρώτρια υπουργός υγείας, Μίνα Γκάγκα, στο πλαίσιο των εξελίξεων γύρω από την πανδημία.
«Κάποιος που διαγιγνώσκεται θετικός στον κορωνοϊό είτε με ράπιντ ή με μοριακό τεστ και εφόσον έχει κάποια συμπτώματα πριν περάσουν ημέρες, στην αρχή της νόσου, τον βλέπει ο γιατρός του και εφόσον αυτός κρίνει ότι ανήκει στην ομάδα υψηλού κινδύνου, κάνει την αίτηση όπως γινόταν με τα μονοκλωνικά, που πηγαίνει στην σχετική πλατφόρμα και στην επιτροπή που κρίνει αν πράγματι πρέπει ο ασθενής να τα πάρει. Η απάντηση δίνεται μέσα σε 24 ώρες και φτάνει με sms και στον γιατρό που συνταγογραφεί και στον ασθενή που πρόκειται να πάρει τα φάρμακα», τόνισε η γιατρός και αναπληρώτρια Υπουργός Υγείας στο Πρώτο Πρόγραμμα.
«Από κει και πέρα, με το που πάρει την έγκριση ο ασθενής, μπαίνει στο ίντερνετ με τους κωδικούς του taxisnet, υπογράφει ότι θέλει να πάρει τα φάρμακα, γιατί έχουν μεν έγκριση στην Αγγλία αλλά δεν έχουν τελειώσει με τον EMA, άρα πρέπει να δοθούν με συγκατάθεση του ασθενούς. Στην συνέχεια, ο ΕΟΠΥΥ επικοινωνεί με τον ασθενή, επιβεβαιώνεται η διεύθυνση και τα φάρμακα είναι στο σπίτι του μέσα σε 24 ώρες», συνέχισε.
Η κ. Γκάγκα διευκρίνισε ότι τα αντιικά χορηγούνται σε άτομα που έχουν αυξημένο κίνδυνο να νοσήσουν, ανοσοκατεσταλμένοι, χημειοθεραπευόμενοι, με ιστορικό καρκίνου συμπαγούς οργάνου τον τελευταίο χρόνο. Είναι ουσιαστικά οι ίδιες ομάδες που υπήρχαν για τα μονοκλωνικά, για μεγάλες ηλικίες, με συνυπάρχοντα προβλήματα και δεν δίνονται σε άτομα κάτω των 18 ετών, καθώς και σε γυναίκες σε εγκυμοσύνη.
Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις
ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Αυτό προκύπτει από την ετήσια έρευνα του περιοδικού International Living
Τι ακολουθεί μετά τον Byron
Λόγω των πλημμυρικών φαινομένων
Παράλληλα, στη Βοιωτία, ο κόμβος της Θήβας παραμένει κλειστός από χθες
Οι επιστήμονες προβλέπουν βροχοπτώσεις έως το απόγευμα - Σε επιφυλακή η Πολιτική Προστασία
Δείτε τον χάρτη του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών με τις υψηλότερες καταγραφές στη χώρα
Εντοπίστηκε να οδηγεί στο αντίθετο ρεύμα με επικαθήμενο
Tι αναφέρουν οι πρώτες πληροφορίες από το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο
Τα Δεκεμβριανά που ακολούθησαν και το δικαστικό «θρίλερ» με Κορκονέα
Κλείνουν σταθμοί του Μετρό - Τι θα ισχύσει τις ώρες των εκδηλώσεων μνήμης
Η πρόγνωση για τις επόμενες ημέρες
Τεράστιοι όγκοι νερού από την κακοκαιρία «Byron» έσπασαν τα αναχώματα
Τραυματίστηκε ένας αστυνομικός από ρίψη πέτρας και μεταφέρθηκε στο 424 Στρατιωτικό Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης
Πότε ξεκινά η επαναλειτουργία της βασικής γραμμής
Αναλυτικά η πρόγνωση του καιρού το Σαββατοκύριακο
Από το μεσημέρι η στάθμη του ποταμού έχει ανέβει δύο μέτρα
Οι σταθμοί αυτοί θα κλείσουν εκ νέου στις 17:00
Γιατροί «στόχευαν» ΑΜΚΑ για εικονικές συνταγογραφήσεις
Υπερχείλισε χείμαρρος στη Φοινικούντα
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.