- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Τα κρούσματα σήμερα, Σάββατο 29 Ιανουαρίου 2022, οι θάνατοι και οι διασωληνωμένοι με κορωνοϊό στις ΜΕΘ, στη νέα ανακοίνωση του ΕΟΔΥ.
Τα κρούσματα κορωνοϊού ανακοίνωσε ο ΕΟΔΥ σήμερα Σάββατο 29 Ιανουαρίου 2022. Στην ανακοίνωση του για τον κορωνοϊό και την πανδημία στην Ελλάδα αναφέρονται επίσης οι εισαγωγές στα νοσοκομεία, οι θάνατοι και οι διασωληνωμένοι με Covid-19 στις ΜΕΘ.
Σύμφωνα με τον ΕΟΔΥ, σε 19.584 ανέρχονται τα νέα κρούσματα κορωνοϊού, τα οποία κατεγράφησαν στην Ελλάδα το τελευταίο 24ωρο. Επιπλέον, ανακοινώθηκαν 78 νέοι θάνατοι. Διασωληνωμένοι σε Μονάδες Εντατικής Θεραπείας νοσηλεύονται 583 ασθενείς με covid.
Υπενθυμίζεται ότι μια ημέρα νωρίτερα, την Παρασκευή (28/1), ο ΕΟΔΥ είχε ανακοινώσει 107 νεκρούς από κορωνοϊό. Τα νεότερα επιδημιολογικά δεδομένα δίνονται στη δημοσιότητα, την ώρα που ο χρόνος μετρά αντίστροφα για να ανοίξουν τα κλειστά σχολεία τη Δευτέρα, με τους μαθητές να επιστρέφουν στα θρανία κάνοντας τρία self test.
Τα κρούσματα σήμερα Σάββατο (29/01) - Η ανακοίνωση του ΕΟΔΥ για τον κορωνοϊό
«Τα νέα εργαστηριακά επιβεβαιωμένα κρούσματα της νόσου που καταγράφηκαν τις τελευταίες 24 ώρες είναι 19.584 , εκ των οποίων 60 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας.
» Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων ανέρχεται σε 1.909.880 (ημερήσια μεταβολή +1.0%), εκ των οποίων 49.8% άνδρες. Με βάση τα επιβεβαιωμένα κρούσματα των τελευταίων 7 ημερών, 433 θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 1.594 είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα.
» Οι νέοι θάνατοι ασθενών με COVID-19 είναι 78, ενώ από την έναρξη της επιδημίας έχουν καταγραφεί συνολικά 23.275 θάνατοι. Το 95.0% είχε υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω.
» Ο αριθμός των ασθενών που νοσηλεύονται διασωληνωμένοι είναι 583 (60.2% άνδρες). Η διάμεση ηλικία τους είναι 66 έτη. To 83.9% έχει υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω. Μεταξύ των ασθενών που νοσηλεύονται διασωληνωμένοι:
- 464 (79.59%) είναι ανεμβολίαστοι ή μερικώς εμβολιασμένοι και
- 119 (20.41%) είναι πλήρως εμβολιασμένοι.
» Από την αρχή της πανδημίας έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ 4.033 ασθενείς. Οι εισαγωγές νέων ασθενών Covid-19 στα νοσοκομεία της επικράτειας είναι 427 (ημερήσια μεταβολή -9.53%). Ο μέσος όρος εισαγωγών του επταημέρου είναι 433 ασθενείς.
» Η διάμεση ηλικία των κρουσμάτων είναι 35 έτη (εύρος 0.2 έως 106 έτη), ενώ η διάμεση ηλικία των θανόντων είναι 78 έτη (εύρος 0.2 έως 106 έτη)» αναφέρει η ανακοίνωση του ΕΟΔΥ για τα κρούσματα σήμερα Σάββατο (29/1).
Στη δημοσιότητα δόθηκε και η κατανομή για τα 19.584 κρούσματα σήμερα και το πού εντοπίζονται.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Διαδέχεται τη Μαίρη Μηνά
Δρόμοι έγιναν...ποτάμια, φωτεινοί σηματοδότες σε πολλά σημεία βραχυκύκλωσαν
Θετικό δείγμα βρέθηκε σε παρτίδα του προϊόντος ελληνικής εταιρίας
Εξιχνιάστηκαν επτά περιπτώσεις
Ένα από τα σημαντικότερα έργα εναλλακτικού τουρισμού στα Χανιά και συνολικά στην Κρήτη
Το βίντεο που κάνει τον γύρο του διαδικτύου
Συνεχίζονται οι αυτοψίες στη Βόρεια Εύβοια
Τι ισχύει για όσους ξεχάσουν να δηλώσουν τον καθαρισμό
Η πυρκαγιά ξέσπασε όταν το όχημα βρισκόταν εν κινήσει
Ο καιρός το Σαββατοκύριακο
«Δεν πρόκειται για ομοιόμορφη κακοκαιρία σε όλη τη χώρα» σημειώνει ο μετεωρολόγος
Τι αναφέρουν οι πρώτες πληροφορίες
Τι αναφέρουν οι πρώτες πληροφορίες
Συνελήφθη στο «Νίκος Καζαντζάκης»
Το σχόλιο για τις δηλώσεις του Ευθύμιου Λέκκα
218 κάτοικοι δολοφονήθηκαν με αγριότητα - ανάμεσά τους βρίσκονταν 53 παιδιά
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.