Ελλαδα

Βιασμός 24χρονης στη Θεσσαλονίκη: Παρέμβαση Αρείου Πάγου

Έρευνα για κύκλωμα μαστροπείας

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Υπόθεση βιασμού στη Θεσσαλονίκη: Παρέμβαση Αρείου Πάγου για τις καταγγελίες της 24χρονης
Άρειος Πάγος © EUROKINISSI/ΣΤΕΛΙΟΣ ΜΙΣΙΝΑΣ

Την παρέμβαση του εισαγγελέα του Αρείου Πάγου προκάλεσε η καταγγελία 24χρονης, που έχει πυροδοτήσει θύελλα αντιδράσεων και στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Ο εισαγγελέας του Αρείου Πάγου, Βασίλειος Πλειώτας, απέστειλε έγγραφο στον εισαγγελέα εφετών της Θεσσαλονίκης, ο οποίος και διαθέτει την ανώτατη εποπτεία των ανακρίσεων, προκειμένου, όπως αναφέρει, να προχωρήσει σε βάθος και προς πάσα κατεύθυνση.

Λόγω της σοβαρότητας της υπόθεσης του βιασμού της 24χρόνης, ο κ. Πλιώτας ζητεί να ενημερωθεί προσωπικά ο ίδιος για την πορεία κα τα αποτελέσματα της έρευνας από τον αρμόδιο εισαγγελέα Εφετών Θεσσαλονίκης που θα οριστεί ως εποπτεύων.

Ο κ. Πλιώτας υπενθυμίζει μάλιστα στον συνάδελφο του τις δυνατότητες που έχει σύμφωνα με τον νόμο και ζητεί να γίνει «σε βάθος έρευνα, όπως άλλωστε η ιδιαιτερότητα, η βαρύτητα και η σοβαρότητα της ποινικής απαξίας των αναφερομένων-καταγγελόμενων επιτάσσει».

Στο έγγραφό του ο κ. Πλιώτας παραθέτει σειρά δημοσιευμάτων του ηλεκτρονικού Τύπου για το θέμα και σημειώνει: «Παρακαλούμε για την εξάντληση των όποιων από το άρθρο 32 ΚΠΔ εξουσιών σας που πηγάζουν από την ανώτατη εποπτεία στην ανάκριση και στα πλαίσια της λειτουργικής σας αρμοδιότητας, ώστε να προσδοθεί το αναγκαίο κύρος σε σχέση με τις διενεργούμενες προανακριτικές και ανακριτικές πράξεις και για με πληρότητα και σε βάθος έρευνα, όπως άλλωστε η ιδιαιτερότητα, η βαρύτητα και η σοβαρότητα της ποινικής απαξίας των αναφερομένων-καταγγελόμενων επιτάσσει».

Βιασμός 24χρονης στη Θεσσαλονίκη: «Πολλές καταγγελίες»

Αποκαλυπτικός για τη δράση των φερόμενων δραστών υπήρξε ο συνήγορος της 24χρονης κοπέλας, προαναγγέλλοντας πως θα υπάρξουν και νέες αποκαλύψεις γύρω από την υπόθεση. «Έχω ακούσει ότι υπάρχουν πάρα πολλές καταγγελίες που θα βγουν και για άλλα περιστατικά που σημειώθηκαν από τους ίδιους. Όχι την ίδια νύχτα», επισήμανε ο κ. Ζιώγας.

Επιπλέον, ο δικηγόρος της 24χρονης κοπέλας διευκρίνισε ότι τα ονόματα που αναφέρονται στα social media, δεν βρίσκονται μέσα στη δικογραφία.

Ο ίδιος τόνισε, ακόμη, πως εκκρεμεί να συμπεριληφθεί το αποτέλεσμα της ιατρικής πραγματογνωμοσύνης στη δικογραφία για την υπόθεση, ενώ εξήγησε πως κατηγορίες, μέχρι στιγμής, έχουν απαγγελθεί σε ένα μόνο άτομο, το οποίο ομολόγησε μόνο του ότι συνευρέθηκε με την κοπέλα, ωστόσο υποστηρίζει ότι έγινε με τη θέλησή της.

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις 

ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ   

 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ