Ελλαδα

ΑΣΟΕΕ: Επίθεση σε συνεργείο της ΕΡΤ

Στον προαύλιο χώρο της σχολής

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
ΑΣΟΕΕ © EUROKINISSI/ΣΤΕΛΙΟΣ ΜΙΣΙΝΑΣ
ΑΣΟΕΕ © EUROKINISSI/ΣΤΕΛΙΟΣ ΜΙΣΙΝΑΣ

Επίθεση εξαπέλυσε ομάδα κουκουλοφόρων στο συνεργείο της ΕΡΤ που βρισκόταν έξω από την ΑΣΟΕΕ.

Άγνωστοι επιτέθηκαν σε τηλεοπτικό συνεργείο της ΕΡΤ, έξω από την ΑΣΟΕΕ. Στο σημείο έχουν αρχίσει να συγκεντρώνονται και αστυνομικές δυνάμεις.

Σύμφωνα με την ΕΡΤ, την ώρα που δημοσιογράφοι έπαιρναν δηλώσεις από φοιτητές 3 με 4 κουκουλοφόροι εκσφενδόνισαν εναντίον τους καφέδες και μπουκάλια και τους προπηλάκισαν. Προσπάθησαν να αρπάξουν το μικρόφωνο χωρίς να τα καταφέρουν ενώ ο εικονολήπτης τράπηκε σε φυγή για να τους αποτρέψει να πάρουν την  κάμερα, καθώς είναι η δεύτερη επίθεση που δέχεται μέσα σε λίγες μέρες.

Υπενθυμίζεται ότι νεαροί προπηλάκισαν δημοσιογράφους πετώντας τους μάλιστα μπογιές, το μεσημέρι της Τετάρτης, πριν από την αστυνομική επιχείρηση στην ΑΣΟΕΕ.

Συγκεντρωμένοι με κουκούλες, μόλις είδαν την κάμερα του Star που εκείνη την ώρα έπαιρνε δηλώσεις από φοιτητές μέσα στο κτίριο του πανεπιστημίου, τον προπηλάκισαν και του έριξαν μπογιές.

Στο μεταξύ, ποινική δίωξη για τρία αδικήματα σε βαθμό πλημμελήματος άσκησε ο εισαγγελέας σε βάρος των έξι συλληφθέντων κατά τη χθεσινή αστυνομική επιχείρηση στην ΑΣΟΕΕ.

Η δίωξη αφορά τα αδικήματα της φθοράς ξένης ιδιοκτησίας που προορίζεται για κοινό όφελος από κοινού, της διατάραξης δημόσιας υπηρεσίας και της απείθειας, καθώς, σύμφωνα με το διαβιβαστικό που εστάλη στον εισαγγελέα, οι συλληφθέντες αρνήθηκαν να δακτυλοσκοπηθούν.

Οι έξι κατηγορούμενοι παραπέμφθηκαν να δικαστούν στο Αυτόφωρο Τριμελές Πλημμελειοδικείο.

Ξυλοδαρμός καθηγητή μέσα σε αμφιθέατρο

Επίθεση από κουκουλοφόρους σημειώθηκε στην ΑΣΟΕΕ το μεσημέρι της Τρίτης όταν ξυλοκόπησαν καθηγητή και τον τραυμάτισαν ελαφρά.

Η επίθεση έγινε μέσα σε αμφιθέατρο του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών, στο μάθημα Χρηματοοικονομική Διοίκηση του τμήματος Μάρκετινγκ και Επικοινωνίας, ενώ ο καθηγητής μιλούσε με τους φοιτητές.

Όταν φοιτητές προσπάθησαν να προστατεύσουν τον καθηγητή τους ξυλοκοπήθηκαν και αυτοι σύμφωνα με μαρτυρίες. Ο καθηγητής που δέχθηκε σωματική και λεκτική βία, πήγε μόνος του στο νοσοκομείο «Ευαγγελισμός» για να δεχθεί τις πρώτες βοήθειες. 

Ο καθηγητής στη συνέχεια μετέβη στη ΓΑΔΑ για να δώσει κατάθεση. Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, ο ίδιος αποδίδει την επίθεση που δέχθηκε σε προσωπική αντιδικία που έχει με άλλους 3 καθηγητές. 

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις

ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ

 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ