Ελλαδα

ΑΣΟΕΕ: Ανακοίνωση του Πρυτανικού Συμβουλίου για τον ξυλοδαρμό

«Το δημόσιο Πανεπιστήμιο πλήττεται ξανά από βίαιες και αντιδημοκρατικές ενέργειες»

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
ΑΣΟΕΕ: Ανακοίνωση του Πρυτανικού Συμβουλίου για τον ξυλοδαρμό καθηγητή
ΑΣΟΕΕ © EUROKINISSI/ΣΤΕΛΙΟΣ ΜΙΣΙΝΑΣ

ΑΣΟΕΕ: Ανακοίνωση του Πρυτανικού Συμβουλίου για τον ξυλοδαρμό καθηγητή από αγνώστους.

Σε ανακοίνωση σχετικά με τον ξυλοδαρμό καθηγητή στην ΑΣΟΕΕ προχώρησε το Πρυτανικό Συμβούλιο του Οικονομικού Πανεπιστήμιου Αθηνών.

«Την Τρίτη 11 Ιανουαρίου 2022 και ώρα 16:20,ομάδα 15 περίπου κουκουλοφόρων εισέβαλε με βίαιο και τρομοκρατικό τρόπο σε αμφιθέατρο του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών και ξυλοκόπησε καθηγητή την ώρα που παρέδιδε μάθημα παρουσία των φοιτητριών-φοιτητών που το παρακολουθούσαν.

Το δημόσιο Πανεπιστήμιο πλήττεται ξανά από βίαιες και αντιδημοκρατικές ενέργειες εναντίον  μελών της ακαδημαϊκής κοινότητας και μάλιστα ενώπιον των φοιτητριών και φοιτητών που έρχονται να παρακολουθήσουν τα μαθήματά τους, παρά την έξαρση της πανδημίας.

Το Πρυτανικό Συμβούλιο καταδικάζει  απερίφραστα και με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο τη νέα αυτή άσκηση ωμής  βίας που τραυματίζει το κύρος του Ιδρύματος ως ελεύθερου, ανοικτού και δημοκρατικού  δημόσιου πανεπιστημίου. Κάθε τέτοια ενέργεια στρέφεται κατά του συνόλου της ακαδημαϊκής κοινότητας.

Οι πρυτανικές αρχές του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών ενημέρωσαν άμεσα τις αρμόδιες αρχές και ζητούν τον εντοπισμό των υπευθύνων και τη παραπομπή τους στη δικαιοσύν».

ΑΣΟΕΕ: Εισαγγελική παρέμβαση για τον ξυλοδαρμό του καθηγητή

Την άμεση παρέμβαση της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών προκάλεσε η επίθεση από κουκουλοφόρους κατά καθηγητή της ΑΣΟΕΕ.

Η προϊσταμένη της Εισαγγελίας, Σωτηρία Παπαγεωργακοπούλου, έδωσε εντολή για τη διενέργεια επείγουσας προκαταρκτικής εξέτασης στο πλαίσιο της οποίας θα διερευνηθεί αν έχουν τελεστεί μεταξύ άλλων οι αξιόποινες πράξεις της επικίνδυνης σωματικής βλάβης, της διατάραξης δημόσιας υπηρεσίας και της παράνομης βίας.

Υπενθυμίζεται ότι το μεσημέρι της Τρίτης κουκουλοφόροι εισέβαλαν στην ΑΣΟΕΕ και ξυλοκόπησαν καθηγητή μπροστά σε φοιτητές. Περίπου 10-15 άτομα του επιτέθηκαν μέσα στο αμφιθέατρο και τον ξυλοκόπησαν.

Όταν φοιτητές προσπάθησαν να προστατεύσουν τον καθηγητή τους ξυλοκοπήθηκαν και αυτοί σύμφωνα με μαρτυρίες.

Ο καθηγητής έχει μεταφερθεί στο νοσοκομείο ενώ φέρεται να είπε στους αστυνομικούς ότι «πίσω από την επίθεση βρίσκονται προσωπικοί λόγοι».

Ο καθηγητής που ξυλοκοπήθηκε, κατήγγειλε σύμφωνα με πληροφορίες από αστυνομικές πηγές, τρεις συναδέλφους του ως υποκινητές της επίθεσης που δέχθηκε από κουκουλοφόρους.

Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, οι καθηγητές που «έδειξε» είναι ένας ο οποίος βρίσκεται κρατούμενος στις φυλακές καθώς έχει καταδικαστεί σε 7 χρόνια φυλάκιση και δύο ακόμα οι οποίοι δεν είναι εν ενέργεια.

Οι τρεις καθηγητές φέρονται να είχαν απασχολήσει τις αρχές για οικονομικής φύσεως αδικήματα.

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ