Ελλαδα

Χειμερινές εκπτώσεις 2022: Ποια Κυριακή ανοίγουν τα καταστήματα

Πότε ξεκινούν - Τι να προσέξουν οι καταναλωτές

62224-137655.jpg
Newsroom
2’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
«Πρεμιέρα» για τις χειμερινές εκπτώσεις 2022 τη Δευτέρα 10 Ιανουαρίου
«Πρεμιέρα» για τις χειμερινές εκπτώσεις 2022 τη Δευτέρα 10 Ιανουαρίου © EUROKINISSI/ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ

Οι χειμερινές εκπτώσεις 2022 αρχίζουν τη Δευτέρα 10 Ιανουαρίου, με τα καταστήματα να είναι ανοιχτά την Κυριακή 16 Ιανουαρίου 2022.

Οι χειμερινές εκπτώσεις 2022 ξεκινούν τη Δευτέρα 10 Ιανουαρίου, όπως ανακοίνωσε o Σύνδεσμος Επιχειρήσεων Λιανικής Πωλήσεως Ελλάδος (ΣΕΛΠΕ). Οι εκπτώσεις θα διαρκέσουν μέχρι τη Δευτέρα 28 Φεβρουαρίου 2022.

Με βάση τη νομοθεσία, τα εμπορικά καταστήματα μπορούν να ανοίξουν προαιρετικά την πρώτη Κυριακή των εκπτώσεων, 16 Ιανουαρίου. Το ωράριο λειτουργίας καθορίζεται από τις 11.00 το πρωί έως και τις 20.00 το βράδυ, προκειμένου οι καταναλωτές να κάνουν τα ψώνια τους.

Τι πρέπει να προσέξουν στις χειμερινές εκπτώσεις οι καταναλωτές - Οι 5 κανόνες

Καθώς ο χρόνος μετρά αντίστροφα για τις χειμερινές εκπτώσεις 2022 η Ένωση Εργαζομένων Καταναλωτών Ελλάδας εφιστά την προσοχή στους καταναλωτές. Ειδικότερα, δίνει στη δημοσιότητα 5 κανόνες για αγορές στις εκπτώσεις. Συγκεκριμένα:

  • Οι καταναλωτές να κάνουν έρευνα αγοράς και να ελέγχουν όχι μόνο την τιμή (αρχική και νέα) αλλά και την ποιότητα των προϊόντων. Επίσης να αναζητούν στο διαδίκτυο την τιμή του προϊόντος που πρόκειται να επιλέξουν βάσει κωδικού ή αριθμού μοντέλου, ώστε να είναι βέβαιοι ότι η τιμή που έχουν εντοπίσει είναι η πιο συμφέρουσα.
  • Οι καταναλωτές να οριοθετήσουν τις ανάγκες τους και να προγραμματίσουν με λίστα τις αγορές που πρόκειται να κάνουν, οι οποίες θα συμβαδίζουν με τον προσωπικό ή οικογενειακό τους προϋπολογισμό, αποφεύγοντας αλόγιστες δαπάνες.
  • Οι καταναλωτές να ενημερωθούν για τις λεπτομέρειες και τους όρους της συναλλαγής τους όταν αγοράζουν προϊόντα με δόσεις. Ιδίως για αγορές με πιστωτική κάρτα, να είναι πάντα ενημερωμένοι για τους όρους και τις προϋποθέσεις της συγκεκριμένης αγοράς.
  • Τα προϊόντα πρέπει να φέρουν την αρχική τιμή και την τιμή προσφοράς (όχι το ποσοστό έκπτωσης). Προσοχή. Στις προσφορές συχνά αναγράφεται ότι δεν γίνονται αλλαγές, γι' αυτό αν οι καταναλωτές αλλάξουν γνώμη, δεν έχουν τη δυνατότητα αλλαγής.
  • Οι καταναλωτές να ζητούν πάντα την απόδειξη για τα προϊόντα που έχουν αγοράσει. Σε περίπτωση που το προϊόν είναι ελαττωματικό και θελήσουν να το επιστρέψουν ή να το αλλάξουν, η επίδειξη της απόδειξης είναι απαραίτητη.

Σταύρος Καφούνης για χειμερινές εκπτώσεις 2022: «Πολύ ελκυστικές τιμές στα καταστήματα»

Με αφορμή την έναρξη των χειμερινών εκπτώσεων στις 10 Ιανουαρίου 2022, ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Αθηνών, Σταύρος Καφούνης δήλωσε: «Από τη Δευτέρα οι επιχειρήσεις θα διαθέτουν τα προϊόντα τους σε πολύ ελκυστικές τιμές για να πάρουν μία ανάσα ρευστότητας που τόσο έχουν ανάγκη».

Ανοιχτά τα καταστήματα την Κυριακή 16 Ιανουαρίου, καθώς ξεκινούν οι χειμερινές εκπτώσεις 2022
Ανοιχτά τα καταστήματα την Κυριακή 16 Ιανουαρίου, καθώς ξεκινούν οι χειμερινές εκπτώσεις 2022 © EUROKINISSI/ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ

Και πρόσθεσε: «Προτρέπω το καταναλωτικό κοινό να επισκεφτεί από την πρώτη στιγμή τα εμπορικά καταστήματα, που έχουν αποδείξει την άρτια τήρηση των υγειονομικών πρωτοκόλλων και για άλλη μια φόρα να πραγματοποιήσει τις αγορές του σε ένα απόλυτα ασφαλές περιβάλλον, επιλέγοντας από μία μεγάλη γκάμα προϊόντων σε όλες τις κατηγορίες των ειδών».

Υπενθυμίζεται ότι παραμένουν σε ισχύ τα μέτρα για τον κορωνοϊό στο λιανεμπόριο, με την είσοδο των καταναλωτών στα εμπορικά καταστήματα να γίνεται και με αρνητικό rapid test.

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ