Ελλαδα

Ανοιχτά τα καταστήματα σήμερα Κυριακή - Το ωράριο λειτουργίας

Τι ώρα ανοίγουν και τι ώρα κλείνουν τα μαγαζιά

62224-137655.jpg
Newsroom
2’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Ανοιχτά καταστήματα την Κυριακή
Ανοιχτά καταστήματα την Κυριακή © EUROKINISSI/ΒΑΣΙΛΗΣ ΡΕΜΠΑΠΗΣ

Με ανοιχτά καταστήματα σήμερα Κυριακή 16 Ιανουαρίου 2022, καθώς οι χειμερινές εκπτώσεις συνεχίζονται. Τι ώρα κλείνουν και τι ώρα ανοίγουν τα πολυκαταστήματα.

Τα καταστήματα είναι ανοιχτά σήμερα Κυριακή 16 Ιανουαρίου 2022. Οι χειμερινές εκπτώσεις ξεκίνησαν την περασμένη Δευτέρα και σήμερα Κυριακή (16/1) τα εμπορικά καταστήματα, τα εμπορικά κέντρα και τα πολυκαταστήματα είναι ανοιχτά, προκειμένου οι καταναλωτές να κάνουν τα ψώνια τους.

Οι εμπορικοί σύλλογοι έχουν ανακοινώσει τι ώρα κλείνουν και τι ώρα ανοίγουν οι επιχειρήσεις στο λιανεμπόριο τη σημερινή ημέρα.

Ειδικότερα, το ωράριο λειτουργίας είναι από τις 11.00 το πρωί έως και τις 18.00 το απόγευμα. Σημειώνεται ότι τα πολυκαταστήματα θα είναι ανοιχτά από τις 11.00 το πρωί έως και τις 18.00 το απόγευμα.

Πώς αμείβονται οι εργαζόμενοι στα καταστήματα που είναι ανοιχτά σήμερα Κυριακή (16/1)

Σχετικά με την αμοιβή του προσωπικού την Κυριακή, η νομοθεσία προβλέπει ότι ο εργοδότης καταβάλει το ωρομίσθιο για την παραχθείσα εργασία με προσαύξηση 75%.

Ανοιχτά σήμερα Κυριακή (16/1) από τις 11.00 μέχρι τις 18.00 τα καταστήματα
Ανοιχτά σήμερα Κυριακή (16/1) από τις 11.00 μέχρι τις 18.00 τα καταστήματα © EUROKINISSI/ΒΑΣΙΛΗΣ ΡΕΜΠΑΠΗΣ

Ποιες Κυριακές είναι ανοιχτά φέτος τα μαγαζιά

Ακολουθούν οι Κυριακές που είναι ανοιχτά τα μαγαζιά φέτος:

  • Η πρώτη Κυριακή κατά την έναρξη κάθε τακτικής εκπτωτικής περιόδου. Εάν «πέφτει» επίσημη αργία, τότε η δυνατότητα μετατίθεται για την επόμενη Κυριακή
  • Οι δύο Κυριακές πριν από την ημέρα των Χριστουγέννων
  • Η Κυριακή των Βαΐων
  • Η τελευταία Κυριακή του έτους-Δύο Κυριακές κατά τη διάρκεια των ενδιάμεσων εκπτωτικών περιόδων.

Τι πρέπει να προσέξουν στις χειμερινές εκπτώσεις οι καταναλωτές - Οι 5 κανόνες

H Ένωση Εργαζομένων Καταναλωτών Ελλάδας εφιστά την προσοχή στους καταναλωτές. Ειδικότερα, δίνει στη δημοσιότητα 5 κανόνες για αγορές στις εκπτώσεις. Συγκεκριμένα:

  1. Οι καταναλωτές να κάνουν έρευνα αγοράς και να ελέγχουν όχι μόνο την τιμή (αρχική και νέα) αλλά και την ποιότητα των προϊόντων. Επίσης να αναζητούν στο διαδίκτυο την τιμή του προϊόντος που πρόκειται να επιλέξουν βάσει κωδικού ή αριθμού μοντέλου, ώστε να είναι βέβαιοι ότι η τιμή που έχουν εντοπίσει είναι η πιο συμφέρουσα.
  2. Οι καταναλωτές να οριοθετήσουν τις ανάγκες τους και να προγραμματίσουν με λίστα τις αγορές που πρόκειται να κάνουν, οι οποίες θα συμβαδίζουν με τον προσωπικό ή οικογενειακό τους προϋπολογισμό, αποφεύγοντας αλόγιστες δαπάνες.
  3. Οι καταναλωτές να ενημερωθούν για τις λεπτομέρειες και τους όρους της συναλλαγής τους όταν αγοράζουν προϊόντα με δόσεις. Ιδίως για αγορές με πιστωτική κάρτα, να είναι πάντα ενημερωμένοι για τους όρους και τις προϋποθέσεις της συγκεκριμένης αγοράς.
  4. Τα προϊόντα πρέπει να φέρουν την αρχική τιμή και την τιμή προσφοράς (όχι το ποσοστό έκπτωσης). Προσοχή. Στις προσφορές συχνά αναγράφεται ότι δεν γίνονται αλλαγές, γι' αυτό αν οι καταναλωτές αλλάξουν γνώμη, δεν έχουν τη δυνατότητα αλλαγής.
  5. Οι καταναλωτές να ζητούν πάντα την απόδειξη για τα προϊόντα που έχουν αγοράσει. Σε περίπτωση που το προϊόν είναι ελαττωματικό και θελήσουν να το επιστρέψουν ή να το αλλάξουν, η επίδειξη της απόδειξης είναι απαραίτητη.

Οι χειμερινές εκπτώσεις θα διαρκέσουν έως τις 28 Φεβρουαρίου 2022 και σήμερα Κυριακή (16/1) οι καταναλωτές μπορούν να πάνε στα μαγαζιά για να κάνουν τις αγορές τους.

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ