Ελλαδα

Μοριακό τεστ: Επανεξετάζεται το πλαφόν στην τιμή του PCR

Τι δήλωσε ο υπουργός Ανάπτυξης Άδωνις Γεωργιάδης

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Στα 60 ευρώ η τιμή για το μοριακό τεστ (PCR) κορωνοϊού (ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ)
Στα 60 ευρώ η τιμή για το μοριακό τεστ (PCR) κορωνοϊού (ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ) © EUROKINISSI/ΒΑΣΙΛΗΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ

Το πλαφόν στην τιμή για το μοριακό τεστ επανεξετάζεται, δήλωσε ο Άδωνις Γεωργιάδης, προαναγγέλλοντας νέα μέτρα στήριξης σε νυχτερινά κέντρα και catering.

Αναφορά στο μοριακό τεστ (PCR) και το πλαφόν που έχει επιβληθεί στην τιμή του, έκανε ο Άδωνις Γεωργιάδης. Σε δηλώσεις του στον ΑΝΤ1 ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων εξήγησε ότι η τιμή του μοριακού παραμένει στα 60 ευρώ και σε αντίθεση με τα rapid - test ο ανταγωνισμός δεν έχει λειτουργήσει, ώστε να μειωθεί το κόστος του PCR για τον πολίτη.

«Στα rapid test έχει λειτουργήσει ο ανταγωνισμός και ενώ το πλαφόν είναι 10 ευρώ, μπορεί ο πολίτης να το βρει σε φαρμακεία και 5 και 6 και 7 ευρώ» τόνισε.

Και πρόσθεσε: «Στο pcr test (μοριακό) έχουν "κλειδώσει" στα 60 ευρώ οι τιμές στα ιδιωτικά κέντρα. Θα ξαναδούμε την τιμή του πλαφόν. Σήμερα κιόλας θα ανοίξει αυτή η συζήτηση. Ξέρετε όμως ότι άλλο κόστος έχουν για τις μεγάλες αλυσίδες και άλλες για τα μικρά διαγνωστικά κέντρα».

Δεν αποκλείει νέα μέτρα ο Άδωνις Γεωργιάδης - «Όχι» σε lockdown

«Πλην της γενικής καραντίνας (lockdown) δεν αποκλείω κανένα άλλο μέτρο, όπως η επέκταση του υποχρεωτικού εμβολιασμού» ξεκαθάρισε ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, απαντώντας σε ερώτηση να υπάρξουν νέα μέτρα.

Σχετικά με την πορεία της πανδημίας Covid-19 ο κ. Γεωργιάδης είπε ότι «περιμέναμε την άνοδο στα κρούσματα, να έχουμε 30.000 κρούσματα την ημέρα, αλλά ήρθε μια εβδομάδα νωρίτερα».

«Δεν πρέπει να κοιτάμε σκέτο το νούμερο αυτό. Δεν υπάρχει επίπτωση και επιβάρυνση στο Σύστημα Υγείας. Όποιος είναι εμβολιασμένος και νοσεί από τη μετάλλαξη Όμικρον, έχει ήπια συμπτώματα και σε πέντε ημέρες το περνάει, σαν κρυολόγημα. Δυστυχώς, όμως, έχουμε ακόμη τη μετάλλαξη Δέλτα» πρόσθεσε.

«Για τις επόμενες 2-3 εβδομάδες θα έχουμε μεγάλη αναστάτωση στην ζωή μας, διότι θα έχουμε μια κορύφωση της πανδημίας. Όσο δε μεγαλώνει η πίεση στο Σύστημα Υγείας, δεν υπάρχει προοπτική για νέα μέτρα. Εάν τελικώς ληφθούν, αυτά θα αφορούν κυρίως τους ανεμβολίαστους. Το μεγαλύτερο πρόβλημα είναι οι ανεμβολίαστοι άνω των 60 ετών και η προστασία τους» ανέφερε επίσης.

Νέα μέτρα στήριξης σε catering και νυχτερινά κέντρα

Κατά τη διάρκεια της τοποθέτησής του ο κ. Γεωργιάδης προανήγγειλε νέα μέτρα στήριξης σε κλάδους που πλήττονται από την πανδημία Covid-19. «Αυτήν την εβδομάδα θα αποφασιστούν τα μέτρα για τους πληττόμενους κυρίως στον κλάδο της νυχτερινής διασκέδασης και των catering, που οι μεν έκλεισαν και οι δε είχαν 100% ακυρώσεις» τόνισε.

Και διευκρίνισε: «Έχουν πληγεί πολλοί κλάδοι, αλλά όχι όλοι το ίδιο, είναι άλλο να κλείνει ένα μαγαζί και άλλο να έχει ωράριο έως τις δώδεκα τα μεσάνυχτα, όπως τα καταστήματα εστίασης. Πρέπει να τα δούμε και υπό το πρίσμα των δυνατοτήτων της οικονομίας, καθώς έχει ξεκινήσει μια καινούργια χρονιά».

Υπενθυμίζεται ότι η είσοδος στην Ελλάδα γίνεται με μοριακό τεστ 72 ωρών ή rapid 24 ωρών.

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ