Ελλαδα

Στα 54 ανήλθαν τα κρούσματα της μετάλλαξης Όμικρον στην Ελλάδα

Το ανακοίνωσε ο πρόεδρος του ΕΟΔΥ Θεοκλής Ζαούτης

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Πλήθος κόσμου στο κέντρο της Αθήνας
Πλήθος κόσμου στο κέντρο της Αθήνας © EUROKINISSI/ ΒΑΣΙΛΗΣ ΡΕΜΠΑΠΗΣ

Αυξήθηκαν τα κρούσματα της μετάλλαξης Όμικρον του κορωνοϊού στην Ελλάδα. Τι είπε ο πρόεδρος του ΕΟΔΥ.

H μετάλλαξη Όμικρον συνεχίζει να καλπάζει, με τη χώρα μας να μετρά πλέον 54 κρούσματα της νέας παραλλαγής του κορωνοϊού, σύμφωνα με όσα ανακοίνωσε o πρόεδρος του ΕΟΔΥ, Θεοκλής Ζαούτης.

Ο κ. Ζαούτης μιλώντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Ant1, είπε πως εξετάζονται 154 ύποπτα, τα οποία είναι πολύ πιθανό να είναι θετικά στη μετάλλαξη Όμικρον.

Επίσης ανέφερε ότι μετά την Πρωτοχρονιά αναμένεται αρκετά μεγάλη κορύφωση των κρουσμάτων, ενώ αναφορικά με τη μετάλλαξη Όμικρον είπε πως είναι 2-3 φορές πιο μεταδοτική από τη «Δέλτα» και όπως τόνισε, είναι «πολύ πιθανό να δούμε πολύ περισσότερα κρούσματα».

Ο πρόεδρος του ΕΟΔΥ ανέφερε ότι η νέα παραλλαγή αποτελεί σοβαρή απειλή για τους ανεμβολίαστους, ενώ οι εμβολιασμένοι νοσούν πιο λίγο ενώ η σοβαρότητα της νόσου είναι μικρότερη.

Αναφερόμενος στα συμπτώματα της Όμικρον είπε ότι μοιάζει πιο πολύ με κοινό κρυολόγημα, με καταρροή, πονόλαιμο, βήχα, πονοκέφαλο και πυρετό.

Την ίδια ώρα μεγάλη αύξηση του ιικού φορτίου της μετάλλαξης Όμικρον δείχνει η τελευταία ανάλυση στα λύματα της Θεσσαλονίκης από την Ομάδα Επιδημιολογίας Λυμάτων του ΑΠΘ με την ΕΥΑΘ, σε συνεργασία με την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας και στο πλαίσιο του Εθνικού Δικτύου του ΕΟΔΥ.

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις
 

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ