Ελλαδα

Πέθανε ο Γιώργος Τράγκας από κορωνοϊό

Νοσηλευόταν διασωληνωμένος στη ΜΕΘ του Σωτηρία

62224-137655.jpg
Newsroom
3’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Ο Γιώργος Τράγκας νόσησε από κορωνοϊό και πέθανε
Ο Γιώργος Τράγκας νόσησε από κορωνοϊό και πέθανε © NDP

Ο Γιώργος Τράγκας πέθανε από κορωνοϊό, ενώ ήταν διασωληνωμένος στη ΜΕΘ στο νοσοκομείο Σωτηρία.

Ο Γιώργος Τράγκας πέθανε από κορωνοϊό στο νοσοκομείο «Σωτηρία». Ο γνωστός δημοσιογράφος ήταν διασωληνωμένος στη ΜΕΘ, καθώς είχε νοσήσει βαριά.

Όπως έγινε γνωστό, ο Γιώργος Τράγκας άφησε την τελευταία του πνοή λίγο μετά τις 03.00 τα ξημερώματα σήμερα Τρίτη 14 Δεκεμβρίου 2021.

Η Covid-19 προκάλεσε σοβαρές επιπλοκές στην υγεία του. Ήταν ανεμβολίαστος και είχε υποκείμενα νοσήματα. Όταν εισήχθη στο νοσοκομείο «Σωτηρία», παρουσίασε βαριά αναπνευστική ανεπάρκεια. Η κατάσταση της υγείας του είχε νέα επιδείνωση, με κάθε 24ωρο να είναι καθοριστικό για τη ζωή του.

Την Παρασκευή 10 Δεκεμβρίου 2021 ο Γιώργος Τράγκας υπέστη πνευμονικό οίδημα και καρδιακό επεισόδιο. Οι γιατροί τοποθέτησαν στεντ για τη διάνοιξη των αρτηριών.

Παράλληλα, ο δημοσιογράφος μπήκε σε μηχάνημα τεχνητού νεφρού, προκειμένου να στηριχτεί η νεφρική λειτουργία του οργανισμού του.

Η ανακοίνωση του νοσοκομείου «Σωτηρία» για τον θάνατο του Γιώργου Τράγκα

«Κατέληξε σήμερα, 14.12.2021, και ώρα 03.10 πρωινή ο δημοσιογράφος Γιώργος Τράγκας και επικεφαλής του κινήματος "Ελεύθεροι Άνθρωποι" σε ΜΕΘ του νοσοκομείου ΣΩΤΗΡΙΑ» αναφέρει η ανακοίνωση για τον θάνατο του Γιώργου Τράγκα.

Η διοίκηση του νοσοκομείου επισημαίνει επίσης: «Ανεμβολίαστος, εισήχθη με βαριά αναπνευστική ανεπάρκεια, λόγω λοίμωξης covid19 στις 04.12.2021 σε κλινική του νοσοκομείου "Η ΣΩΤΗΡΙΑ" ενώ λίγες ώρες αργότερα, λόγω της σοβαρής κατάστασής του διεκομίσθη σε ΜΕΘ του ιδίου νοσοκομείου».

Πέθανε ο Γιώργος Τράγκας | 14/12/21 | ΕΡΤ

Γιώργος Τράγκας: «Χορεύω τανγκό με την Covid» - Η τελευταία ανάρτηση στο Facebook

Υπενθυμίζεται ότι στις 30 Νοεμβρίου 2021 ο Γιώργος Τράγκας, που είχε υποκείμενα νοσήματα, με ανάρτησή του είχε γνωστοποιήσει ότι διαγνώστηκε θετικός στον κορωνοϊό. «Χορεύω τανγκό με τον COVID-19» είχε πει, ξεκινώντας την ανάρτησή του.

«Ο ιός πήρε ένα σαρδόνιο ύφος και μου είπε: "Δεν θα αφήσει φράγκο στις τσέπες όλων των πολιτών. Δεν έχει καταλάβει ότι εγώ θα στριφογυρνώ ανάμεσά σας, είτε είστε εμβολιασμένοι, είτε είστε ανεμβολίαστοι» είχε αναφέρει επίσης.

«Κατά τα άλλα θα επανέλθουμε με τη Μαρία στο ραδιόφωνο (με τη βοήθεια του Υψίστου), μόλις τελειώσει η περίοδος της καραντίνας» είχε καταλήξει στην ανάρτησή του ο Γιώργος Τράγκας, ο οποίος διαγνώστηκε θετικός στον κορωνοϊό και πέθανε από επιπλοκές της Covid-19 στη ΜΕΘ του νοσοκομείου «Σωτηρία». Ήταν 72 ετών.

 

 

 

Γιατί ο Γιώργος Τράγκας δεν είχε κάνει το εμβόλιο για κορωνοϊό

Μιλώντας τα προηγούμενα 24ωρα, ο Πάρις Κουρτζίδης, εκπρόσωπος τού κόμματος του Γιώργου Τράγκα, είχε γνωστοποιήσει πως ο δημοσιογράφος δεν ήταν αντιεμβολιαστής και δεν ήταν αυτός ο λόγος που δεν είχε κάνει το εμβόλιο για τον κορωνοϊό.

Ο Γιώργος Τράγκας που πέθανε από κορωνοϊό, είχε ιδρύσει το κόμμα «Ελεύθεροι Άνθρωποι»
Ο Γιώργος Τράγκας που πέθανε από κορωνοϊό, είχε ιδρύσει το κόμμα «Ελεύθεροι Άνθρωποι» © YouTube

«Ο Γιώργος Τράγκας έχει εκφράσει τις θέσεις του υπέρ του συναινετικού εμβολιασμού» είχε πει ο κ. Κουρτζίδης, προσθέτοντας: «Είχε μια αλλεργία που έδινε πιθανότητα παρενέργειες και επειδή ήταν διαβητικός και δεν ήθελε να απορρυθμιστεί το ζάχαρο, το φοβόταν. Το σκεφτόταν όμως».

Ποιος ήταν ο Γιώργος Τράγκας

Ο Γιώργος Τράγκας γεννήθηκε στις 30 Ιουλίου 1949, στο Μεταξουργείο. Ο πατέρας του εργαζόταν ως γυναικολόγος. Ξεκίνησε να αρθρογραφεί σε τοπικά μέσα από μικρή ηλικία και εργάστηκε στο περιοδικό «Εικόνες» της Ελένης Βλάχου.

Συνέχισε να εργάζεται στις αθλητικές σελίδες της Μεσημβρινής, καλύπτοντας ποδοσφαιρικούς αγώνες. Βασικός σταθμός στην πορεία του ήταν η εφημερίδα «Βραδυνή», στην οποία και εργάστηκε επί σειρά ετών. Πριν ασχοληθεί με το πολιτικό ρεπορτάζ, δραστηριοποιήθηκε στο αστυνομικό. Εκτός από δημοσιογράφος, στον χώρο του Τύπου διατέλεσε και εκδότης των εντύπων «Χώρα», «Crash» και «Ανεξαρτησία».

Ο δημοσιογράφος Γιώργος Τράγκας άφησε την τελευταία του πνοή από κορωνοϊό σε ηλικία 72 ετών
Ο δημοσιογράφος Γιώργος Τράγκας άφησε την τελευταία του πνοή από κορωνοϊό σε ηλικία 72 ετών © NDP

Στην τηλεόραση παρουσίασε διάφορες εκπομπές όπως «Χωρίς Αναισθητικό» και «Viva». Συμμετείχε επίσης σε κεντρικά δελτία ειδήσεων διάφορων τηλεοπτικών σταθμών (κυρίως του Alter, του Extra Channel, του Action 24, του Epsilon TV ως πολιτικός σχολιαστής.

Ο Γιώργος Τράγκας έκανε και ραδιόφωνο. Είχε ραδιοφωνικές εκπομπές σε σταθμούς όπως Παραπολιτικά 90.1 FM και Real FM 97.8.

«Ελεύθεροι Άνθρωποι», το κόμμα που ίδρυσε ο Γιώργος Τράγκας

Τον Φεβρουάριο 2021 ο Γιώργος Τράγκας ίδρυσε το πολιτικό κόμμα «Οι Ελεύθεροι Άνθρωποι» (επίσημα: Κίνημα Ελευθέρων Ανθρώπων, Κ.ΕΛ.ΑΝ.). Μεταξύ άλλων στο κόμμα του Τράγκα εντάχθηκε ο Γρηγόρης Πετράκος.

Το νοσοκομείο «Σωτηρία» όπου ο Γιώργος Τράγκας πέθανε από κορωνοϊό στη ΜΕΘ
Το νοσοκομείο «Σωτηρία» όπου ο Γιώργος Τράγκας πέθανε από κορωνοϊό στη ΜΕΘ © EUROKINISSI

Σκοπός της συγκεκριμένης παράταξης, σύμφωνα με τα όσα είχε ανακοινώσει ο δημοσιογράφος, ήταν η καταπολέμηση της ανεργίας και της οικονομικής κρίσης που προέκυψε από την καραντίνα λόγω της πανδημίας κορωνοϊού.

Η είδηση ότι ο Γιώργος Τράγκας πέθανε από κορωνοϊό στο νοσοκομείο «Σωτηρία» κάνει τον γύρο του διαδικτύου.

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ