Ελλαδα

Στην Ελλάδα αύριο ο Πάπας Φραγκίσκος

Θα τον υποδεχθεί ο Νίκος Δένδιας

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Πάπας Φραγκίσκος
Ο Πάπας Φραγκίσκος © EPA/ANGELO CARCONI

Ο Πάπας Φραγκίσκος καταφθάνει αύριο, Σάββατο 4 Δεκεμβρίου 2021, στην Ελλάδα και θα τον υποδεχθεί ο Νίκος Δένδιας.

Στην Ελλάδα καταφθάνει αύριο, Σάββατο 4 Δεκεμβρίου 2021 ο Πάπας Φραγκίσκος μετά την επίσκεψή του στην Κύπρο.

Τον Προκαθήμενο της Ρωμαιοκαθολικής Εκκλησίας αναμένεται να υποδεχθεί, εκ μέρους της ελληνικής κυβέρνησης, ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας, κατά την άφιξη του Ποντίφικα στο αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος», αύριο Σάββατο 4 Δεκεμβρίου στις 11:15.

Θα ακολουθήσει κατ' ιδίαν συνάντηση σε αίθουσα του αεροδρομίου, σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου Εξωτερικών.

Να θυμίσουμε πως λίγο πριν αναχωρήσει για την Κύπρο, ο Ποντίφικας συνάντησε δώδεκα πρόσφυγες που έχουν εγκατασταθεί στην Ιταλία και στο παρελθόν έζησαν για αρκετά μεγάλο διάστημα στον προσφυγικό καταυλισμό της Λέσβου. Η καταγωγή των προσφύγων είναι από την Συρία, το Κονγκό, το Αφγανιστάν και την Σομαλία.

Στην Ιταλία τους υποδέχθηκε η καθολική εθελοντική κοινότητα του Αγίου Αιγιδίου. Ένα μέρος των προσφύγων αυτών είχε φτάσει στην Ιταλία το 2016. Είχαν ταξιδέψει αεροπορικώς, δηλαδή, μαζί με τον Φραγκίσκο, κατά την επιστροφή του από την πρώτη επίσκεψή του στη Λέσβο.

Πριν επιβιβαστεί στο αεροσκάφος της νέας ιταλικής εταιρίας Ιta, το οποίο τον μεταφέρει στην Κύπρο, ο ποντίφικας προσευχήθηκε σε εκκλησία κοντά στο αεροδρόμιο της ιταλικής πρωτεύουσας, στην οποία φυλάσσεται εικόνισμα της Παρθένου.

Πρόκειται για το τριακοστό πέμπτο αποστολικό ταξίδι του Φραγκίσκου, με έμφαση, στην ενότητα των χριστιανών και στην υποδοχή των προσφύγων. Ο ποντίφικας επισκέπτεται την Κύπρο και την Ελλάδα από σήμερα μέχρι και τη Δευτέρα 6 Δεκεμβρίου.

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ