Ελλαδα

Μητροπολίτης Αιτωλίας: Το θρίλερ με τη διασωλήνωσή του

Αρνήτρια νοσηλεύτρια σε αναστολή επέμενε να μη διασωληνωθεί ο ιεράρχης

1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Ο μητροπολίτης Αιτωλίας είναι αρνητής του κορωνοϊού και δεν δεχόταν να διασωληνωθεί σε ΜΕΘ
Ο μητροπολίτης Αιτωλίας είναι αρνητής του κορωνοϊού και δεν δεχόταν να διασωληνωθεί σε ΜΕΘ © EUROKINISSI/ΧΡΗΣΤΟΣ ΜΠΟΝΗΣ

Ο μητροπολίτης Αιτωλίας και Ακαρνανίας Κοσμάς δεν ήθελε να διασωληνωθεί. Νοσηλεύεται πλέον διασωληνωμένος με κορωνοϊό στη ΜΕΘ.

Ο μητροπολίτης Αιτωλίας και Ακαρνανίας Κοσμάς συνεχίζει να νοσηλεύεται με Covid-19. Σκληρός αρνητής του κορωνοϊού και της πανδημίας, ο μητροπολίτης δεν ήθελε να διασωληνωθεί. Το τελευταίο επεισόδιο στο θρίλερ με τη νοσηλεία του και τη διασωλήνωσή του έγινε γνωστό σήμερα Πέμπτη 2 Δεκεμβρίου 2021.

Ο μητροπολίτης Αιτωλίας και Ακαρνανίας μεταφέρθηκε διασωληνωμένος στο Γενικό Νοσοκομείο Αθηνών «Ευαγγελισμός». Η εισαγωγή του έγινε το απόγευμα της Τετάρτης (1/12) στο Νοσοκομείο Αγρινίου.

Δημοσίευμα στο agrinionews αναφέρει ότι η διασωλήνωσή του πραγματοποιήθηκε στις 03.00 τα ξημερώματα περίπου της Πέμπτης, με τον μητροπολίτη να αρνείται επίμονα να προχωρήσει η διαδικασία. Σύμφωνα με μαρτυρίες που επικαλείται το Mega, ο μητροπολίτης έφθασε στα επείγοντα με χαμηλό οξυγόνο. Δεν ήθελε να φορέσει μάσκα οξυγόνου και να μεταφερθεί στην κλινική Covid-19.

Όταν η υγεία του παρουσίασε επιδείνωση, οι γιατροί έκριναν ότι ήταν μονόδρομος η διασωλήνωσή του.

Συγγενείς ήθελαν ο Μητροπολίτης Αιτωλίας να μη διασωληνωθεί - Ανάμεσά τους και μια αρνήτρια νοσηλεύτρια σε αναστολή

«Την ώρα που εμείς τον πείθαμε να διασωληνωθεί, κάποια άτομα από το περιβάλλον του τον πλησίαζαν και του άλλαζαν γνώμη. Η πιο ένθερμη αρνήτρια της διασωλήνωσης, μάλιστα, ήταν στενή συγγενής, νοσηλεύτρια σε αναστολή, που φαίνεται πως ασκούσε επιρροή πάνω του» ανέφεραν πηγές από το νοσοκομείο Αγρινίου.

Η εν λόγω συγγενής, εκτός από νοσηλεύτρια σε αναστολή, είναι και κόρη ιερέα. Ο μητροπολίτης Αιτωλίας και Ακαρνανίας Κοσμάς καθ' όλη τη διάρκεια της νύχτας είχε τηλεφωνική επικοινωνία με αρνητές γιατρούς που τον συμβούλευαν. Τελικά, ο μητροπολίτης διασωληνώθηκε και μεταφέρθηκε σε ΜΕΘ στο νοσοκομείο «Ευαγγελισμός» στην Αθήνα.

Σημειώνεται ότι σύμφωνα με την ανακοίνωση του ΕΟΔΥ για τα 6.260 κρούσματα σήμερα, οι διασωληνωμένοι στις ΜΕΘ ξεπέρασαν τους 700.

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ