Ελλαδα

Στον Ευαγγελισμό ο Μητροπολίτης που δεν ήθελε να διασωληνωθεί

Σκληρός αρνητής του κορωνοιού

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Αγρίνιο: Σε κρίσιμη κατάσταση ο Μητροπολίτης Κοσμάς που νοσεί με κορονοϊό – Δεν ήθελε να διασωληνωθεί
Ο Μητροπολίτης Αιτωλίας και Ακαρνανίας © Agriniopress

Διασωληνωμένος διακομίσθηκε στο Νοσοκομείο «Ευαγγελισμός» της Αττικής ο Μητροπολίτης Κοσμάς, ο οποίος νοσεί με κορωνοϊό.

Mητροπολίτης Αιτωλίας και Ακαρνανίας κ. Κοσμάς διασωληνώθηκε και έχει διακομισθεί στο Γενικό Νοσοκομείο Αθηνών «Ευαγγελισμός».

Σύμφωνα με πληοροφορίες του agriniopress.gr , ο Μητροπολίτης, μετά την προχθεσινή του άρνηση για διακομιδή, μεταφέρθηκε τελικώς το μεσημέρι της Τετάρτης στο νοσοκομείο Αγρινίου με δύσπνοια και χαμηλό κορεσμό και υποβλήθηκε στις απαραίτητες εξετάσεις.

Οι γιατροί παρακολούθησαν την κατάσταση της υγείας του και έκριναν ότι είναι απαραίτητη η επείγουσα μεταφορά του σε εξειδικευμένη μονάδα.

Υπενθυμίζεται ότι ο Μητροπολίτης νόσησε από κορωνοϊό την Πέμπτη 21 Νοεμβρίου και ενώ αρχικώς η κατάσταση του ήταν σταθερή τις τελευταίες ημέρες παρουσίασε επιδείνωση και πτώση οξυγόνου.

«Ο Σεβασμιώτατος παρακαλεί τους χριστιανούς της Ιεράς Μητροπόλεως να συμπεριλάβουν και το όνομα του Επισκόπου τους στις προσευχές τους προς τον Ιατρό των ψυχών και των σωμάτων Κύριό μας Ιησού Χριστό», ανέφερε η Μητρόπολη που εξέδωσε ανακοίνωση για την υγεία του Αιτωλίας και Ακαρνανίας κ. Κοσμά μετά την εισαγωγή του στο Νοσοκομείο Αγρινίου.

Ο Μητροπολίτης Αιτωλίας και Ακαρνανίας Κοσμάς θεωρείται ένας από τους σφοδρότερους πολέμιους των μέτρων για την πρόληψη του κορωνοϊού στους ναούς, τη χρήση μάσκας και τον εμβολιασμό.

Μάλιστα, το Σεπτέμβριο του 2020 είχε προκαλέσει το Πανελλήνιο, όταν κατά τη διάρκεια της Θείας Λειτουργίας (8 Σεπτεμβρίου, Ημέρα των Γενεθλίων της Θεοτόκου) είχε πει: «Δεν αφήνει ο Θεός, άνθρωπέ μου, μέσα στο Ναό να μολυνθείς. Δεν μολύνει ο Θεός! Ας το καταλάβουμε…». 

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις

ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ

 

 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ