Ελλαδα

Θεμιστοκλέους - Νέα μέτρα: «Δεν θα πάμε σε γενικό lockdown»

Τι είπε για σούπερ μάρκετ και πιστοποιητικό εμβολιασμού

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Οι ανεμβολίαστοι σε σούπερ μάρκετ μπαίνουν χωρίς περιορισμούς, καθώς τα νέα μέτρα από Δευτέρα (22/11) δεν φέρνουν αλλαγές στον τρόπο εισόδου
Οι ανεμβολίαστοι σε σούπερ μάρκετ μπαίνουν χωρίς περιορισμούς, καθώς τα νέα μέτρα από Δευτέρα (22/11) δεν φέρνουν αλλαγές στον τρόπο εισόδου © EUROKINISSI/ΓΙΕΝΑΝΤΑ ΝΤΕΛΑΪ

Το γενικό lockdown για κορωνοϊό δεν υπάρχει στα πλάνα, όχι όμως και τα νέα μέτρα, όπως ξεκαθάρισε ο Μάριος Θεμιστοκλέους.

Για τον κορωνοϊό στην Ελλάδα και τα νέα μέτρα μίλησε ο Μάριος Θεμιστοκλέους, ξεκαθαρίζοντας ότι στον σχεδιασμό δεν υπάρχει η επιλογή του γενικού lockdown. Ο γενικός γραμματέας Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας έκανε δηλώσεις την Κυριακή (21/11) στην τηλεόραση του Mega και δεν απέκλεισε να υπάρχουν νέα μέτρα μέχρι τα Χριστούγεννα, εφόρον κάτι τέτοιο κριθεί απαραίτητο.

«Δεν θα πάμε σε lockdown. Ο καλύτερος τρόπος για να ισχυροποιήσουμε τη θέση μας απέναντι στην πανδημία είναι να εμβολιαστούμε. Έχουμε μια πίεση στο Σύστημα Υγείας που μέχρι στιγμής είναι διαχειρίσιμη» ανέφερε ο Μάριος Θεμιστοκλέους.

Και πρόσθεσε: «Οι δείκτες που μας ανησυχούν περισσότερο είναι οι νοσηλείες και οι ΜΕΘ στα νοσοκομεία. Παρακολουθούμε την κατάσταση, ενισχύεται το ΕΣΥ, ενισχύεται και από τον ιδιωτικό τομέα με την επίταξη υπηρεσιών. Δεν είναι εύκολη η κατάσταση αλλά είναι διαχειρίσιμη».

«Μας απασχολεί και ο δείκτης των θανάτων, φυσικά. Ο τρόπος για να αντιμετωπιστεί αυτό είναι ο εμβολιασμός και εκεί θα πρέπει να εστιάσουμε. Φυσικά οι θάνατοι μας στεναχωρούν» ξεκαθάρισε.

«Ναι» σε νέα μέτρα, «όχι» σε γενικό lockdown - Τι είπε για σούπερ μάρκετ ο Μάριος Θεμιστοκλέους

«Διορθωτικές κινήσεις ή μέτρα μέχρι τις γιορτές, χωρίς να συζητάμε για lockdown, μπορεί να υπάρξουν» ανέφερε επίσης ο γενικός γραμματέας Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας.

Και διευκρίνισε: «Αλλά δε θα υπάρξουν γενικευμένα μέτρα lockdown. Η πανδημία είναι εδώ και δεν θα φύγει με μαγικό τρόπο. Η μάσκα είναι υποχρεωτική στους κλειστούς χώρους και όπου εξωτερικά υπάρχει συνωστισμός».

Αναφορικά με τα σούπερ μάρκετ και τα νέα μέτρα, ο κ. Θεμιστοκλέους ξεκαθάρισε ότι «δεν θα αλλάξει ο τρόπος που πηγαίνουμε σούπερ μάρκετ». «Τα σούπερ μάρκετ είναι ξεχωριστή κατηγορία, επειδή αφορά σε είδη πρώτης ανάγκης. Είναι ελάχιστες οι δραστηριότητες στις οποίες μπορεί κάποιος να κινείται χωρίς τεστ» διευκρίνισε.

Αφού τόνισε ότι «η υποχρεωτικότητα εμβολιασμού για συγκεκριμένες επαγγελματικές ομάδες, ή ηλικιακές, δεν εξετάζονται αυτήν τη στιγμή», σημείωσε: «Αυτήν τη στιγμή το πιστοποιητικό εμβολιασμού ισχύει για όσους δεν ανήκουν στις ομάδες που ανακοινώσαμε για την 3η δόση. Για τα άτομα στις ηλικίες που προχωράμε με την 3η δόση, υπήρχε ισχυρή σύσταση».

«Θα υπάρξουν διευκρινιστικές οδηγίες σε ό,τι αφορά στη νόσηση και την αναμνηστική δόση» κατέληξε ο Μάριος Θεμιστοκλέους, επαναλαμβάνοντας ότι δεν προβλέπεται γενικό lockdown αλλά δεν αποκλείεται να υπάρξουν και νέα μέτρα μέχρι τα Χριστούγεννα.

Υπενθυμίζεται ότι ο υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης ξεκαθάρισε ότι «δεν πάμε σε lockdown», ενώ εμφανίστηκε αρνητικός και στο ενδεχόμενο να υπάρξουν μέτρα για τους εμβολιασμένους.

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ