Ελλαδα

Κορωνοϊός- Παγώνη: Η μετάλλαξη Δέλτα δεν συγκρίνεται με τις άλλες

«Απαραίτητη η τρίτη δόση»

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Παγώνη: Πάρα πολύ μεταδοτική και επιθετική η μετάλλαξη Δέλτα
Αθηνά © EUROKINNISSI

Κορωνοϊός - Παγώνη: Η μετάλλαξη Δέλτα δεν συγκρίνεται με τις άλλες μεταλλάξεις - Πάρα πολύ μεταδοτική και επιθετική.

Για μία ακόμη φορά η πρόεδρος της ΕΙΝΑΠ, Ματίνα Παγώνη, εξέφρασε την ανησυχία των ιατρών για την μετάλλαξη «Δ», την οποία χαρακτήρισε πάρα πολύ μεταδοτική και επιθετική.

«Η μετάλλαξη Δέλτα το έχουμε πει από την αρχή με τα στοιχεία που έχουμε, είναι πάρα πολύ μεταδοτική και επιθετική. Δεν συγκρίνεται με τις άλλες μεταλλάξεις το έχουμε τονίσει και για αυτό άλλωστε συγκριτικά με πέρυσι φέτος έχουμε τόσα πολλά κρούσματα παρόλο τους εμβολιασμούς, θανάτους και πολλούς διασωληνωμένους», δήλωσε μιλώντας στην εκπομπή «Κοινωνία Ώρα Mega» η Ματίνα Παγώνη.

Κορωνοϊός - Παγώνη: Θα πρέπει οπωσδήποτε να γίνει η τρίτη δόση

«Πρέπει όλοι να εμβολιαστούν, ώστε και οι εμβολιασμένοι που μπορεί να αρρωστήσουν να το περάσουν με απλά συμπτώματα ειδικά αν δεν έχουν υποκείμενα νοσήματα», σημείωσε για τον εμβολιασμό.

«Ο κόσμος θα καταλάβει ότι αν κάνει το εμβόλια μετά από ένα εξάμηνο τα αντισώματα του η άμυνα του αρχίζει να μειώνεται. Όταν νοσήσει μπαίνοντας ο ιός μέσα δεν θα έχει τα αντισώματα για να τον αντικρούσει. Θα πρέπει οπωσδήποτε να κάνουν την τρίτη δόση», τόνισε πως η τρίτη δόση είναι απαραίτητη για τη θωράκιση του οργανισμού.

«Ο κορωνοϊος δεν φεύγει, απλώς εμείς προσπαθούσε να τον βάλουμε στην άκρη», ανέφερε η κ. Παγώνη.

Τρίτη δόση εμβολίου: «Πρεμιέρα» για όσους συμπλήρωσαν 5.5 μήνες

Υπενθυμίζεται ότι σήμερα το βράδυ ανοίγει η πλατφόρμα στο emvolio.gov.gr, για τον προγραμματισμό των ραντεβού για την αναμνηστική δόση του εμβολίου κατά του κορωνοϊού για τα άτομα άνω των 18 ετών που έχουν συμπληρώσει 5,5 μήνες από τη δεύτερη δόση.

Η χορήγηση τρίτης δόσης θα γίνεται με την συμπλήρωση 6μηνου από την δεύτερη δόση του εμβολιασμού τους με τα εμβόλια Pfizer ή AstraZeneca ή Moderna. Η αναμνηστική δόση γίνεται με mRNA εμβόλιο της Pfizer ή μισή δόση του εμβολίου της Moderna.

Σημειώνεται ότι η αναμνηστική δόση σε όσους εμβολιάστηκαν με το μονοδοσικό εμβόλιο Johnson & Johnson γίνεται στους δύο μήνες μετά τον εμβολιασμό τους με τα εμβόλια Pfizer, Moderna (μισή δόση) και το εμβόλιο της Johnson & Johnson.

Στην ειδική ομάδα των ανοσοκατασταλμένων η αναμνηστική δόση γίνεται ένα μήνα μετά την ολοκλήρωση του εμβολιασμού τους.

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ