Ελλαδα

Παγώνη: «Τα νοσοκομεία είναι σε πόλεμο, σαν ντόμινο οι δείκτες»

«Δεν μπορούμε. Βαρεθήκαμε. Κουραστήκαμε»

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Πολίτες στην Ερμού
Πολίτες στην Ερμού © Eurokinissi

Τον κώδωνα του κινδύνου έκρουσε για την αύξηση των κρουσμάτων κορωνοϊού η πρόεδρος της ΕΙΝΑΠ, Ματίνα Παγώνη - Προειδοποίησε για έναν δύσκολο Δεκέμβριο.

«Καμπανάκι» από την πρόεδρο της ΕΙΝΑΠ, Ματίνα Παγώνη, για έναν δύσκολο Δεκέμβρη, με τα κρούσματα να εκτιμάται ότι θα κορυφωθούν ως τότε.

«Δεν μπορούμε. Βαρεθήκαμε. Κουραστήκαμε», υπογράμμισε και συνέστησε για ακόμα μία φορά σε όλους προσοχή και προτρέποντας τον κόσμος να εμβολιαστεί.

Ως προς το ζήτημα των Χριστουγέννων, τόνισε πως «από την εμπειρία των τελευταίων δύο χρόνων δεν χρειάζονται οι πολίτες κανέναν να τους υποδείξει πως πρέπει να γιορτάσουν, με λίγα άτομα και με μέτρα προστασίας».

Ακόμα, η κα Παγώνη εξέφρασε τον προβληματισμό της για ακόμα μία φορά για τους διψήφιους αριθμούς θανάτων των τελευταίων ημερών, καθώς «μόνο χθες μόνο έχασαν τη ζωή τους από κορωνοϊό 80 άνθρωποι». «Οι δείκτες της πανδημίας είναι σαν ντόμινο που παρασύρει τα πάντα και όταν ξεκινά ο ένας να ανεβαίνει, μετά ανεβαίνει και ο άλλος. Όταν ανεβαίνουν τα κρούσματα, είναι λογικό ένα ποσοστό από αυτούς να διασωληνωθεί και να πεθάνει».

Μιλώντας για το ΕΣΥ, η πρόεδρος της ΕΙΝΑΠ επεσήμανε ότι «τα νοσοκομεία είναι σε «πόλεμο», με χαρακτηριστικό παράδειγμα τη Βόρεια Ελλάδα όπου η πληρότητα στα περισσότερα νοσοκομεία είναι 100%».

Τέλος, όσον αφορά στο ζήτημα της επιστράτευσης των ιδιωτών γιατρών, η οποία είναι προ των πυλών, η πρόεδρος της ΕΙΝΑΠ απευθύνθηκε στους ιδιώτες συναδέλφους της και τους κάλεσε να πάρουν κι αυτοί από ένα «όπλο» και να συνδράμουν στο ΕΣΥ.

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις 

ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ   

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ