Ελλαδα

Επανέρχεται ο περιορισμός των ατόμων στα σούπερ μάρκετ

Ποιο είνα το βασικότερο σενάριο

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Μέτρα για τον κορωνοϊό: Επανέρχεται ο περιορισμός των ατόμων στα σούπερ μάρκετ
Σούπερ μάρκετ © Anna Shvets/Pexels

Σούπερ μάρκετ - Μέτρα για τον κορωνοϊό: Επανέρχεται ο περιορισμός των ατόμων.

Αλλάζει ο τρόπος εισόδου στα σούπερ μάρκετ καθώς επιστρέφει η αναλογία πελατών ανά τετραγωνικά μέτρα. Όπως μετέδωσε το Star, επιστρέφει ο περιορισμός στον αριθμό των ατόμων μέσα στα σούπερ μάρκετ, «ένα μέτρο που πιθανόν να ισχύσει και από αύριο».

Το βασικό σενάριο που αναμένεται να ισχύσει, σύμφωνα με το Star, είναι «να έχουμε έναν πελάτη ανά 9 τετραγωνικά μέτρα, ενώ μένει να δούμε αν θα υπάρξουν και αλλαγές στο ωράριο των σούπερ μάρκετ». Το περιοριστικό μέτρο αφορά συνολικά τα καταστήματα τροφίμων, ενώ η σχετική Κοινή Υπουργική Απόφαση (ΚΥΑ) αναμένεται να εκδοθεί τις επόμενες ώρες. 

Υπενθυμίζεται ότι από τις 25 Οκτωβρίου ισχύει ο κανόνας του 1 ατόμου ανά 2 τετραγωνικά μέτρα.

Άδωνις Γεωργιάδης: Υπό συζήτηση τα rapid test σε σούπερ μάρκετ για ανεμβολίαστους 

Σημειώνεται ότι η εν λόγω εξέλιξη έρχεται μετά τις δηλώσεις του υπουργού Ανάπτυξης, Άδωνι Γεωργιάδη, ο οποίος ανέφερε ότι το ενδεχόμενο να φέρουν rapid test οι ανεμβολίαστοι για να μπαίνουν στα σούπερ μάρκετ είναι υπό συζήτηση. 

Ειδικότερα, ο υπουργός αποκάλυψε πως το ενδεχόμενο να μπαίνουν με rapid test στα σούπερ μάρκετ όσοι δεν έχουν κάνει το εμβόλιο, έχει συζητηθεί τόσο στο Μαξίμου όσο και σε συναντήσεις του ίδιου με εκπροσώπους του κλάδου. Ωστόσο, παραδέχτηκε πως υπάρχουν αρκετά εμπόδια για την εφαρμογή του μέτρου.

«Υπάρχουν κάποιοι συμπολίτες μας που δεν θα κάνουν ούτε rapid test και δεν μπορούμε να τους στερήσουμε την πρόσβαση σε βασικά αγαθά», τόνισε.

Όσο για το «λουκέτο» στην εστίαση στις 16 Νοεμβρίου, ο Άδωνις Γεωργιάδης τόνισε πως «η εστίαση πήρε υπερδιπλάσιους πόρους από οποιονδήποτε άλλο κλάδο στην Ελλάδα. Από ένα σημείο και έπειτα αρχίζει να ακούγεται σαν αχαριστία όλο αυτό το πράγμα. Γιατί οι πόροι που πήγαν στην εστίαση, τους στερήθηκε το λιανεμπόριο, οι ελεύθεροι επαγγελματίες και άλλοι κλάδοι. Ο κ. Καββαθάς (σ.σ. είχε μιλήσει νωρίτερα ο πρόεδρος της ΓΣΕΒΕΕ), θα πρέπει να βάλει στο δημόσιο λόγο του και αυτή την παράμετρο» και πρόσθεσε: «Αντιλαμβανόμαστε ότι στεναχωρήθηκαν για τα μέτρα. Αλλά η στεναχώρια τους δεν πρέπει να κατευθύνεται προς την κυβέρνηση που αναγκαστικά τα θέσπισε λόγω της πανδημίας, αλλά στους ανεμβολίαστους συμπολίτες τους που επιμένουν να υπάρχει πανδημία στην Ελλάδα με το να μην εμβολιάζονται».

Πάντως, η αλλαγή στον τρόπο εισόδου στα σούπερ μάρκετ, με την επαναφορά της αναλογίας πελατών ανά τετραγωνικά μέτρα, φέρεται να είναι σύμφωνα με πληροφορίες, το αντίμετρο των σκέψεων για rapid test από τους ανεμβολίαστους. 

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ