Ελλαδα

Λινού: Μεγαλύτερες αποστάσεις και τεστ σε εμβολιασμένους

«Να αυξηθεί η τηλεργασία»

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Κλιμάκιο ΕΟΔΥ
Κλιμάκιο ΕΟΔΥ © EUROKINISSI

Η Αθηνά Λινού τόνισε την σημασία να αυξηθούν οι αποστάσεις μεταξύ των ανθρώπων αλλά και των test από τους εμβολιασμένους.

Για την ανάγκη τήρησης των μέτρων, αύξησης της τηλεργασίας καθώς και των τεστ σε εμβολιασμένους μίλησε η Αθηνά Λινού. Ειδικότερα, η καθηγήτρια επιδημιολογίας ανέφερε ότι «επιτρέπουμε συνωστισμό σε απόσταση κάτω του ενός μέτρου στους εμβολιασμένους», κάτι που πρέπει να σταματήσει. Επίσης δηλώνει ότι αποδεικνύεται «εκ των πραγμάτων ότι τα μέτρα δεν είναι επαρκή».

«Αποδεικνύεται εκ των πραγμάτων ότι τα μέτρα δεν είναι επαρκή. Αυτή τη στιγμή παίρνουμε μέτρα για την μειονότητα του πληθυσμού ενώ επισήμως οι εμβολιασμένοι δεν έχουν καμία υποχρέωση τήρησης μέτρων. Οι μελέτες δείχνουν ότι ο μεγαλύτερος κίνδυνος είναι η κοντινή επαφή των ανθρώπων. Ο κίνδυνος του να βρισκόμαστε σε απόσταση μικρότερη του ενός μέτρου, είναι υπερπενταπλάσιος από το αν είμαστε σε μεγαλύτερη απόσταση» πρόσθεσε και συνέχισε:

«Και εμείς επιτρέπουμε συνωστισμό σε απόσταση κάτω του ενός μέτρου σε εστιατόρια, γυμναστήρια, κινηματογράφους για εμβολιασμένους αλλά και εκεί ισχύει ο υψηλός κίνδυνος να κολλήσουν. Αυτό γίνεται και στα σχολεία και στα ΜΜΜ».

Στη συνέχεια επεσήμανε πως «πρέπει να μειωθεί δραματικά το ποσοστό κάλυψης σε όλους τους χώρους που επιτρέπονται εμβολιασμένοι. Πρέπει να μεγαλώσουν οι αποστάσεις, να μειωθεί δραματικά το ποσοστό κάλυψης σε όλους τους χώρους που επιτρέπονται εμβολιασμένοι, να αυξηθεί η τηλεργασία και να γίνει κάτι με τα σχολεία. Τα παιδιά μεταφέρουν την νόσο και στους εμβολιασμένους και στους ανεμβολίαστους δημιουργώντας έναν φαύλο κύκλο.

»Πρέπει όμως να τηρήσουμε μέτρα μέχρι να αυξηθεί ο εμβολιασμός. Να ξαναγίνονται τα self τεστ και στους εμβολιασμένους ώστε να γνωρίζουν εάν έχουν μολυνθεί και να απομονώνονται».

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ