Ελλαδα

Εμβολιασμοί: 586.000 το τελευταίο 10ημερο - Οι ηλικιακές ομάδες

Τι δήλωσε ο Μάριος Θεμιστοκλέους

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Το εμβολιαστικό κέντρο «Προμηθέας»
Το εμβολιαστικό κέντρο «Προμηθέας» © Eurokinissi

Μάριος Θεμιστοκλέους: 586.000 εμβολιασμοί το τελευταίο 10ήμερο - Ποιοι έσπευσαν για πρώτη και τρίτη δόση.

Πάνω από μισό εκατομμύριο εμβολιασμοί έχουν προγραμματιστεί ή και γίνει το τελευταίο 10ήμερο, σύμφωνα με τον γενικό γραμματέα Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, Μάριος Θεμιστοκλέους.

Συγκεκριμένα, ο κ. Θεμιστοκλέους εξήγησε ότι «τις τελευταίες 10 μέρες κλείστηκαν 221.000 ραντεβού για την πρώτη δόση και 365.000 για την αναμνηστική δόση του εμβολίου».

Ταυτόχρονα, διευκρίνισε πως «τα περισσότερα ραντεβού κλείστηκαν από άτομα ηλικίας έως και 50 ετών, ενώ μικρότερη ζήτηση καταγράφεται στους 60 και άνω -όπου υπάρχει και η μεγαλύτερη ανάγκη».

Ως προς την υποχρεωτικότητα του εμβολιασμού υπογράμμισε πως δεν έχει τεθεί σε ισχύ από καμία ευρωπαϊκή χώρα εκτός από την Ιταλία, όπου στο τέλος της ημέρας «θα αποτιμηθεί και το κόστος».

Ακόμα, ο γενικός γραμματέας Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας απέρριψε, έπειτα, τους ισχυρισμούς για πλαστά πιστοποιητικά, αναφέροντας πως οι περιπτώσεις είναι ελάχιστες καθώς «υπάρχουν πολλές δικλείδες ασφαλείας».

Καταλήγοντας, αναφορικά με το ενδεχόμενο ημερομηνίας λήξης των πιστοποιητικών εμβολιασμού εξήγησε πως «η συζήτηση επί του θέματος έχει ανοίξει, αλλά η Ελλάδα επιθυμεί να ληφθεί μία απόφαση σε κεντρικό ευρωπαϊκό επίπεδο».

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ