Ελλαδα

Εξαδάκτυλος: Καλή σκέψη η επαναφορά της μάσκας παντού

«Ο κόσμος να κάνει παράλληλα το βήμα προς τον εμβολιασμό»

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Κορονοϊός – Αθανάσιος Εξαδάκτυλος: Ανοιχτό το ενδεχόμενο να επιστρέψει η μάσκα παντού
Μάσκα © Εurokinissi

Το ενδεχόμενο να επιστρέψει η χρήση μάσκας παντού άφησε ο πρόεδρος του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου Aθανάσιος Εξαδάκτυλος.

O πρόεδρος του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου και μέλος της επιτροπής των επιστημόνων για τον κορωνοϊό, Αθανάσιος Εξαδάκτυλος υποστήριξε ότι θα μπορούσε να τεθεί ξανά σε εφαρμογή το μέτρο της υποχρεωτικότητας της μάσκας σε όλους τους χώρους.

«Θα ήταν μια καλή απόφαση, ειδικά στις “κόκκινες” περιοχές. Αλλά θα μπορούσαμε να το κάνουμε και από μόνοι μας», τόνισε κατά τη διάρκεια συνέντευξης στο Mega. 

Παράλληλα, σημείωσε πως η επιτροπή θα εξετάσει το ενδεχόμενο να προτείνει νέα μέτρα αν συνεχιστεί η αύξηση των κρουσμάτων. «Ο κόσμος θα πρέπει να επικεντρωθεί στην τήρηση των μέτρων που ισχύουν και να κάνει παράλληλα το βήμα προς τον εμβολιασμό» σημείωσε ο πρόεδρος του ΠΙΣ.

Αναφερόμενος στη φιλοσοφία των μέτρων που έλαβε η κυβέρνηση ο κ. Εξαδάκτυλος εξήγησε ότι αποσκοπεί στο να κάνουν όλοι -εργαζόμενοι και μη- δύο rapid tests την εβδομάδα, για να ελεγχθεί η πορεία της πανδημίας.

Yπενθυμίζεται ότι το απόγευμα της Παρασκευής (05.11.2021), ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε 6.909 νέα κρούσματα κορωνοϊού και 48 θανάτους, ενώ 450 ασθενείς νοσηλεύονται διασωληνωμένοι. 

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις 

ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ  

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ