Ελλαδα

Κορωνοϊός: Τι αλλάζει στο ωράριο των σούπερ μάρκετ

Τα νέα μέτρα

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Κορωνοϊός: Τι αλλάζει στο ωράριο των σούπερ μάρκετ και στα εμπορικά κέντρα
Σούπερ μάρκετ © Anna Shvets/Pexels

Κορωνοϊός: Τι αλλάζει στο ωράριο των σούπερ μάρκετ και στα εμπορικά κέντρα - Ποιες ώρες λειτουργούν.

Σταματά το προαιρετικό διευρυμένο ωράριο λειτουργίας των σούπερ μάρκετ με τη νέα Κοινή Υπουργική Απόφαση. Η νέα ΚΥΑ έβαλε τέλος στο διευρυμένο ωράριο των σούπερ μάρκετ που ίσχυε μέχρι τώρα λόγω κορωνοϊού, επαναφέροντας το ωράριο στο 8:00 - 21:00.

Η απόφαση δημοσιεύθηκε στην Εφημερίδα της Κυβέρνησης (Αρ. Φύλλου 4919/24-10-21) και τέθηκε ήδη σε ισχύ από χθες, Δευτέρα (25/10) μέχρι και τη Δευτέρα 8 Νοεμβρίου 2021 και ώρα 06:00.

Σημειώνεται ότι τα σούπερ μάρκετ όλο το προηγούμενο χρονικό διάστημα λειτουργούσαν με διευρυμένο ωράριο (προαιρετικά) 7:00 έως τις 21:30, λόγω των μέτρων περιορισμού της πανδημίας του κορωνοϊού.

Σούπερ μάρκετ: Τα μέτρα - Η χρήση μάσκας

 

Παράλληλα, στην ΚΥΑ διευκρινίζεται τι ισχύει για τη χρήση της μάσκας, αλλά και η τήρηση αποστάσεων σε εσωτερικούς και εξωτερικούς χώρους.

Χρήση προστατευτικής μάσκας:

  • Σε όλους τους εσωτερικούς χώρους, συμπεριλαμβανομένων και των χώρων εργασίας, εξαιρουμένων όσων εργάζονται σε ατομικό χώρο χωρίς την παρουσία οποιουδήποτε άλλου προσώπου,
  • Σε όλους τους εξωτερικούς χώρους όπου παρατηρείται συνωστισμός, εκτός αν αναφέρεται διαφορετικά σε συγκεκριμένα πρωτόκολλα που προβλέπονται σε ειδικές διατάξεις της παρούσας.
  • Από την υποχρέωση χρήσης μάσκας εξαιρούνται:
  • Τα άτομα για τα οποία η χρήση μάσκας δεν ενδείκνυται για ιατρικούς λόγους που αποδεικνύονται με τα κατάλληλα έγγραφα, όπως λόγω αναπνευστικών προβλημάτων 
  • Τα παιδιά ηλικίας κάτω των 4 ετών.

Τήρηση αποστάσεων 1,5 μέτρου μεταξύ των ατόμων [ένα άτομο ανά 2 τ.μ.] σε εσωτερικούς και εξωτερικούς χώρους, είτε αμιγείς για πλήρως εμβολιασμένους και νοσήσαντες κατά το τελευταίο εξάμηνο είτε μικτούς, όπου δεν προβλέπεται μεγαλύτερο εμβαδόν ανά άτομο.

Τοποθέτηση/χρήση αλκοολούχου διαλύματος περιεκτικότητας άνω του 70% για την αντισηψία χεριών.

Υποχρέωση ανάρτησης με έγγραφο ή ψηφιακό τρόπο σε εμφανές σημείο των κανόνων λειτουργίας καταστημάτων και επιχειρήσεων, συμπεριλαμβανομένου και του μέγιστου αριθμού ατόμων, που επιτρέπεται να βρίσκονται εντός του χώρου. 

Εξαερισμός των χώρων με φυσικό ή τεχνητό τρόπο

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις 

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ