Ελλαδα

Στη Σαντορίνη η μεγαλύτερη ελληνική σημαία για την 28η Οκτωβρίου

Υψώθηκε με γερανό - Οι εντυπωσιακές εικόνες από το νησί

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Η μεγαλύτερη ελληνική σημαία στον κόσμο υψώθηκε στη Σαντορίνη για την 28η Οκτωβρίου 1940
Η μεγαλύτερη ελληνική σημαία στον κόσμο υψώθηκε στη Σαντορίνη για την 28η Οκτωβρίου 1940 © YouTube/Cyclades24

Στη Σαντορίνη οι κάτοικοι ύψωσαν τη μεγαλύτερη ελληνική σημαία για την 28η Οκτωβρίου 1940 και την Επέτειο του «ΟΧΙ».

Στη Σαντορίνη για την 28η Οκτωβρίου 1940 υψώθηκε με επιτυχία στον ειδικά διαμορφωμένο ιστό της η μεγαλύτερη ελληνική σημαία.

Δημοσίευμα στο cyclades24.gr αναφέρει ότι την πρωτοβουλία στη Σαντορίνη πήρε ο Γιάννης Συκινιώτης και ομάδα νέων του νησιού. Μαζί με τον Μανόλη Ορφανό και άλλους εκπροσώπους της τοπικής κοινωνίας, κατάφεραν να υψώσουν με τη βοήθεια ενός γερανού την ελληνική σημαία.

Η συγκεκριμένη γαλανόλευκη κατασκευάστηκε με πρωτοβουλία ομάδας Σαντορινιών και με τη βοήθεια εθελοντών. Ζυγίζει 160 κιλά και το μέγεθός της φθάνει τα 1.500 τετραγωνικά μέτρα.

Σαντορίνη: Ύψωσαν την μεγαλύτερη Ελληνική σημαία με γερανό

Υπενθυμίζεται ότι τον περασμένο Μάρτιο, με αφορμή τα 200 χρόνια από την Ελληνική Επανάσταση, στη Σαντορίνη είχε γίνει προσπάθεια να υψωθεί η τεράστια ελληνική σημαίαΩστόσο, καθώς οι βόρειοι άνεμοι που έπνεαν στο νησί ήταν ισχυροί, δεν κατέστη εφικτό να παραμείνει στον πελώριο ιστό. Αυτό, όμως, δεν αποθάρρυνε τους διοργανωτές, οι οποίοι άπλωσαν την ελληνική σημαία στο έδαφος, αποτίοντας έτσι φόρο τιμής στα μαχητικά αεροσκάφη που πέρασαν πάνω από τη Σαντορίνη.
 
Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις
 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ