Ελλαδα

Χουλιάρας-Σεισμός στην Αθήνα: Συνηθισμένα τα τριάρια στο Μαρούσι

«Ήταν μεμονωμένη, μια δόνηση και τίποτα άλλο»

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
seismos.jpg

Χουλιάρας για τον σεισμό στην Αθήνα: Συνηθισμένα τα τριάρια στο Μαρούσι - Μεμονωμένη η δόνηση.

Ο διευθυντής του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου Αθηνών, Γεράσιμος Χουλιάρας, μίλησε για τον σεισμό των 2,9 Ρίχτερ που σημειώθηκε χθες, Δευτέρα 25 Οκτωβρίου 2021, το μεσημέρι στην Αθήνα και εμφανίστηκε αρκετά καθησυχαστικός για το μέγεθός τους

«Είναι συνηθισμένα τα "τριάρια" στο Μαρούσι. Έχουν ξανασυμβεί το 2019, το 2020. Ήταν μεμονωμένη, μια δόνηση και τίποτα άλλο. Δεν είχαμε ούτε μικρότερες ούτε προηγούμενες δονήσεις. Είναι ένα μικρό ρήγμα που σε τακτικά χρονικά διαστήματα μας δίνει τέτοια μεγέθη», δήλωσε μιλώντας στην ΕΡΤ.

Τέλος, εξήγησε ότι «το δυναμικό του χθεσινού σεισμού είναι μικρό και δεν μπορεί να επηρεάσει άλλα ρήγματα», τονίζοντας πως «το συγκεκριμένο δεν πρόκειται να δώσει μεγαλύτερο σεισμό».

Ο σεισμός σημειώθηκε λίγο μετά τις 15.50 χθες Δευτέρα 25 Οκτωβρίου 2021, το μεσημέρι, και έγινε αισθητός από τους κατοίκους του Λεκανοπεδίου. Το επίκεντρο εντοπίζεται στα Βόρεια Προάστια της Αθήνας και συγκεκριμένα στο Μαρούσι.

Σεισμός στην Αττική - Ο χάρτης με το επίκεντρο και το βάθος της δόνησης

Στον χάρτη που ακολουθεί, τον οποίο δημοσιεύει το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, φαίνεται πού σημειώθηκε ο σεισμός στην Αττική, με αναλυτικά στοιχεία για το επίκεντρο. Παράλληλα, παρουσιάζεται και το βάθος σεισμού.

Σύμφωνα με την αυτόματη λύση από το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο, ο σεισμός στην Αττική είχε μέγεθος 2,9 Ρίχτερ και σημειώθηκε στις 15.52 σε απόσταση 10 χλμ. βορειοανατολικά της Αθήνας. Το βάθος σεισμού μετρήθηκε στα 9,2 χιλιόμετρα.

seismos.jpg

Ο σεισμός στην Αττική έγινε αισθητός σε πολλές περιοχές του νομού, από το Παλαιό Φάληρο και την Καλλιθέα μέχρι το Χαλάνδρι και τη Νέα Ιωνία.

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ