Ελλαδα

Σεισμός τώρα στην Αττική - Το επίκεντρο στο Μαρούσι

Πόσο μετρήθηκε το βάθος σεισμού - Η ανακοίνωση από το Γεωδυναμικό

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Ο σεισμός τώρα στην Αττική είχε μέγεθος 2,9 Ρίχτερ και έγινε αισθητός σε πολλές περιοχές του Λεκανοπεδίου (ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ)
Ο σεισμός τώρα στην Αττική είχε μέγεθος 2,9 Ρίχτερ και έγινε αισθητός σε πολλές περιοχές του Λεκανοπεδίου (ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ) © EUROKINISSI

Σημειώθηκε σεισμός τώρα στην Αττική, με το επίκεντρο να εντοπίζεται στο Μαρούσι. Αισθητή στο Λεκανοπέδιο η σεισμική δόνηση, με το βάθος στα 9,2 χλμ.

Εκδηλώθηκε σεισμός τώρα στην Αττική. Ο σεισμός σημειώθηκε λίγο μετά τις 15.50 σήμερα Δευτέρα 25 Οκτωβρίου 2021, το μεσημέρι, και έγινε αισθητός από τους κατοίκους του Λεκανοπεδίου. Το επίκεντρο εντοπίζεται στα Βόρεια Προάστια της Αθήνας και συγκεκριμένα στο Μαρούσι.

Σύμφωνα με την αυτόματη λύση από το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο, ο σεισμός στην Αττική είχε μέγεθος 2,9 Ρίχτερ και σημειώθηκε στις 15.52 σε απόσταση 10 χλμ. βορειοανατολικά της Αθήνας. Το βάθος σεισμού μετρήθηκε στα 9,2 χιλιόμετρα.

Σεισμός τώρα στην Αττική - Ο χάρτης με το επίκεντρο και το βάθος της δόνησης

Στον χάρτη που ακολουθεί, τον οποίο δημοσιεύει το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, φαίνεται πού σημειώθηκε ο σεισμός στην Αττική, με αναλυτικά στοιχεία για το επίκεντρο. Παράλληλα, παρουσιάζεται και το βάθος σεισμού.

Ο σεισμός τώρα στην Αττική είχε μέγεθος 2,9 Ρίχτερ, με το επίκεντρο να εντοπίζεται 10 χλμ. βορειοανατολικά της Αθήνας, όπως φαίνεται και στον χάρτη που δημοσιεύει το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών
Ο σεισμός τώρα στην Αττική είχε μέγεθος 2,9 Ρίχτερ, με το επίκεντρο να εντοπίζεται 10 χλμ. βορειοανατολικά της Αθήνας, όπως φαίνεται και στον χάρτη που δημοσιεύει το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών © gein.noa.gr

Στο Μαρούσι ο σεισμός των 2,9 Ρίχτερ που σημειώθηκε στην Αττική και έγινε αισθητός σε πολλές περιοχές στο Λεκανοπέδιο
Στο Μαρούσι ο σεισμός των 2,9 Ρίχτερ που σημειώθηκε στην Αττική και έγινε αισθητός σε πολλές περιοχές στο Λεκανοπέδιο © gein.noa.gr

Ο σεισμός στην Αττική έγινε αισθητός σε πολλές περιοχές του νομού, από το Παλαιό Φάληρο και την Καλλιθέα μέχρι το Χαλάνδρι και τη Νέα Ιωνία.

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις
 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ