Ελλαδα

Ρομά έκλεισαν την Εθνική Οδό στο Ζευγολατιό και καίνε λάστιχα

Για τη φονική καταδίωξη 20χρονου από αστυνομικούς στο Πέραμα

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Ρομά έκλεισαν την εθνική οδό Κορίνθου - Πατρών στο Ζευγολατιό – Ρίχνουν πέτρες σε περιπολικά

Κλειστή είναι εδώ και λίγη ώρα η Νέα Εθνική Οδός Κορίνθου Πατρών στο ύψος του Ζευγολατιού από Ρομά που διαμαρτύρονται για τον θάνατο του 20χρονου στο Πέραμα.

Συγκέντρωση στην Εθνική Οδό Κορίνθου – Πατρών, στο ύψος του Ζευγολατιού Κορινθίας πραγματοποιούν Ρομά, που διαμαρτύρονται για τη φονική καταδίωξη στο Πέραμα, με αποτέλεσμα να σκοτωθεί από τις σφαίρες αστυνομικών ένας 20χρονος.

Οι Ρομά βρίσκονται στο 96ο χιλιόμετρο της Εθνικής Οδού, που έχει αποκλειστεί και στα δύο ρεύματα, ανάβουν φωτιές και καίνε λάστιχα.

Η τροχαία εκτρέπει την κυκλοφορία στο 105ο χιλιόμετρο για όσους έρχονται από το ρεύμα της Πάτρας και στο 84ο για όσους ταξιδεύουν στο ρεύμα προς Πάτρα. Η ταλαιπωρία είναι τεράστια για τους οδηγούς που κινούνται την ώρα και τα δύο ρεύματα της εθνικής οδού Κορίνθου – Πατρών στο 94χλμ στο ύψος του Ζευγολατιού.

Σημειώνεται ότι χθες, λίγο πριν τις 7 το απόγευμα, Ρομά έκλεισαν τον κόμβο της Τεγέας στην εθνική οδό Κορίνθου – Τρίπολης – Καλαμάτας, βάζοντας φωτιές, καίγοντας λάστιχα πάνω στο δρόμο και κάτω από τη γέφυρα, με αποτέλεσμα να δημιουργηθεί μεγάλο μποτιλιάρισμα στο σημείο αυτό. Από την πρώτη στιγμή βρέθηκε εκεί η αστυνομία, η οποία κατάφερε – δίχως να σημειωθούν επεισόδια – να απωθήσει τους Ρομά, οι οποίοι έκλεισαν την εθνική οδό για 45 λεπτά.

Κλειστή ήταν και η Αττική Οδός στο ύψος του Ασπροπύργου, στον κόμβο της Μαγούλας, από Ρομά οι οποίοι διαμαρτύρονταν. 

Σε συναγερμό η ΕΛ.ΑΣ. – Φόβοι για αντίποινα από Ρομά

Σε κατάσταση συναγερμού παραμένει η αστυνομία, ειδικά σε περιοχές με καταυλισμούς Ρομά, μετά τη φονική καταδίωξη στο Πέραμα. Η ΕΛ.ΑΣ. φοβάται το ενδεχόμενο αντεκδίκησης, καθώς υπάρχει προϊστορία μετά από ανάλογα περιστατικά, κατά τα οποία έχασαν τη ζωή τους άνθρωποι της κοινότητας των Ρομά.

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις
 
ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ

 

 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ