Ελλαδα

Εισήγηση Στυλιανίδη για απαγόρευση κυκλοφορίας στον Κηφισό

Σκέψεις και για τηλεργασία για όλους

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
ισήγηση Στυλιανίδη για μερική ή ολική απαγόρευση κυκλοφορίας στον Κηφισό
ΕΝΤΟΝΗ ΒΡΟΧΟΠΤΩΣΗ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ (ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ/EUROKINISSI)

Εισηγήσεις για κλείσιμο Κηφισού και απαγόρευση κυκλοφορίας την νύχτα γίνονται στην έκτακτη σύσκεψη στο Μαξίμου για την κακοκαιρία Μπάλλος.

Αυτή την ώρα πραγματοποιείται στην Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας, μετά από εντολή του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη, έκτακτη σύσκεψη με αντικείμενο τη διαχείριση της κατάστασης που έχει προκύψει από τα έντονα καιρικά φαινόμενα.

 

Σύμφωνα με τον ΣΚΑΙ εξετάζεται το κλείσιμο του«φουσκωμένου» Κηφισού και στα δύο ρεύματα της Εθνικής Οδού, κατόπιν εισηγήσεων του κύριου Στυλιανίδη. Θα χρησιμοποιηθεί τόσο η ΕΛ.ΑΣ όσο και ο στρατός προκειμένου να μην υπάρχει πρόσβαση από τους πολίτες.

Σε δεύτερο στάδιο προβλέπεται εισήγηση για απαγεόρευση κυκλοφορίας κατά την διάρκεια της νύχτας. Υπάρχει ένα κρίσιμο τρίωρο μεταξύ 03.00 – 06.00 όπου φαίνεται ότι θα πληγούν πολλές περιοχές της Αττικής και του κέντρου της Αθήνας.

 

Παράλληλα, ο κ. Στυλιανίδης εισηγείται ένα ιδιότυπο «lockdown» λόγω της κακοκαιρίας «Μπάλλος» σε δημόσιες και ιδιωτικές επιχειρήσεις. Δηλαδή να μην υπάρχει προσέλευση σε αυτές και η εργασία να γίνει με τηλεργασία. Εξαιρούνται δημόσιες υπηρεσίες που ασχολούνται με την διαχείριση των καιρικών φαινομένων και σε αυτή την εισήγηση αναφέρεται και η επιταξη μηχανημάτων έργου προκειμένου να βοηθήσουν στην αντιμετώπιση των καιρικών φαινομένων

Η σύσκεψη γίνεται με τη συμμετοχή του Υπουργού Προστασίας του Πολίτη Τάκη Θεοδωρικάκου, του Υπουργού Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας Χρήστου Στυλιανίδη, του Υπουργού Επικρατείας Γιώργου Γεραπετρίτη, του αναπληρωτή Υπουργού Εσωτερικών Στέλιου Πέτσα, του Υφυπουργού Υποδομών Γιώργου Καραγιάννη, του Υφυπουργού Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας Ευάγγελου Τουρνά, του Υφυπουργού παρά τω Πρωθυπουργώ και Κυβερνητικού Εκπροσώπου Γιάννη Οικονόμου, του Αρχηγού ΓΕΕΘΑ Κωνσταντίνου Φλώρου και του Περιφερειάρχη Αττικής Γιώργου Πατούλη.

 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ