Ελλαδα

Κηφισός και Ιλισός γέμισαν νερό - Ανέβηκε επικίνδυνα η στάθμη

Οι εικόνες που προκαλούν ανησυχία

62224-137655.jpg
Newsroom
2’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
ΕΙΚΟΝΕΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΗΦΙΣΟ ΕΝ ΜΕΣΩ ΚΑΚΟΚΑΙΡΙΑΣ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ
ΕΙΚΟΝΕΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΗΦΙΣΟ ΕΝ ΜΕΣΩ ΚΑΚΟΚΑΙΡΙΑΣ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ (ΤΑΚΗΣ ΣΑΓΙΑΣ / EUROKINISSI)

Κηφισός και Ιλισός «φούσκωσαν» από τις καταιγίδες που έφερε στην Αττική η κακοκαιρία «Μπάλλος», με τη στάθμη να ανεβαίνει επικίνδυνα.

Έντονο προβληματισμό έχουν προκαλέσει οι εικόνες από τον Κηφισό και τον Ιλισό, οι οποίοι συνεχίζουν να κατεβάζουν μεγάλη ποσότητα νερού, καθώς η κακοκαιρία «Μπάλλος» έφερε έντονα καιρικά φαινόμενα στο Λεκανοπέδιο.

Όπως φαίνεται και στις εικόνες που δημοσιεύει η EUROKINISSI, η στάθμη στον Κηφισό έχει ανέβει επικίνδυνα. Σε ορισμένα σημεία, μάλιστα, απομένουν λίγα μέτρα για να φθάσει το νερό στον δρόμο.

Σε μια εξέλιξη της τελευταίας στιγμής, υπήρξε εισήγηση Στυλιανίδη για απαγόρευση κυκλοφορίας στον Κηφισό κατά τη διάρκεια της νύχτας και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας. Όπως μετέδωσε το ΑΠΕ-ΜΠΕ, επί ποδός βρίσκεται ολόκληρος ο μηχανισμός του Δήμου Μοσχάτου-Ταύρου, προκειμένου να συνδράμει την Πυροσβεστική στην άντληση των νερών, σε όποια σημεία παρουσιάστηκε πρόβλημα.

«Είμαστε σε επιφυλακή και σε διαρκή συνεργασία με την Πυροσβεστική Υπηρεσία και με την Πολιτική Προστασία» ανέφερε ο γενικός γραμματέας του δήμου, Μανώλης Αντωνάκος. Και πρόσθεσε: «Αναφέρθηκαν προβλήματα σε κάποια υπόγεια και τα συνεργεία μας συνδράμουν με αντλίες στο έργο της Πυροσβεστικής, ενώ υπήρξε πρόβλημα και στον οδικό άξονα της Πειραιώς.

» Ωστόσο, δεν έχει προκύψει μέχρι στιγμής κάτι άλλο. Τα φρεάτια έχουν καθαριστεί, κλιμάκια του δήμου αλλά και ο ίδιος ο δήμαρχος έχουν μεταβεί για να ελέγξουν την κατάσταση και στον Ταύρο και είμαστε σε ετοιμότητα ενόψει και της επιδείνωσης του καιρού. Το συντονιστικό όργανο είχε συνεδριάσει προ ημερών, ενόψει της κακοκαιρίας που περιμέναμε, ενώ, με απόφαση του δημάρχου, αύριο θα παραμείνουν κλειστές οι σχολικές μονάδες όλων των βαθμίδων εκπαίδευσης».

Μποτιλιάρισμα τον Κηφισό, με τη στάθμη του νερού στο ποτάμι να ανεβαίνει επικίνδυνα, ενώ συνεχίζεται η κακοκαιρία «Μπάλλος»
Κίνηση στον Κηφισό © EUROKINISSI/ΤΑΚΗΣ ΣΑΓΙΑΣ

Κακοκαιρία «Μπάλλος»: Πλησιάζει στα όριά του ο Κηφισός, με τεράστια ποσότητα νερού να κατεβαίνει προς τη θάλασσα
Κακοκαιρία «Μπάλλος»: Πλησιάζει στα όριά του ο Κηφισός, με τεράστια ποσότητα νερού να κατεβαίνει προς τη θάλασσα © EUROKINISSI/ΤΑΚΗΣ ΣΑΓΙΑΣ

«Φούσκωσε» ο Ιλισσός - «Έφθασε στα όριά του», το μήνυμα από το Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών

Σε μήνυμά του στο Twitter το Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών γνωστοποιεί ότι στα όριά του έφθασε και ο Ιλισός στο ύψος της παραλιακής.


 

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ