Ελλαδα

Παιδική πορνογραφία: Συνελήφθη 36χρονος με πλήθος αρχείων

Έχει σχηματιστεί δικογραφία εναντίον του

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Παιδική χαρά - Παιδική - Παιδί
Παιδική χαρά © Unsplash

Συνελήφθη 36χρονος για πορνογραφία ανηλίκων - Στην κατοχή του βρέθηκαν πάνω από 300 αρχεία με περιεχόμενο πορνογραφίας ανηλίκων.

Ένας άνδρας 36 ετών συνελήφθη από την ΕΛΑΣ για πορνογραφία ανηλίκων. Οι αρχές εντόπισαν τουλάχιστον 300 αρχεία με τέτοιο περιεχόμενο, το οποίο εξετάζεται από την Υποδιεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος Βορείου Ελλάδος.

Συγκεκριμένα, ο 36χρονος εντοπίστηκε μετά από πολύμηνη διαδικτυακή έρευνα και ψηφιακή ανάλυση ψηφιακών δεδομένων των Αρχών και είχε κάνει χρήση τουλάχιστον 17 διαφορετικών ηλεκτρονικών ιχνών, ενώ κατείχε και είχε προς διαμοιρασμό τουλάχιστον 337 αρχεία με περιεχόμενο πορνογραφίας ανηλίκων.

Ακολούθως, πραγματοποιήθηκε ψηφιακή ανάλυση των στοιχείων και των ψηφιακών δεδομένων, κατά την οποία προέκυψε ότι τα επίμαχα ηλεκτρονικά ίχνη εμπίπτουν στο πεδίο αρμοδιότητας ελληνικών εταιρειών παροχής υπηρεσιών διαδικτύου και τηλεφωνίας.

Τα παραπάνω τέθηκαν υπόψη της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών και εκδόθηκε σχετικό βούλευμα για την άρση του απορρήτου των επικοινωνιών.

Τα στοιχεία του ταυτοποιήθηκαν και εντοπίστηκε ο τόπος κατοικίας του, όπου και συνελήφθη από τους αστυνομικούς. Κατά την έρευνα, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν δύο σκληροί δίσκοι, από τους οποίους ο ένας επιμελώς κρυμμένος, κινητό τηλέφωνο και κάρτα sim.

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ