Ελλαδα

Καιρός: Σε Εύβοια και Πήλιο άνοιξαν οι ουρανοί - Πόσο έβρεξε

700 χιλιοστά βροχής σε 72 ώρες στη Ζαγορά

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Στην Εύβοια η κακοκαιρία «Αθηνά» σάρωσε το βόρειο τμήμα του νησιού, προκαλώντας μεγάλες πλημμύρες
Στην Εύβοια η κακοκαιρία «Αθηνά» σάρωσε το βόρειο τμήμα του νησιού, προκαλώντας μεγάλες πλημμύρες © EUROKINISSI/ΘΟΔΩΡΗΣ ΝΙΚΟΛΑΟΥ

Καταρρακτώδεις βροχές σε Εύβοια και Πήλιο, με την κακοκαιρία «Αθηνά» να φέρνει έντονα καιρικά φαινόμενα τα τελευταία 24ωρα στις δύο περιοχές.

Έντονα καιρικά φαινόμενα εκδηλώθηκαν σε Εύβοια και Πήλιο, όπως δείχνει το σχετικό γράφημα από το meteo.gr του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών. Ο έντονες βροχοπτώσεις είχαν ως αποτέλεσμα να προκληθούν πλημμύρες στην Εύβοια, στο βόρειο τμήμα του νησιού που είχε «σαρωθεί» από τις καταστροφικές πυρκαγιές του καλοκαιριού.

Η κακοκαιρία «Αθηνά» συνεχίζει να επηρεάζει πολλές περιοχές της χώρας με βροχές και καταιγίδες για τέταρτη διαδοχική ημέρα, με τα φαινόμενα να είναι κατά τόπους ισχυρά.

Σημαντικά προβλήματα έχουν προκληθεί σε περιοχές της Βόρειας Εύβοιας που επλήγησαν από τις μεγάλες πυρκαγιές του καλοκαιριού, καθώς και στο Ανατολικό Πήλιο όπου τα φαινόμενα παρουσιάζουν πολύ μεγάλη διάρκεια. Είναι χαρακτηριστικό ότι από το απόγευμα της Πέμπτης 07/10 έως το απόγευμα τις Κυριακής 10/10, ο αθροιστικός υετός που έχει καταγραφεί στη Ζαγορά Πηλίου μέσα σε 72 ώρες ξεπερνά τα 700 χιλιοστά, ύψος βροχής σχεδόν διπλάσιο από το ετήσιο ύψος βροχόπτωσης της Αθήνας.

Στο χάρτη που ακολουθεί, παρουσιάζεται η γεωγραφική κατανομή των συνολικών βροχοπτώσεων που εκδηλώθηκαν το διήμερο Σάββατο 09/01 και Κυριακή 10/10/2021 (έως τις 16.00), ενώ με κόκκινο περίγραμμα περικλείονται οι καμένες εκτάσεις στην Εύβοια.

Ο καιρός σε Εύβοια και Πήλιο - Χάρτης του ΕΟΔΥ με τις βροχοπτώσεις που σημειώθηκαν στην περιοχή το Σαββατοκύριακο
Ο καιρός σε Εύβοια και Πήλιο - Χάρτης του ΕΟΔΥ με τις βροχοπτώσεις που σημειώθηκαν στην περιοχή το Σαββατοκύριακο © meteo.gr

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις
 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ