Ελλαδα

Κακοκαιρία «Αθηνά»: Πού βρίσκεται τώρα - Νέα επιδείνωση καιρού

Δείτε live την πορεία που ακολουθεί - Η πρόγνωση για την Αττική

62224-137655.jpg
Newsroom
2’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Πολίτες με ομπρέλες εν μέσω βροχής στην Αττική (ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ) - Η κακοκαιρία «Αθηνά» φέρνει καταιγίδες στην πρωτεύουσα σήμερα Κυριακή 10 Οκτωβρίου 2021
Πολίτες με ομπρέλες εν μέσω βροχής στην Αττική (ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ) - Η κακοκαιρία «Αθηνά» φέρνει καταιγίδες στην πρωτεύουσα σήμερα Κυριακή 10 Οκτωβρίου 2021 © EUROKINISSI

Νέα επιδείνωση καιρού προβλέπει για τις επόμενες ώρες το Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών/meteo.gr, την ώρα που η κακοκαιρία «Αθηνά» έχει προκαλέσει πλημμύρες και καταστροφές στην Εύβοια.

Σύμφωνα με την πρόγνωση καιρού, βροχές και καταιγίδες αναμένεται να εκδηλωθούν και πάλι κυρίως στο Ιόνιο και στα ηπειρωτικά.

Τα φαινόμενα, από τις μεσημεριανές ώρες και έπειτα, αναμένεται να είναι τοπικά ισχυρά και σε ορισμένες περιπτώσεις να συνοδεύονται από αυξημένη κεραυνική δραστηριότητα, ενισχυμένους ανέμους και χαλαζοπτώσεις. Μάλιστα, τοπικά το χαλάζι ενδέχεται να έχει σχετικά μεγάλο μέγεθος.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στη Δυτική Μακεδονία από 4 έως 16 βαθμούς, στην υπόλοιπη Βόρεια Ελλάδα από 7 έως 20, στην Ήπειρο από 8 έως 21 βαθμούς, στη Θεσσαλία από 8 έως 19, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά από 11 έως 24 βαθμούς, στα νησιά του Ιονίου από 16 έως 22 και στα νησιωτικά τμήματα του Αιγαίου από 14 έως 26 βαθμούς, ενώ στην Κρήτη και στα Δωδεκάνησα οι μέγιστες θα φτάσουν στους 27 και 29 βαθμούς Κελσίου αντίστοιχα.

Οι άνεμοι θα πνέουν στο Βόρειο Αιγαίο ανατολικοί βορειοανατολικοί με εντάσεις έως 7 μποφόρ και στο Νότιο Αιγαίο από ανατολικές διευθύνσεις με εντάσεις έως 6 μποφόρ. Στο Ιόνιο θα επικρατήσουν νότιοι νοτιοανατολικοί άνεμοι με εντάσεις 4-5 μποφόρ και ενδεχομένως πρόσκαιρα τοπικά 6 μποφόρ.

Δείτε live τι καιρό έχει κάθε περιοχή στην Ελλάδα. Δείτε live την πορεία που ακολουθεί η κακοκαιρία «Αθηνά», καθώς πλησιάζει στην Αττική.

 

Ο καιρός στην Αττική σήμερα Κυριακή 10 Οκτωβρίου 2021 - Καταιγίδες τις επόμενες ώρες στο κέντρο της Αθήνας

Πρόσκαιρες καταιγίδες θα εκδηλωθούν μετά το μεσημέρι στο νομό Αττικής και στην πόλη της Αθήνας, ενώ στις περιοχές που θα δεχθούν σημαντικές ποσότητες βροχής συμπεριλαμβάνεται και η Βόρεια Εύβοια. Στον προγνωστικό χάρτη που ακολουθεί, παρουσιάζονται τα εκτιμώμενα αθροιστικά ύψη υετού (βροχές/καταιγίδες) έως τις βραδινές ώρες του Κυριακής.

Χάρτης του meteo.gr για την καταιγίδα «Αθηνά» και την επιδείνωση καιρού, με τις περιοχές που θα έχουν βροχές σήμερα Κυριακή 10 Οκτωβρίου 2021

Από τις πρωινές ώρες της Δευτέρας (11-10-2021) οι ισχυρές βροχές και καταιγίδες που θα εξακολουθήσουν στις προαναφερθείσες περιοχές, θα επεκταθούν στην Κεντρική Στερεά και τη Δυτική Θεσσαλία. Τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν μέχρι το μεσημέρι στα δυτικά και τα κεντρικά και μέχρι το απόγευμα και στη Μακεδονία. Σύμφωνα με τα τελευταία προγνωστικά στοιχεία, ο καιρός στη χώρα θα παρουσιάσει και νέα επιδείνωση στα μέσα της ερχόμενης εβδομάδας.

'Έκτακτο δελτίο καιρού | 10/10 | ΕΡΤ

Κακοκαιρία «Αθηνά» - Οι συστάσεις από τη Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας

Εν τω μεταξύ, συστάσεις προς τους πολίτες απευθύνει η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας (ΓΓΠΠ) ενόψει της νέας επιδείνωσης του καιρού σήμερα Κυριακή 10 Οκτωβρίου 2021.

Η ΓΓΠΠ συνιστά στους πολίτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί, μεριμνώντας για τη λήψη μέτρων αυτοπροστασίας από κινδύνους που προέρχονται από την εκδήλωση των έντονων καιρικών φαινομένων.

Ειδικότερα, σε περιοχές όπου προβλέπεται η εκδήλωση έντονων βροχοπτώσεων, καταιγίδων ή θυελλωδών ανέμων:

  • Να ασφαλίσουν αντικείμενα τα οποία αν παρασυρθούν από τα έντονα καιρικά φαινόμενα ενδέχεται να προκαλέσουν καταστροφές ή τραυματισμούς.
  • Να βεβαιωθούν ότι τα λούκια και οι υδρορροές των κατοικιών δεν είναι φραγμένα και λειτουργούν κανονικά.
  • Να αποφεύγουν να διασχίζουν χειμάρρους και ρέματα, πεζή ή με όχημα, κατά τη διάρκεια καταιγίδων και βροχοπτώσεων, αλλά και για αρκετές ώρες μετά το τέλος της εκδήλωσής τους
  • Να αποφεύγουν τις εργασίες υπαίθρου και δραστηριότητες σε θαλάσσιες και παράκτιες περιοχές κατά τη διάρκεια εκδήλωσης των έντονων καιρικών φαινομένων (κίνδυνος από πτώσεις κεραυνών).
  • Να προφυλαχτούν αμέσως κατά τη διάρκεια μιας χαλαζόπτωσης. Να καταφύγουν σε κτίριο ή σε αυτοκίνητο και να μην εγκαταλείπουν τον ασφαλή χώρο, παρά μόνο όταν βεβαιωθούν ότι η καταιγίδα πέρασε. Η χαλαζόπτωση μπορεί να είναι πολύ επικίνδυνη και για τα ζώα.
  • Να αποφύγουν τη διέλευση κάτω από μεγάλα δέντρα, κάτω από αναρτημένες πινακίδες και γενικά από περιοχές, όπου ελαφρά αντικείμενα (π.χ. γλάστρες, σπασμένα τζάμια κλπ.) μπορεί να αποκολληθούν και να πέσουν στο έδαφος (π.χ. κάτω από μπαλκόνια).
  • Να ακολουθούν πιστά τις οδηγίες των κατά τόπους αρμοδίων φορέων, όπως Τροχαία κλπ.

Η κακοκαιρία «Αθηνά» συνεχίζει να πλήττει περιοχές στην Ελλάδα, με τη νέα επιδείνωση καιρού να επηρεάζει σήμερα Κυριακή 10 Οκτωβρίου 2021 και τμήματα στα νότια της χώρας.

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ