Ελλαδα

Στο «κόκκινο» η Θεσσαλονίκη λόγω πίεσης στις ΜΕΘ

Στα χέρια του υπουργού πολιτικής προστασίας, Χρήστου Στυλιανίδη, η απόφαση για τη συμπρωτεύουσα

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Θεσσαλονίκη
Θεσσαλονίκη Dimitris Vetsikas/Pixabay

Κορωνοϊός: «Κοκκίνισε» η Θεσσαλονίκη εξαιτίας της ασφυκτικης πίεσης, η οποία ασκείται στις ΜΕΘ των νοσοκομείων του ΕΣΥ.

Στα χέρια του υπουργού πολιτικής προστασίας, Χρήστου Στυλιανίδη, είναι πλέον η τύχη της Θεσσαλονίκης, μετά τη χθεσινή εισήγηση της ειδικής επιστημονικής επιτροπής του χάρτη υγειονομικής ασφαλείας και προστασίας από τη λοίμωξη covid 19, αλλά και της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων του υπουργείου Υγείας, η οποία συνεδρίασε σήμερα, 29 Σεπτεμβρίου. 

Συγκεκριμένα, η λεγόμενη υποεπιτροπή των επιδημιολογων κοκκίνισε χθες τη Θεσσαλονίκη, η οποία προτείνεται να αναβαθμισθεί στο επίπεδο 4 του χάρτη, εισήγηση την οποία υιοθέτησε σήμερα η Επιτροπή Εμπειρογνωμόνων του Υπουργείου Υγείας.

Σύμφωνα με πολύ καλά πληροφορημένες πηγές της ATHENS VOICE, η αναβάθμιση της Θεσσαλονίκης δεν προτείνεται εξαιτίας της διασποράς του νέου κορωνοϊού στην εν λόγω περιφερειακή ενότητα, αλλά εξαιτίας της ασφυκτικης πίεσης, η οποία ασκείται στις ΜΕΘ των νοσοκομείων του ΕΣΥ της συμπρωτεύουσας.

Χαρακτηριστικό είναι ότι ο καθηγητής αναπνευστικής ανεπάρκειας της ιατρικής σχολής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, Ιωάννης Kιουμής, σημειώνει στην ATHENS VOICE ότι η διαθεσιμότητα των κλινών ΜΕΘ στα νοσοκομεία του ΕΣΥ της Θεσσαλονίκης δεν είναι στο 100% , αλλά είναι, πράγματι, σε οριακό σημείο.

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ