Ελλαδα

Μ. Παγώνη: Δεν πρέπει να γίνουν παρελάσεις τον Οκτώβριο

«Ο χειμώνας θα είναι δύσκολος»

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Μαθητική παρέλαση
Μαθητική παρέλαση ©INTIMENEWS/ΝΙΚΟΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΠΟΥΛΟΣ

Για την πορεία της πανδημίας στη χώρα μας μίλησε η πρόεδρος της ΕΙΝΑΠ Ματίνα Παγώνη, σημειώνοντας ότι δεν πρέπει να γίνουν παρελάσεις τον Οκτώβριο.

Η πρόεδρος της ΕΙΝΑΠ Ματίνα Παγώνη εκτιμά ότι δεν πρέπει να γίνουν παρελάσεις και εορταστικές εκδηλώσεις τον Οκτώβριο, αναφερόμενη στη γιορτή του Αγίου Δημητρίου και στην παρέλαση της 28ης Οκτωβρίου, λόγω της πορείας της πανδημίας ειδικά στη Βόρεια Ελλάδα. 

Μιλώντας στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ, η Ματίνα Παγώνη ανέφερε ότι ήδη νοσηλεύονται 15 παιδιά με κορωνοϊό, σημειώνοντας ότι ακόμα δεν έχουν περάσει 20 ημέρες από το άνοιγμα των σχολείων.

«Δεν βλέπω να κάνουμε Χριστούγεννα με τέτοιο ρυθμό εμβολιασμών», υπογράμμισε μεταξύ άλλων, ενώ απηύθυνε έκκληση στους γονείς να εμβολιάσουν τα παιδιά τους.

Αξίζει να σημειωθεί ότι, σύμφωνα με τα στοιχεία σχετικά με τη μετάδοση του κορωνοϊού σε παιδιά, περίπου το 30% των κρουσμάτων εντοπίζεται σε παιδιά, καθώς από τις 2.978 νέες διαγνώσεις οι 1.002 αφορούσαν άτομα έως 17 ετών. Προς το παρόν ο αριθμός των νοσηλευόμενων παιδιών παραμένει σε πολύ χαμηλά επίπεδα. Σύμφωνα με τα μέχρι στιγμής δεδομένα, νοσηλεύονται περίπου 15 παιδιά με κορωνοϊό, ανάμεσά τους, εκτός κινδύνου, και ένα αγοράκι 2 μηνών στη ΜΕΘ.

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις 

ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ   

 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ