Ελλαδα

Δεν συναντά τον Ελπιδοφόρο ο Κυριάκος Μητσοτάκης στη Νέα Υόρκη

Ακυρώθηκε η ξενάγηση στο «Ground Zero»

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής Ελπιδοφόρος
Ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής Ελπιδοφόρος © ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ/ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΠΑΠΑΜΗΤΣΟΣ

Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης δεν θα ξεναγηθεί στο «Ground Zero», όπου ήταν προγραμματισμένη συνάντηση με τον Αρχιεπίσκοπο Αμερικής Ελπιδοφόρο.

Η επίσκεψη του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη δεν θα πραγματοποιηθεί τελικά αύριο Παρασκευή 24 Σεπτεμβρίου 2021 το πρωί στο «Ground Zero», το σημείο όπου βρίσκονταν οι Δίδυμοι Πύργοι που κατέρρευσαν μετά τα τρομοκρατικά χτυπήματα την 11η Σεπτεμβρίου 2001.

Όπως έγινε γνωστό, στο πρόγραμμα του πρωθυπουργού προστέθηκε συνάντηση με τη διευθυντική ομάδα της Wall Street Journal.

Τον πρωθυπουργό θα ξεναγούσε στον Ιερό Ναό του Αγίου Νικολάου, την ιστορική εκκλησία στη Νέα Υόρκη που άνοιξε εκ νέου πρόσφατα τις πύλες της, ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής Ελπιδοφόρος, ο οποίος έδωσε το παρών στα εγκαίνια για το «Τουρκικό Σπίτι» στη Νέα Υόρκη.

Νωρίτερα, κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου δεν έκρυψε τη δυσαρέσκεια της κυβέρνησης για την παρουσία του κ.κ. Ελπιδοφόρου σε αυτήν την εκδήλωση, όπου παρών ήταν ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν και ο ηγέτης του Ψευδοκράτους στη βόρεια Κύπρο, Ερσίν Τατάρ.

Σημειώνεται ότι ο Ευάγγελος Βενιζέλος, σχολιάζοντας την παρουσία αυτή στο «Τουρκικό Σπίτι», έκανε λόγο για «μυωπική» επίκριση του Αρχιεπισκόπου Αμερικής, χαρακτηρίζοντας «βαθιά ανιστόρητη» τη δυσαρέσκεια στο πρόσωπο του Ελπιδοφόρου.

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις

 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ