- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
ΕΦΕΤ: Ανάκληση κατεψυγμένων γαρίδων
Περιείχουν θειώδη σε τιμή που υπερέβαινε το ανώτατο επιτρεπτό όριο
Ανάκληση κατεψυγμένου αλιεύματος από τον ΕΦΕΤ - Απόσυρση του συνόλου της συγκεκριμένης παρτίδας.
Στην ανάκληση κατεψυγμένου αλιεύματος από την αγορά το οποίο περιείχε θειώδη, σε τιμή που υπερέβαινε το ανώτατο επιτρεπτό όριο, προχωρά ο Ενιαίος Φορέας Ελέγχου Τροφίμων. Συγκεκριμένα, ο Φορέας και ειδικότερα η Περιφερειακή Διεύθυνση Αττικής, κατά τη διενέργεια ελέγχων, προέβη σε δειγματοληψία τροφίμου με τα στοιχεία: «ΓΑΜΠΑΡΗ ΚΤΨ ΑΠΟΦΛΟΙΩΜΕΝΗ - ΛΙΒΕΡΗΣ ΑΦΕΝΤΟΥΛΗΣ & ΣΙΑ Ο.Ε., ΚΕΡΑΜΩΤΗ ΚΑΒΑΛΑΣ», με αριθμό παρτίδας G 200321 και ημερομηνία ανάλωσης κατά προτίμηση πριν από 20/03/2023, καθαρού στραγγισμένου βάρους 425 γρ.
Διαπιστώθηκε, σε συνεργασία με τη Χημική Υπηρεσία Πειραιά - Τμήμα Α' του Γενικού Χημείου του Κράτους της Α.Α.Δ.Ε, ότι το προϊόν είναι μη κανονικό, μη ασφαλές διότι περιείχε θειώδη, σε τιμή που υπερέβαινε το ανώτατο επιτρεπτό όριο.
Ο ΕΦΕΤ απαίτησε την άμεση ανάκληση / απόσυρση του συνόλου της συγκεκριμένης παρτίδας από το ανωτέρω προϊόν από την εσωτερική αγορά και ήδη βρίσκονται σε εξέλιξη οι σχετικοί έλεγχοι. Παράλληλα, καλεί τους καταναλωτές, που έχουν ήδη προμηθευτεί το συγκεκριμένο προϊόν να μην το καταναλώσουν.
Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Το χρονικό της υπόθεσης
Πού εντοπίζονται καθυστερήσεις στους κεντρικούς οδικούς άξονες του λεκανοπεδίου
Επιστρατεύοντας περίπου 10.000 πράκτορες AI
Δείτε το σημερινό σκίτσο
Ο χάρτης πρόβλεψης κινδύνου του υπουργείου Πολιτικής Προστασίας
Τοπικά δεν αποκλείεται να εκδηλωθούν και μεμονωμένες καταιγίδες
Διετέλεσε πρόεδρος της Συνομοσπονδίας σε διαδοχικές περιόδους από το 1983 έως το 1989
Διεθνές Συνέδριο από 1–4 Οκτωβρίου 2026
Επιχείρησαν 115 πυροσβέστες - Σηκώθηκαν οκτώ εναέρια μέσα
Κινητοποιήθηκαν 115 πυροσβέστες και 8 εναέρια μέσα
Ισχυρές δυνάμεις της Πυροσβεστικής στο σημείο
Οι ενδείξεις βελτίωσης και τα συμπεράσματα που στρέφουν το Υπουργείο Παιδείας να επενδύσει στις μεταρρυθμίσεις
Ο χάρτης πρόβλεψης κινδύνου του υπουργείου Πολιτικής Προστασίας
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.