- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Υπ. Εργασίας για βρεφονηπιακούς: Πελώρια ψέματα από τον κ. Τσίπρα
Η απάντηση του Υπουργείου σε ανάρτηση του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ
Υπουργείο Εργασίας: Απαντά στον Αλέξη Τσίπρα για τους βρεφονηπιακούς σταθμούς, δίνοντας στοιχεία για τις αιτήσεις.
Απάντηση σε σημερινή ανάρτηση του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξη Τσίπρα, σχετικά με τους βρεφονηπιακούς σταθμούς δίνει το Υπουργείο Εργασίας, σημειώνοντας σε ανακοίνωσή του ότι «ο κ. Τσίπρας καταφεύγει σε πελώρια ψέματα για να κάνει φθηνή αντιπολίτευση».
«Σήμερα ισχυρίστηκε ότι δήθεν 83.000 παιδιά έμειναν εκτός παιδικών σταθμών», αναφέρει το Υπουργείο Εργασίας, δίνοντας στοιχεία για τις αιτήσεις συμμετοχής σε βρεφονηπιακούς σταθμούς.
Συγκεκριμένα, το Υπουργείο Εργασίας σημειώνει:
«1. Για την τρέχουσα περίοδο 2021-2022 (όπως έγινε και κατά την περίοδο 2020-2021) καλύφθηκαν όλες οι αιτήσεις για τη συμμετοχή παιδιών σε βρεφονηπιακούς σταθμούς και βρεφονηπιακούς ολοκληρωμένης φροντίδας! Ακόμη περισσότερο: φέτος εντάσσονται σε βρεφονηπιακούς σταθμούς 13.500 πιο πολλά παιδιά σε σχέση με το 2019.
2. Το ίδιο συνέβη (καλύφθηκαν όλες οι αιτήσεις) για τα Κέντρα Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών με αναπηρίες (ΚΔΑΠ-ΜΕΑ). Για τα Κέντρα Δημιουργικής Απασχόλησης παιδιών με ελαφράς μορφής κινητικά ή αισθητηριακά προβλήματα, (όπου οι αιτήσεις εφέτος ήταν 10% περισσότερες σε σχέση με πέρσι και 64% σε σχέση με το 2019), με την ενίσχυση του προϋπολογισμού του προγράμματος, έγινε εφικτό να καλυφθούν 3.000 περισσότερες αιτήσεις σε σχέση με πέρυσι (63.051 έναντι 59.983).
3. Συνολικά σε βρεφονηπιακούς σταθμούς και ΚΔΑΠ φέτος (2021-2022) εγκρίθηκαν 167.031 αιτήσεις, έναντι 155.684 το 2019-2020, όταν είχε κάνει τον αρχικό προγραμματισμό η κυβέρνηση του κ. Τσίπρα».
Στην ανακοίνωσή του το Υπουργείο Εργασίας καταλήγει: «Ο κ. Τσίπρας δεν κάνει απλώς το μαύρο άσπρο, ισχυριζόμενος ότι έμειναν δεκάδες χιλιάδες παιδιά εκτός βρεφονηπιακών σταθμών, αλλά κάνει κριτική σε μια κυβέρνηση που αποδεδειγμένα έχει κάνει στον συγκεκριμένο τομέα πολύ περισσότερα από τη δική του. Έχει παράδοση όμως ο κ. Τσίπρας στα μεγάλα ψέματα και δεν θα περιμέναμε κάτι διαφορετικό από την πλευρά του!»
Αλέξης Τσίπρας: Η ανάρτηση για τους βρεφονηπιακούς σταθμούς
«30.000 εισακτέοι λιγότεροι στα ΑΕΙ. 120.000 εκτός μαζικού αθλητισμού. 83.000 παιδιά -ένα στα τρία!- εκτός παιδικών σταθμών και ΚΔΑΠ», αναφέρει ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Αλέξης Τσίπρας, σε ανάρτησή του στο Facebook.
«Η κυβέρνηση Μητσοτάκη εντελώς ανίκανη να σβήσει μια φωτιά, αλλά εξαιρετικά ικανή να διευρύνει τις ανισότητες και να υπονομεύει το δημόσιο συμφέρον έναντι των ιδιωτικών», σημειώνει ο κ. Τσίπρας.
Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις
ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ
ΠΡΟΣΦΑΤΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Σφοδρή κριτική για καθυστερημένα μέτρα - Επιδοματική πολιτική αντί ουσιαστικών λύσεων
«Η Ελλάδα αλλάζει - Από τα ελλείμματα στα πλεονάσματα», δήλωσε ο υπουργός Οικονομίας
Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κήρυξε την έναρξη των εργασιών του 11ου Οικονομικού Φόρουμ των Δελφών
«Δεν υπήρξε κανένα αδίκημα το οποίο τέλεσα», τόνισε ο βουλευτής της ΝΔ
«Οι υπηρεσίες της ΕΛΑΣ παραμένουν στη διάθεση της Ευρωπαϊκής Εισαγγελίας», τόνισε ο Υπουργός
«Εάν ο λαός θέλει να φύγει η ΝΔ, επιλογή είναι το ΠΑΣΟΚ»
Το σχόλιο για τις ανακοινώσεις των μέτρων στήριξης από τον πρωθυπουργό
«Σας ζητώ να ψηφίσετε υπέρ της άρσης της βουλευτικής μου ασυλίας», τόνισε ο βουλευτής κατά την τοποθέτησή του στην Ολομέλεια
«Να μην υπάρξει καμία σκιά», δήλωσε ο βουλευτής της ΝΔ
«Σε αυτό το τοξικό περιβάλλον προέχει να προστατεύσω το όνομα μου», δήλωσε ο βουλευτής της ΝΔ
Πώς διαμορφώνονται τα εισοδηματικά κριτήρια
Όσα είπε για τον διάλογο που είχε συνεργάτης του
Το βιογραφικό του Αθανάσιου Καββαδά και οι επιχειρηματικές δραστηριότητες
Πολλά χρόνια αιματηρών κοινωνικών αγώνων σε εθνικό επίπεδο για το φλέγον ζήτημα της ιδιοκτησίας φαίνεται να οδεύουν στο τέλος τους με την απρόσμενη βοήθεια της τεχνολογίας
«Είμαστε πρόθυμοι να ολοκληρώσουμε ό,τι έχουμε συμφωνήσει», ανέφερε ο Αλβανός ομόλογός του
Ποιοι το παίρνουν, πότε πληρώνεται
«Είμαι αθώος και θα το αποδείξω όταν κληθώ από τις αρμόδιες αρχές», είπε ο βουλευτής της ΝΔ
«Ο λόγος που πήγα στον ΣΥΡΙΖΑ ήταν το κάλεσμα Τσίπρα», είπε ο βουλευτής
Αναλυτικά το πακέτο που εξήγγειλε ο πρωθυπουργός μετά την ανακοίνωση του πλεονάσματος
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.