1821 Digital Gallery

Τζανάκης: Ιερείς στην Κρήτη δημιουργούν συνθήκες υπερμετάδοσης

Ιερέας
Ιερέας © EUROKINISSI/ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ
Η εκτίμηση του καθηγητή για τα κρούσματα στο Ηράκλειο
  • A-
  • A+
0
Νίκος Τζανάκης: Υποστήριξε σε συνέντευξή του ότι ιερείς στην Κρήτη δημιουργούν συνθήκες υπερμετάδοσης - Η πορεία των κρουσμάτων στο Ηράκλειο.

Την ανησυχία του για την επιδημιολογική εικόνα της Κρήτης και συγκεκριμένα του Ηρακλείου, όπου επιβλήθηκε μίνι lockdown, εξέφρασε μιλώντας στο CRETA TV, ο καθηγητής Πνευμονολογίας του Πανεπιστημίου Κρήτης και Διευθυντής της Πνευμονολογικής Κλινικής του ΠΑΓΝΗ, Νίκος Τζανάκης, υποστηρίζοντας ότι ιερείς δημιουργούν συνθήκες υπερμετάδοσης

«Το Ηράκλειο και η Κρήτη έχει τόσα πολλά κρούσματα που ποτέ άλλοτε δεν είχε. Σε αυτό το κύμα, το Ηράκλειο έχει σπάσει τρεις φορές διαδοχικά το ανώτατο όριο. Είχαμε την πρόβλεψη ότι ίσως φτάναμε κοντά στα 300 στο Ηράκλειο, αλλά ήταν η χειρότερη πρόβλεψη που θα μπορούσαμε να κάνουμε. Μάλιστα, μας έδωσε μια ελπίδα, το περασμένο 10ήμερο, μια μικρή ύφεση που είχαμε, που έδειχνε ικανό να σταματήσει την πανδημία σε αυτό το επίπεδο, πλην όμως φαίνεται ότι η ύφεση αυτή ήταν το εφαλτήριο για μια μεγαλύτερη αύξηση. Ελπίζω το lockdown να λειτουργήσει ώστε να βάλουμε μυαλό, να μπορέσουμε να συμπεριφερθούμε σωστά» είπε ο κ. Τζανάκης και πρόσθεσε:

«Προτρέπω τους πολίτες να είναι πολύ προσεκτικοί. Έχουμε το φαινόμενο αρκετοί ιερείς να παρακούν την Ιερά Σύνοδο και να δημιουργούν συνθήκες υπερμεταδοτικές στις εκκλησίες και στις θρησκευτικές τελετές. Ιερείς που δεν έχουν την αίσθηση ότι υπάρχει κίνδυνος για τους εαυτούς τους και το ποίμνιο τους, πολλές φορές καταπατούν οι ίδιοι τα μέτρα αυτοπροστασίας και δημιουργούν συνθήκες, στους ναούς και γύρω από τους ναούς, υπερμετάδοσης».

Μίνι lockdown στο Ηράκλειο Κρήτης - Σε ισχύ από σήμερα τα μέτρα

Από σήμερα, τίθεται σε ισχύ το μίνι lockdown στο Ηράκλειο της Κρήτης, προκειμένου να περιοριστεί η διάδοση του κορωνοϊού. Μεταξύ των μέτρων που επιβάλλονται είναι και η απαγόρευση κυκλοφορίας τις νυχτερινές ώρες, αλλά και η  απαγόρευση μουσικής στα καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος. 

Σχετικα
Κορωνοϊός: Τι αλλάζει στο ωράριο των σούπερ μάρκετ
Κορωνοϊός: Τι αλλάζει στο ωράριο των σούπερ μάρκετ

Συγκεκριμένα, ύστερα από εισήγηση της Εθνικής Επιτροπής Προστασίας της Δημόσιας Υγείας έναντι του κορωνοΐου Covid-19, η κυβέρνηση προχωρά στην υιοθέτηση και εφαρμογή ειδικών, τοπικού χαρακτήρα μέτρων για την Περιφερειακή Ενότητα Ηρακλείου Κρήτης, η οποία και μεταφέρεται στο κόκκινο (επίπεδο 4) λόγω αυξημένου επιδημιολογικού φορτίου.

Πιο συγκεκριμένα, από σήμερα, 11 Αυγούστου, στις 06:00 το πρωί ισχύουν:

  • Απαγόρευση κυκλοφορίας από 01:00 το βράδυ έως 06:00 το πρωί, με εξαίρεση λόγους εργασίας και σοβαρούς λόγους υγείας.
  • Απαγόρευση μουσικής καθ' όλο το εικοσιτετράωρο σε καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος και ψυχαγωγίας.

Τα μέτρα ισχύουν μέχρι την Τρίτη 17 Αυγούστου και θα αξιολογηθούν εκ νέου από την Επιτροπή την επόμενη εβδομάδα.

Σχετικα
Μέτρα κορωνοϊού: Τι ισχύει από σήμερα για μάσκες και αποστάσεις
Μέτρα κορωνοϊού: Τι ισχύει από σήμερα για μάσκες και αποστάσεις

Ακόμη, απαγορεύεται η διενέργεια οποιασδήποτε μορφής εκδηλώσεων έναντι οποιασδήποτε μορφής ανταλλάγματος, με φυσική παρουσία πλήθους άνω των είκοσι ατόμων σε ιδιωτικό, μη επαγγελματικό χώρο. Το διοικητικό πρόστιμο σε περίπτωση παράβασης ανέρχεται από 50.000 έως 200.000 ευρώ για τον μισθωτή ή παραχωρησιούχο του ιδιωτικού, μη επαγγελματικού χώρου, στον οποίο έλαβε ή λαμβάνει χώρα η εν λόγω εκδήλωση.

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις

ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ 

Back to top
Το Soundtrack της Πόλης
Athens Voice 102.5