- CITY GUIDE
- PODCAST
-
15°
Γέμισε «αφρούς» παραλία στη Χαλκιδική (video)
H εξήγηση των ειδικών για το φαινόμενο του ευτροφισμού
Γέμισε «αφρούς» η παραλία, Τηγάνια, στη Σιθωνία Χαλκιδικής.
Ένα περίεργο φαινόμενο αντίκρισαν χθες, 22 Ιουλίου, οι λουόμενοι στην παραλία, Τηγάνια, στη Σιθωνία Χαλκιδικής. Η παραλία γέμισε με «αφρούς» με τους τουρίστες να φωτογραφίζουν το πρωτόγνωρο θέαμα. Η Thessnews παραθέτοντας βίντεο αναγνώστη, αναφέρει ότι για την εικόνα αυτή στην παραλία εκτιμάται ότι ευθύνεται το φαινόμενο του ευτροφισμού.
Σύμφωνα με το τοπικό Μέσο, τις προηγούμενες ημέρες ο «αφρός» εμφανίστηκε στα ανοιχτά των ακτών της Σιθωνίας Χαλκιδικής και λόγω του χθεσινού κύματος μετακινήθηκε προς την ακτή.
«Έχουν παρατηρηθεί τέτοια φαινόμενα. Είναι αδιάλυτη οργανική ύλη. Για κάποιο φυσικό λόγο (αναταραχή, βιολογική διεργασία με φυτοπλαγκτόν) αυξάνει την ποσότητα σε μεγάλους αριθμούς και δεν προλαβαίνει να διαλυθεί», ανέφερε μεταξύ άλλων μιλώντας στο Ράδιο Θεσσαλονίκη ο Χαρίτων-Σαρλ Χιντήρογλου, καθηγητής στο Τμήμα Βιολογίας του ΑΠΘ με γνωστικό αντικείμενο τη θαλάσσια βιολογία.
«Βλέπουμε μια ένταση τον τελευταίο καιρό σε όλο το Βόρειο Αιγαίο. Δεν μπορούμε να αποκλείσουμε το γεγονός να έχει προκληθεί από την οργανική ρύπανση στο Βόσπορο» συμπλήρωσε. Τόνισε ότι δεν είναι επικίνδυνο και επεσήμανε ότι όλα σχετίζονται με την κλιματική αλλαγή.
Ζήσιος: Αφροί τις τελευταίες τρεις με τέσσερις μέρες
Από την πλευρά του ο αντιδήμαρχος Σιθωνίας, Βασίλης Ζήσιος, μιλώντας στο Thessnews ανέφερε πως οι αφροί έχουν εμφανιστεί σε θάλασσες τις Σιθωνίας τις τελευταίες τρεις με τέσσερις μέρες.
Όπως είπε ο κ. Ζήσιος εκτιμά ότι είναι το φαινόμενο του ευτροφισμού που οφείλεται στην αύξηση του φυτοπλαγκτόν και του ζωοπλαγκτόν λόγω των υψηλών θερμοκρασιών που επικρατούν και δεν είναι καθόλου επικίνδυνο για τους λουόμενους.
Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Ο άνθρωπος που γλίτωσε από το ναυάγιο του «Ηράκλειον» και σκοτώθηκε κατά τη συντριβή του αεροσκάφους
Τι αναφέρουν οι πρώτες πληροφορίες
Τι αναφέρουν οι πρώτες πληροφορίες
Τι αναφέρουν οι πρώτες πληροφορίες
Ο καιρός των επόμενων ημερών
Ο χάρτης που δείχνει τους κεντρικούς οδικούς άξονες που αντιμετωπίζουν προβλήματα
Άρπαξαν ένα ζευγάρι παπούτσια
Πώς ονομαζόταν το πρώτο ελληνικής κατασκευής τρόλεϊ;
Τι πρέπει να γνωρίζουν οι δικαιούχοι
Μικρή πτώση θερμοκρασίας - Αναλυτική πρόγνωση από το meteo και την ΕΜΥ
Πρόκειται για πολύ δύσκολη μεταφορά διότι απαιτείται ειδικός εξοπλισμός
Η αστυνομία προχώρησε σε μία προσαγωγή υπόπτου
Όπως εξηγεί, ένιωσε την ανάγκη να μιλήσει ανοιχτά
Το συγκεκριμένο τμήμα είχε διακοπεί από τις 11 το πρωί
Ξεκίνησε έρευνα για τις συνθήκες του συμβάντος
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.