Ελλαδα

12χρονη έσωσε ηλικιωμένο από πνιγμό σε παραλία της Χαλκιδικής

«Ήξερα τι πρέπει να κάνω», δήλωσε η Λεμονιά Σπανού

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Η 12χρονη μαθήτρια, Λεμονιά Σπανού, που έσωσε ηλικιωμένο από πνιγμό
Η 12χρονη μαθήτρια, Λεμονιά Σπανού, που έσωσε ηλικιωμένο από πνιγμό © MegaTV

Λεμονιά Σπανού: Η 12χρονη μαθήτρια που έσωσε τη ζωή ηλικιωμένου σε παραλία της Χαλκιδικής - Οι πρώτες βοήθειες που έδωσε στον άνδρα.

H 12χρονη Λεμονιά Σπανού έσωσε την περασμένη Τετάρτη έναν ηλικιωμένο άνδρα που έχασε τις αισθήσεις του στη θάλασσα, ενώ κολυμπούσε σε παραλία της Χαλκιδικής. Η μαθήτρια έτρεξε κοντά του, χωρίς να φοβηθεί, όπως λέει, και κατάφερε να του σώσει τη ζωή, βάζοντάς τον σε θέση ασφαλείας. 

Η 12χρονη, η οποία έχει εκπαιδευτεί στο «Kids save lives» μίλησε στο Mega για τη δική της επέμβαση. «Είναι πολύ σημαντικό τα παιδιά να ξέρουν πρώτες βοήθειες. Γιατί ακόμα και ένα παιδί μπορεί να σώσει ζωές. Ενημερώθηκα ότι υπάρχει ένας λουόμενος στη θάλασσα ξαπλωμένος. Έτρεξα κατευθείαν γιατί ήξερα ότι μπορώ να βοηθήσω. Δεν φοβήθηκα γιατί έχω εκπαιδευτεί. Ήξερα τι πρέπει να κάνω. Τον έβαλα σε θέση ασφαλείας, για να μην καταπιεί την γλώσσα του. Ευτυχώς, το ασθενοφόρο ήρθε γρήγορα. Ήταν σε καλή κατάσταση, δεν ήταν κάτι σοβαρό».

Όπως δήλωσε ο πατέρας της Λεμονιάς στον τηλεοπτικό σταθμό, η 12χρονη είναι ένα από τα 70.000 παιδιά που έχουν εκπαιδευτεί στο «Kids save lives» και τόνισε ότι οι πρώτες βοήθειες πρέπει να γίνουν μάθημα στο σχολείο. 

Η Λεμονιά Σπανού μιλά τέσσερις ξένες γλώσσες, παίζει πιάνο, σαξόφωνο και είναι πρωταθλήτρια στο τάεκβοντο. 

 

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις

ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ