- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Εξαδάκτυλος-Κορωνοϊός: Στο 90% η μετάλλαξη σε κάποιες περιοχές
«Τις επόμενες ήμερες η πίεση στο ΕΣΥ θα αυξηθεί»
Αθανάσιος Εξαδάκτυλος: Οι δηλώσεις του Προέδρου του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου για τη μετάλλαξη τού κορωνοϊού.
Ο πρόεδρος του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου, Αθανάσιος Εξαδάκτυλος, δήλωσε σε συνέντευξή του στον ΣΚΑΪ ότι «σε ορισμένες περιοχές της Ελλάδας η μετάλλαξη έχει επικρατήσει στο 90%» και εκτίμησε ότι «είναι θέμα χρόνου ο ιός που μεταδίδεται ταχύτερα να αντικαταστήσει τον άλλο που είναι βραδύτερος».
«Σε ορισμένες περιοχές η μετάλλαξη έχει επικρατήσει στο 90%, σε άλλες περιοχές από το 40% πριν μια εβδομάδα, τώρα είναι στο 60%», δήλωσε χαρακτηριστικά ο Αθανάσιος Εξαδάκτυλος και προσέθεσε: «Χρειάζεται τήρηση των μέτρων, σωστή και καθολική χρήση της μάσκας. Τις επόμενες ήμερες η πίεση στο ΕΣΥ θα αυξηθεί με περισσότερες εισαγωγές και διασωληνώσεις και ταχύτερη μετάδοση λόγω των μεταλλάξεων. Θα είναι το τελευταίο που θα αναστραφεί αυτό. Πρέπει να κάνουμε μια προσπάθεια ακόμα».
Στον ΣΚΑΪ μίλησε και το μέλος της επιτροπής λοιμωξιολόγων, Ιωάννα Παυλοπούλου, η οποία ξεκαθάρισε ότι οι εμβολιασμένοι δεν πρέπει να νομίζουν ότι είναι απρόσβλητοι από τον κορωνοϊό. «Δεν πρέπει να ξεθαρρεύουμε, ούτε οι εμβολιασμένοι... Πρέπει να τηρούν τα μέτρα κι αυτοί μέχρι να εμβολιαστεί μεγάλο ποσοστό των συνανθρώπων μας. Κανένα εμβόλιο δεν είναι 100% αποτελεσματικό. Όταν ένας εμβολιασμένος βρίσκεται σε κοινότητα που κυκλοφορεί υψηλό ιικό φορτίο, μειώνεται και η αποτελεσματικότητα του εμβολιασμού του ιδίου».
Σχετικά με το εμβόλιο της AstraZeneca, η κ. Παυλοπούλου δήλωσε ότι «εξετάζουμε σοβαρά τον εμβολιασμό και στους άνω των 65, έχουμε αρκετά αισιόδοξα δεδομένα σχετικά με την αποτελεσματικότερα του εμβολίου και στις μεγαλύτερες ηλικίες. Περί τα τέλη της Άνοιξης πιστεύω ότι μεγάλο ποσοστό θα είναι εμβολιασμένο, κυρίως όσοι είναι ευάλωτοι λόγω ηλικίας ή λόγω υποκείμενου νοσήματος. Αρχές του καλοκαιριού θα είμαστε αρκετά καλύτερα και από πλευράς κάλυψης και από πλευράς δόσεων εμβολίων».
Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις
ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Μια ευκαιρία να προσφέρεις, δύο τρόποι να βοηθήσεις: Αιμοδοσία και εγγραφή νέων δοτών μυελού των οστών
Τι κατηγορίες αντιμετωπίζει
Τι αναφέρουν οι πρώτες πληροφορίες
Δεν είχε δίπλωμα και οδηγούσε μεθυσμένος ανασφάλιστο και χωρίς πινακίδες αυτοκίνητο
Για ποιο είδος φιδιού πρόκειται
Τα ευρήματα που «καίνε» τον κατηγορούμενο
Σοβαρά προβλήματα στην ευρύτερη περιοχή
Το σκάφος παρουσίασε εισροή υδάτων
Τι αναφέρουν οι πρώτες πληροφορίες
Πού εντοπίζονται καθυστερήσεις στους κεντρικούς οδικούς άξονες του λεκανοπεδίου
Ο ίδιος συνεχίζει να αρνείται κάθε ανάμειξη
Έως τις 19 Ιουνίου η ανακοίνωση των αποτελεσμάτων – Στις 15 Ιουνίου ολοκληρώνονται οι εξετάσεις στα γυμνάσια
Ποιες περιοχές θα επηρεαστούν
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.