- CITY GUIDE
- PODCAST
-
13°
Καλογρίτσας: Διεκπεραίωνα εντολές της τότε κυβέρνησης
Για την υπόθεση έχουν ήδη καταθέσει άλλοι δύο μάρτυρες
Κατάθεση Χρήστου Καλογρίτσα στην Πταισματοδίκη: «Διεκπεραίωνα εντολές της τότε κυβέρνησης για να φτιάξει τηλεοπτικό σταθμό».
«Διεκπεραίωνα εντολές της κυβέρνησης» φαίνεται να υποστήριξε ενώπιον της Πταισματοδίκη Αμαρουσίου ο εργολάβος, Χρήστος Καλογρίτσας, ο οποίος κατέθεσε σήμερα σχετικά με τις καταγγελίες του περί εμπλοκής του πρώην υπουργού Νίκου Παππά στον διαγωνισμό για τηλεοπτικές άδειες το 2016.
Ο κ. Καλογρίτσας παρέμεινε στο γραφείο της δικαστικής λειτουργού περίπου δυόμισι ώρες, όπου φέρεται να επανέλαβε διά ζώσης όσα έχει ισχυριστεί για το παρασκήνιο της συμμετοχής του στον επίμαχο διαγωνισμό. Ο εργολάβος κλήθηκε σε κατάθεση στο Πταισματοδικείο σχεδόν τέσσερις μήνες μετά την κατάθεση της μήνυσης του κατά των υπευθύνων του κατασκευαστικού κολοσσού CCC που διεκδικεί από την εταιρεία του κ. Καλογρίτσα «Τοξότης» ποσό περίπου 3 εκατομμυρίων ευρώ.
Η πλευρά Καλογρίτσα υποστηρίζει πως τα χρήματα αυτά, που εμφανίζονται ως προκαταβολή για υπεργολαβία της «Τοξότης» στην κατασκευή mall στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα που είχε αναλάβει η CCC, αφορούσαν συμφωνία του τότε υπουργού Επικρατείας Νίκου Παππά με τους επικεφαλής του λιβανέζικου ομίλου για τη δημιουργία τηλεοπτικού σταθμού που θα απηχούσε τις θέσεις της κυβέρνησης.
Ενώπιον της πταισματοδίκη ο κ. Καλογρίτσας φέρεται να αναφέρθηκε ονομαστικά μόνο στον τότε υπουργό Επικρατείας και να μην κατονόμασε τα στελέχη που, όπως υποστηρίζει, τον προσέγγισαν κατ' εντολή του Νίκου Παππά για το όλο εγχείρημα που σχεδίαζαν. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο εργολάβος είπε πως «διεκπεραίωνα εντολές της κυβέρνησης» και περιέγραψε στη δικαστική λειτουργό τις συζητήσεις που είχε με τον κ. Παππά ο οποίος, σύμφωνα με τον εργολάβο, τον καθησύχαζε πως από τον ίδιο ήθελαν μόνο το όνομα του και όχι χρήματα καθώς είχαν εξασφαλίσει 25 εκατομμύρια καθώς και τα 3 εκατομμύρια που χρειάζονταν για την εγγυητική που απαιτούσε ο διαγωνισμός για τις τηλεοπτικές άδειες.
Επανέλαβε, επίσης, όσα έχει ήδη αναφέρει περί της πορείας που είχαν τα επίμαχα 3 εκατομμύρια όταν «υπαναχώρησε η CCC» οπότε -κατά τον κ. Καλογρίτσα- μετά από υπόδειξη του τότε υπουργού τα χρήματα δόθηκαν για την έκδοση εφημερίδας.
Ενώπιον της πταισματοδίκη έχουν ήδη καταθέσει άλλοι δύο μάρτυρες από εκείνους που έχει προτείνει ο κ. Καλογρίτσας.
Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Τεράστιοι όγκοι νερού από την κακοκαιρία «Byron» έσπασαν τα αναχώματα
Τραυματίστηκε ένας αστυνομικός από ρίψη πέτρας και μεταφέρθηκε στο 424 Στρατιωτικό Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης
Πότε ξεκινά η επαναλειτουργία της βασικής γραμμής
Αναλυτικά η πρόγνωση του καιρού το Σαββατοκύριακο
Από το μεσημέρι η στάθμη του ποταμού έχει ανέβει δύο μέτρα
Οι σταθμοί αυτοί θα κλείσουν εκ νέου στις 17:00
Γιατροί «στόχευαν» ΑΜΚΑ για εικονικές συνταγογραφήσεις
Υπερχείλισε χείμαρρος στη Φοινικούντα
Βροχοπτώσεις άνω των 40–50 mm/ώρα στην Αττική από την κακοκαιρία Byron
Ισχυρές βροχές και καταιγίδες σε πολλές περιοχές της χώρας
Ομάδα αγροτών προσπάθησε να περάσει τον αστυνομικό κλοιό και να κινηθεί προς το αεροδρόμιο «Μακεδονία»
Τι ζητά ο δήμαρχος από τον Νίκο Χαρδαλιά
Συνεχίζονται οι ισχυρές βροχοπτώσεις - Οδηγίες για ασφάλεια και δικαιώματα
Πού έχει αποκατασταθεί η κυκλοφορία
Δεν μπορούσε να προσεγγίσει Super Puma λόγω των καιρικών συνθηκών
Τι αναφέρουν οι πρώτες πληροφορίες
Επικαιροποιήθηκε το έκτακτο δελτίο της ΕΜΥ
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.